Energielabel checken

Doe de check en je ontvangt een mailtje van ons met het huidige energielabel van je woning.

Energielabel checken

Energielabel E

Energielabel E is het eerste van de energie-onzuinige labels, met een licht oranje kleur. Energielabel E geeft aan dat het betreffende object in mindere mate energiezuinig is dan vergelijkbare panden met energielabels A t/m D, wanneer men kijkt naar bijvoorbeeld de warmwaterinstallaties, verwarmingselementen, ventilatie en isolatie van de betreffende panden.

Wist je dat het verbeteren van je energielabel de verkooprijs van je woning 2% kan verhogen? 

In een pand met energielabel E kan men dus nog flink investeren om de energiezuinigheid op te krikken.

Isoleren? Juiste bij slechte energielabels woningen.

Lubach maakte in zijn show Zondag met Lubach afgelopen november al een kritisch item over Nederland aardgasvrij maken. De boodschap was duidelijk: Isoleren, en dan juist de woningen met de slechtste energielabels. Want daar valt de meeste winst te behalen. 

Juist voor huizen met een E-, F- of G-label is verduurzaming de moeite waard, maar toch doen veel huiseingenaren het niet. Er zitten verschillende complexe zaken in het huidige systeem.

  • De huidige woningmarkt: De huidige huizenmarkt is gunstig gesteld met de verkoper. Maar het geeft woningeigenaren weinig prikkels om te verduurzamen. Zelfs miljoenenpanden met een slecht energielabel worden snel verkocht. 

  • Huidige subsidie systeem gaat aan zijn doel voorbij. Het zou goed zijn om de fiscale voordelen bijvoorbeeld afhankelijk te maken van de duurzaamheid van de woning.

Meer over energielabels

Het is algemeen bekend dat bij verkoop of verhuur van een huis of pand een energielabel moet worden overgedragen door de eigenaar van het object. Maar wat houdt het energielabel precies in, en wat betekent een hoog of laag energielabel concreet voor u als huurder of koper?

Vereniging de Vastelastenbond verzamelde veel belangrijke info over het energielabel en deelt deze graag met u.