Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Subsidieregeling zonnepanelen blijft van kracht

Maandag 28 januari 2019 17:09Margot Boesveld
subsidie zonnepanelen blijft

subsidie zonnepanelen blijft

Subsidieregeling zonnepanelen blijft van kracht - Huishoudens en kleine bedrijven die zelf met zonnepanelen duurzame energie opwekken, kunnen ook volgend jaar nog profiteren van de huidige subsidieregeling. Een nieuwe versoberde regeling die het kabinet in 2020 wilde laten ingaan, blijkt in de praktijk nog niet uitvoerbaar, schrijft minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) maandag aan de Tweede Kamer.

Het kabinet wilde van de regeling af, omdat die te duur is en dankzij de toename van het aantal zonnepanelen in Nederland ook steeds duurder wordt. Het kabinet is op zoek naar een goede balans tussen kosten en de mate van ondersteuning voor lokale initiatieven.

Terugverdientijd van zeven jaar

De zogenoemde salderingsregeling maakt het mogelijk om investeringen in zonnepanelen in zeven jaar terug te verdienen. Maar omdat zonnepanelen goedkoper worden, neemt die terugverdientijd bij ongewijzigd beleid de komende jaren sterk af, terwijl de uitgaven aan subsidies juist verder oplopen. Dat geld denkt het kabinet beter te kunnen besteden.

Aan de nieuwe regeling die Wiebes aanvankelijk in gedachte had, blijken echter veel haken en ogen te zitten. Betrokken partijen hebben volgens de bewindsman "ernstige zorgen" over de uitvoering ervan. Hij onderzoekt nu of die zorgen kunnen worden weggenomen. Mogelijk moet een alternatief worden gezocht. Dit betekent dat een nieuwe regeling pas kan ingaan op 1 januari 2021.

U kunt hier meer lezen over subsidie op zonnepanelen. 

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Polderman

De mond vol over energieneutraal. Meer niet.Stimulans wordt weggenomen door eerdere toezeggingen proberen ongedaan te maken c.q. in te korten. Wat voor een schade die wijze al heeft toegebracht aan de handel en wandel in het energietraject vraagt een kabinet zich niet af. Zonde. Weer een deuk in het vertrouwen. Wat een zooitje ( deze laatste opmerking mogen jullie gerust weglaten)
Onbetrouwbare overheid.

Zondag 03 maart 2019 16:25

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

zonnepanelen zorgen voor problemen netwerk elektriciteit

Lokale groene projecten zorgen voor problemen op elektriciteitsnetwerk

Vrijdag 11 januari 2019 14:29

Door een gebrek aan capaciteit moeten netbeheerders ‘nee’ verkopen aan boeren, bedrijven en verenigingen die zelf energie willen opwekken door zonnepanelen. De stroom kan door het huidige ...

Lees meer
Duurzame oplossingen wind, zon en waterstof

Duurzame energie: Zijn wind- en zonneparken de oplossing?

Zaterdag 22 december 2018 13:28

Grootschalige zonneparken zijn de volgende stap in de energietransitie. Ook zijn collectieve windmolens of aandelen in een windmolen erg in trek. Maar wat als de wind niet waait en de zon niet schijnt...

Lees meer
Zonnepanelen wel of geen invloed WOZ-waarde

Zonnepanelen wel of geen invloed op WOZ waarde?

Maandag 17 december 2018 12:06

Gemeenten tasten in het duister: Zonnepanelen wel of geen invloed op WOZ waarde? De samenhang in het WOZ-beleid van Nederlandse gemeenten in het meetellen van zonnepanelen is ver te zoeken. Gemeen...

Lees meer
veel zonnepanelen in 2018 geplaatst

2,3 miljoen extra zonnepanelen geplaatst

Woensdag 07 november 2018 16:07

Nederland krijgt steeds meer zonnepanelen. In de eerste helft van het jaar werden 2,3 miljoen panelen geplaatst. Dit is een record. De verwachting is dat de groei de komende maanden aanhoudt. De pa...

Lees meer