Energielabel berekenen.

Doe de check en je ontvangt een mailtje van ons met het huidige energielabel van je woning.

Energielabel aanvragen

Energielabel woning

Lees hier belangrijke info over jouw Energielabel Woning. Bij het kopen of huren van een woning is het namelijk érg belangrijk dat je betrouwbare informatie hebt over de energiezuinigheid van jouw woning. 

Het energielabel is een label dat volgens verschillende Europese richtlijnen (92/75/CEE, 94/2/CE, 95/12/CE, 96/89/CE, 2003/66/CE) moet worden meegeleverd bij de verkoop van onder andere auto’s, elektrische apparaten, lampen en gebouwen. Dus ook voor woningen.

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht. Het label laat de energieprestatie van de woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G, oftewel van weinig naar veel besparingsmogelijkheden. Waarbij Energielabel A het zuinigst is en G het slechte energielabel

Het energielabel voor woningen berekenen

Het energielabel voor woningen geeft je informatie over hoe energiezuinig jouw woning is. Verkopers en verhuurders zijn verplicht (sinds 2015) een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder van een pand. Ook als u uw eigen pand wilt verkopen of verhuren moet u een energielabel op laten stellen. Dit gebeurt door een indeling in klassen A++ t/m G en zelfs kleuren die van donkergroen naar rood variëren, waarbij groen uiteraard voor een zeer zuinige woning staat en rood voor een niet-energiezuinige woning.

Ja kan gemakkelijk energiebesparende maatregelen treffen om jouw energielabel te beïnvloeden. Na-isolatie van uw woning is bijvoorbeeld een goede optie. Isolatie is een relatief lage investering met een hoog rendement. We zien ook steeds vaker dat men kiest voor zonnepanelen. 

We geven in het blogartikel antwoord op 6 vragen over de energielabels van woningen en de veranderingen die er doorgevoerd zijn of worden. 

  1. Hoe kom ik erachter welk energielabel mijn huis heeft?
  2. Hoe kan ik een nieuw energielabel regelen?
  3. Hoe hoog is de boete als ik geen energielabel heb?
  4. Hoe lang is een energielabel geldig?
  5. Wat kost een energielabel?
  6. Wat verandert er vanaf 1 januari 2021?