Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

De behandeling van aardgas vóórdat het uw woning kan bereiken is een uitgebreid proces. Hier leest u wat er zoal gebeurt tijdens de productie van aardgas.

De behandeling van aardgas

Op het moment dat gas uit de aarde naar boven wordt gepompt, zitten er nog schadelijke stoffen en vervuiling in. Zand, water en o.a. stikstof en waterstofsulfidegas zijn niet te gebruiken voor aardgas dat voor afname geschikt is.

Door middel van condensatie door drukverlaging én verdroging van het gas, worden de bruikbare stoffen zoals zwavel en aardgascondensaat (dat later tot aardgas verwerkt wordt) gescheiden van de overige, onbruikbare bestanddelen.

Het gas wordt vervolgens gemengd tot de uniforme samenstelling die in Nederland geleverd wordt aan alle afnemers van gas, zodat de calorische waarde altijd vergelijkbaar is. Ook worden er twee geurstoffen toegevoegd aan het reukloze gas, zodat die typische gaslucht ontstaat waaraan men gaslekken kan herkennen.

Er wordt gedurende het hele jaar gas gewonnen en behandeld in Nederland. Omdat de vraag naar gas in de winter stukken hoger is dan in de zomer, wordt een deel van het behandelde aardgas tijdelijk opgeslagen in de bodem.

Meer weten over aardgas?

Klik op onderstaande links voor meer informatie over aardgas:

Op zoek naar informatie die niet in bovenstaande links staat? Neem dan contact op via ons contactformulier of telefoonnummer 040-7200200