Energielabel berekenen.

Doe de check en je ontvangt een mailtje van ons met het huidige energielabel van je woning.

Energielabel checken

Energielabel G

Energielabel G is het méést onzuinige label dat een onroerend-goedobject kan worden toegewezen. In panden met het donkerrode energielabel G zal men relatief hoge investeringen moeten doen op het gebied van onder meer isolatie, warmwatervoorziening, ventilatie en verwarmingselementen om het pand een energiezuinig label (A t/m C) te kunnen laten verkrijgen.

Wist je dat de meeste woningen met Energielabel G in de provincie Noord-Holland staan? In de gemeente Laren heeft 13 procent (!) van de woningen energielabel G. Andere  Noord-Hollandse gemeente waarin meer dan tien procent van de woningen energielabel G heeft, is Bloemendaal (10,7 procent). Op de derde plaats staat Heemstede (8,2 procent).

En dat is erg jammer. Hier valt namelijk ontzettend veel winst te behalen. Er zijn in Noord-Holland bijna 34.000 gebouwen met Energielabel G. In Noord-Brabant zijn dat er slechts 17.000 (Bron: Klimaatmonitor RVO)

Energielabel G onzuinig

Energieindex en energielabel

Op basis van de energie-index van elk gebouw worden de energielabels aan de gebouwen toegekend (A t/m G).

Het energielabel is een label dat volgens verschillende Europese richtlijnen (92/75/CEE, 94/2/CE, 95/12/CE, 96/89/CE, 2003/66/CE) moet worden meegeleverd bij de verkoop van onder andere auto’s, elektrische apparaten, lampen en gebouwen. Dit label is een maatstaf voor de consument om te zien hoe zuinig, milieuvriendelijk en/of energiebesparend het aangekochte product is.

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht. Het label laat de energieprestatie van de woning zien en maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G, oftewel van weinig naar veel besparingsmogelijkheden. Energielabel G is daarbij het slechtspresterende energielabel.

Meer informatie over energielabels

Het energielabel is, zoals u wellicht weet, een verplicht document bij de verhuur en verkoop van vastgoedobjecten. Laat u daarom zo goed mogelijk informeren over wat het energielabel inhoudt, hoeveel het kost om een energielabel op te laten stellen en wat de regels en verplichtingen hieromtrent zijn.