Zoals ook bij mega watt uur, is een gigawatt uur de hoeveelheid stroom die in een uur geproduceerd kan worden door een centrale met een capaciteit van een gigawatt (GW). Watts zijn vernoemd naar een Schotse ingenieur en uitvinder genaamd James Watt, die leefde in de 18e eeuw.

Gigawatt is de aanduiding van het vermogen van elektrische stroom. De definitie van vermogen is energie per tijdseenheid. Één gigawatt staat gelijk aan 1 miljoen kilowatt. 

Meer over energie

Vereniging de Vastelastenbond biedt als inkoopcollectief en belangenbehartiger graag elke consument zo veel mogelijk toegang tot informatie over de energiemarkt en álles wat daarmee te maken heeft.

Sinds 2004 is de Nederlandse energie markt geliberaliseerd, en is het voor consumenten steeds gemakkelijker gemaakt om over te stappen tussen contracten voor stroom en gas bij verschillende energieleveranciers.

Hulp bij kiezen energieleverancier

Wilt u persoonlijke hulp en/of advies bij het selecteren van hét juiste energiecontract? In dat geval helpen de medewerkers van Vereniging de Vastelastenbond u graag verder.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden, in samenwerking met verschillende energieleveranciers: