Energielabel berekenen.

Doe de check en je ontvangt een mailtje van ons met het huidige energielabel van je woning.

Energielabel checken

Energielabel F

Alle energielabel moeten worden geregistreerd in het Nationaal Georegister. Wanneer een pand of woning is bestempeld met het rode Energielabel F, dan zullen er vrij ruime investeringen in energiezuinigheid moeten worden gedaan om het tot een label C object te transformeren.

Heeft jouw woning Energielabel F, dan heeft heb je een huis met het op-een-na minst energiezuinige label.

Nieuwe richtlijnen vanaf 2021

Volgens de nieuwe richtlijn die vanaf 1 januari 2021 (nieuwe BENG- methode) geldt heb je een Energielabel F als je woning minder dan 2,9 gigajoule verbruikt. 

Goed om te weten. 1 GigaJoule = 31,6 m3 aardgas. Dus als je een gasverbruik hebt. Als een energiebesparende maatregel ervoor zorgt dat je per maand 12 m3 ( 144 m3 per jaar) minder verbruikt, kun je al klimmen op de energielabel ladder.

Energielabel F is rood voor onzuinig. Dit betekent dat er weinig aanpassingen aan het huis zijn gedaan en dat je huis veel energie verbruikt.  In een huis met energielabel F heb je hoge kosten aan het energieverbruik en dus een hoge energierekening. 

Isoleren van een woning met energielabel F is een stap in de goede richting. Zo bespaar je op je energie, gaat je wooncomfort omhoog

Alles over energielabels

Wil je alle ins & outs met betrekking tot energielabels inzien? Via inkoopcollectief en belangenbehartiger Vereniging de Vastelastenbond leren consumenten alles wat ze moeten weten, zodat ze goed beslagen ten ijs komen als het gaat om energie en andere vaste lasten!