Energielabel checken.

Wil je weten wat welk huidig energielabel jouw woning heeft?
Check je energielabel via de Vastelastenbond.

Energielabel checken

Energielabel B

Het Energielabel B is het één na zuinigste energielabel voor woningen. Het energielabel licht kopers en huurders in over de mate van energiezuinigheid van woningen en andere gebouwen. Energielabels zijn ingedeeld in letters A t/m G en de kleuren donkergroen tot donkerrood.

Energielabel B is groen en bijna het beste label dat je kan hebben. Er is dus nog ruimte voor energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen.  Energielabels A t/m C kunnen bij de verkoop of verhuur van een object als versnellende factoren worden gezien.

Voor het energielabel wordt een keuring van het onroerend goedobject gemaakt, die wordt gebaseerd op de aanwezigheid van zonnepanelen, de isolatiewaarde van het pand, de ventilatiemogelijkheden en de warmwaterinstallaties.

Een energielabel B voor elektrische apparaten is nagenoeg niet meer aanwezig. Tegenwoordig zijn bijna alle apparaten voorzien van een A+, A++ of A+++ label.

Inschatting energielabel

Consumenten kunnen een gratis inschatting maken van het energielabel voor hun onroerend goed object, huur- of koophuis. Wil je dat ook? Klik hier