Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Fossiele brandstoffen zijn die natuurlijke materialen zoals steenkool, bruinkool, ruwe aardolie en aardgas, die in lagen van de aardkorst ontstonden als fossiele resten van organismen die eens hebben geleefd. Iedereen in Nederland krijgt standaard grijze energie geleverd, die wordt gewonnen met gebruikmaking van fossiele brandstof. Alle elektriciteit en gas die met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld gas, aardolie en kolen wordt opgewekt is zogenaamde grijze energie.

Door het verbranden van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld olie, aardgas en kolen voor o.a. energieopwekking brengen we CO2 (koolstofdioxide) in de atmosfeer. Over het algemeen is de wetenschappelijke consensus daarom dat de mensheid hiermee bijdraagt aan de opwarming van de aarde.

Energie uit fossiele brandstoffen

Grijze stroom en gas worden geleverd aan alle consumenten die niet hebben aangegeven gebruik te willen maken van groene energie. Grijze energie heeft een grotere impact op de natuur en haar bronnen, maar is doorgaans iets goedkoper dan groene energie.

Fossiele energie via Vastelastenbond

Voor afnemers van grijze energie heeft de Vastelastenbond verschillende opties. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Fossiele brandstofenergie vergelijken

Als u benieuwd bent hoeveel u in uw situatie grijze energie uit fossiele brandstoffen kost via Vereniging de Vastelastenbond, voer dan ook vrijblijvend uw gegevens in op onze energie vergelijker en bekijk hoeveel u kunt besparen door over te stappen op collectieve energie via Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden, in samenwerking met verschillende energieleveranciers: