Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Altijd de beste verzekeringen zonder kleine letters en lastige polisvoorwaarden te lezen?

Donderdag 24 augustus 2023 08:49Frank van de Ven
Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis ongemoeid.

Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis ongemoeid.

‌Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis ongemoeid. Begrijpelijk, maar jammer zegt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. Je kunt namelijk behoorlijk wat besparen op je verzekeringen door deze te vergelijken.
 
Wolfert ontwikkelde de service Verzekerd Zonder Zorgen met als doel om consumenten op hun verzekeringen te laten besparen. Gebruikers van deze dienst profiteren van de service van een tussenpersoon, maar betalen veel minder provisie en worden ook op de voordelen van online verzekeringen gewezen. Dat betekent dat je van de voordelige tarieven van online verzekeraars gebruikmaakt, maar ook hulp van een tussenpersoon ontvangt.
 
Verzekerd Zonder Zorgen combineert het beste van twee werelden: de lage prijs van online verzekeringen en de expertise van verzekeringsadviseurs. “Gemiddeld betaal je 25 procent provisie aan je tussenpersoon, terwijl deze vaak niet doet waarvoor hij of zij betaald wordt. Vaak blijkt dat er namelijk te besparen valt door over te stappen, maar dat vergeten sommige tussenpersonen te melden. Dat is niet nieuw, want verzekeraars zijn hiervoor al eerder op de vingers getikt door klachteninstituut KIFID”, verduidelijkt Wolfert.


Kies voor totaalontzorging

Met ‘Verzekerd Zonder Zorgen’ kies je voor totaalontzorging. “Jaarlijks loopt één van onze verzekeringsadviseurs jouw polissen na om te kijken of alles nog klopt. Omdat we met abonnementsvormen werken, garanderen we onafhankelijkheid”, zegt Wolfert. “We zijn niet gebonden aan bepaalde partijen en kiezen in het belang van de klant.”
Met ‘Verzekerd Zonder Zorgen’ profiteer je van deze voordelen:
 
  • Je hebt één aanspreekpunt voor al je schadeverzekeringen
  • Jaarlijks kijken onze adviseurs je lopende verzekeringen na
  • Je beschikt over een proactieve tussenpersoon
  • Ons advies is onafhankelijk
  • Een jaarlijkse check voorkomt onder- of oververzekering
  • We zijn altijd telefonisch bereikbaar op werkdagen

Wolfert: "Verzekerd Zonder Zorgen dient als één aanspreekpunt voor al je schadeverzekeringen. Als je bijvoorbeeld een vraag hebt over je inboedel- of reisverzekering dan kun je die aan dezelfde persoon stellen. Je weet bij wie je moet zijn en dat geeft rust, inzicht en overzicht."


Onafhankelijk door abonnementsvorm

Het onderscheidend vermogen van deze dienstverlening is volgens de directeur dat alle lopende verzekeringen van klanten jaarlijks nagelopen worden en bespaarmogelijkheden onderzocht worden: "Als je kunt besparen of van betere polisvoorwaarden kunt profiteren, laten we dat weten en regelen wij de overstap. We werken proactief."

Om van Verzekerd Zonder Zorgen te kunnen profiteren, moet een abonnement op deze service afgesloten worden. "Omdat we met abonnementen werken, kunnen we onze onafhankelijkheid garanderen.  Dat betekent dat we de verzekering uitkiezen die het beste bij jouw situatie past. We hebben er geen belang bij om je naar een specifieke verzekeraar te sturen."
 

Proactieve tussenpersonen

Een groot voordeel van jaarlijks contact met je tussenpersoon is dat verzekeringen zich aan je leven aanpassen: "We zoeken proactief naar de beste verzekeringen en houden rekening met veranderingen in jouw leven. Wanneer je gezinssituatie verandert, nemen we dat mee en passen we dat direct aan. Zo voorkom je dat je onder- of oververzekerd bent."

Meer weten over Verzekerd Zonder Zorgen? Bel onze adviseurs op of neem een kijkje op onze website. We zijn op werkdagen tijdens kantooruren per mail en telefonisch bereikbaar. Je weet dus dat je snel antwoord op je vraag krijgt en een deskundig persoon aan de lijn krijgt.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Krijg jij een staart van verzekeren? In dit blog lees je of een huisdierverzekering de moeite van het afsluiten waard is.

Verzeker jij je viervoeter?

Woensdag 23 augustus 2023 07:42

De huisdierverzekering wint aan populariteit, maar heb je er ook echt wat aan? Help je jouw harige huisgenootje met zo’n verzekering of koop je een kat in de zak? Dit blog is bij de beesten ...

Lees meer
Wat de vijf meest voorkomende schades zijn, lees je in dit blog. Voor het gemak geven we je ook handige tips zodat je bij pech alsnog van een fijne vakantie kunt genieten.

Deze vijf schades worden het meest geclaimd tijdens vakanties

Woensdag 16 augustus 2023 08:36

‌Als je naar het buitenland gaat om vakantie te vieren, sluit je een reisverzekering af, maar ook als je niet over de grens gaat is zo’n verzekering aan te raden. Je kunt ook in eigen lan...

Lees meer
Het onderscheidend vermogen van Verzekerd Zonder Zorgen is dat we jaarlijks je lopende verzekeringen en bespaarmogelijkheden onderzoeken.

Klantvraag: Wat kun je met Verzekerd Zonder Zorgen?

Vrijdag 28 april 2023 10:19

‌Ons Customer Care Team krijgt regelmatig de vraag wat onze service ‘Verzekerd Zonder Zorgen’ precies inhoudt. Een goede vraag verdient een goed antwoord. Met deze dienstverlening l...

Lees meer
De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april en de verzekeraar gaat daarna verder onder de naam ASR. Moederbedrijf ASR schroeft het aantal merknamen terug.

Ditzo gaat verder als ASR

Vrijdag 24 maart 2023 10:10

‌De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april en de verzekeraar gaat daarna verder onder de naam ASR. Moederbedrijf ASR schroeft het aantal merknamen terug om de positie op de markt te versterken. ...

Lees meer