Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Uit elkaar of scheiden: Hoe zit het met de autoverzekering?

Dinsdag 06 augustus 2019 10:26Margot Boesveld
Rondom een scheiding zijn er voor de autoverzekering zijn verschillende scenario’s mogelijk.

Rondom een scheiding zijn er voor de autoverzekering zijn verschillende scenario’s mogelijk.

Autoverzekering en schadevrije jaren bij scheiding

Bij een scheiding wordt vaak gekeken naar verzekeringen die een waarde hebben. Een autoverzekering vertegenwoordigd in zekere zin ook een bepaalde waarde. Namelijk de no-claim korting. Afhankelijk van wie de auto krijgt verandert ook de no-claimkorting. Rondom een scheiding zijn er voor de autoverzekering verschillende scenario’s mogelijk.

  • De auto stond al op jouw naam

  • De auto stond op jouw naam, maar je partner houdt de auto (en andersom)

  • De auto wordt verkocht

Je moet bij de autoverzekering rekening houden met:

  1. Eigendom auto
  2. Schadevrije jaren (bonus/malusladder)
  3. No-claim korting
  4. Juiste adresgegevens
  5. Verzekering checken

Een scheiding is een goede aanleiding je autoverzekering eens opnieuw onder de loep te nemen. Misschien is een andere verzekeraar in jouw situatie voordeliger. Er zit veel provisie (commissie) versleutelt in een autoverzekering. Er zijn ook mogelijkheden om je auto provisieloos te verzekeren. Dat resulteert vaak in een lagere maandpremie.

De situatie blijft hetzelfde

Als de auto en de verzekering al op jouw naam stonden en je houdt de auto na de scheiding, dan hoeft de auto niet overgeschreven te worden en kan de verzekering ook gewoon op naam blijven staan. Je neemt dan ook de schadevrije jaren mee. Je ex- partner begint meestal weer bij nul schadevrije jaren.

Overschrijven van auto en autoverzekering

Staat de verzekering op naam je van partner, maar wil jij de auto houden? Dan moet je de auto overschrijven op jouw naam. Omdat de vorige verzekering op naam van je ex-partner was afgesloten, staan ook de schadevrije jaren op zijn/haar naam. Je kan helaas geen gebruik maken van de schadevrije jaren die je samen hebben opgebouwd. Je ex-partner kan deze schadevrije jaren wel aan jou overdragen, maar begint dan zelf weer met 0 schadevrije jaren.

No claim

De premie voor je autoverzekering wordt onder andere bepaald op basis van het aantal jaren dat je schadevrij rijdt. Hoe langer schadevrij, hoe hoger jouw korting. Dit noem je no-claim korting. Deze no-claim korting vertegenwoordigt ook een waarde, zeker als je zelf in een auto wilt blijven rijden. Overleg met de verzekeringsmaatschappij of je hetzelfde no-claim percentage kunt behouden.

Adreswijziging doorgeven bij verhuizing

Blijft de auto op jouw naam staan, maar ben je degene die gaat verhuizen? Dan is het wel belangrijk dat jouw verzekeraar dat weet. Vergeet dan niet om een adreswijziging door te geven.

Wil je advies? Neem dan even contact met ons op.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Heeft een huisdierverzekering nut?

Huisdierverzekering afsluiten slim of 'kat in de zak'?

Maandag 04 oktober 2021 07:07

Vandaag is het dierendag. Natuurlijk wil je het beste voor je trouwe twee- of viervoeter dus denk je na over een huisdierverzekering. Maar heeft zo'n verzekering eigenlijk wel nut? In dit artikel ...

Lees meer
Zonnepanelen verzekering nuttig of niet?

Zonnepanelen verzekeren, hoe zit dat?

Zondag 13 september 2020 13:18

Zijn zonnepanelen automatisch verzekerd? Wat gebeurt er als jouw zonnepanelen schade hebben door hagel of storm, of als blijkt dat de installatie niet goed is gegaan? Veel mensen vragen zich af ...

Lees meer
Verzekeraars verhogen eigen risico

Verzekeraars verlagen dekking smartphones

Dinsdag 18 juni 2019 16:59

Beeldscherm smartphone kapot? Let op je dekking. Veel verzekeraars passen hun dekking voor smartphones, tablets en laptops bij inboedelverzekeringen aan vanwege de al jaren stijgende schadelast van mo...

Lees meer
45 procent stijging schadeclaims door brand

Schadeclaims door autobrand in 4 jaar 45% toegenomen

Woensdag 15 mei 2019 10:50

In de afgelopen 4 jaar is het aantal autobrandclaims met 45% toegenomen. In 2018 hebben verzekeraars 4.359 claims ontvangen naar aanleiding van autobranden. Ten opzichte van 3.012 in 2014. Dat blijkt ...

Lees meer