Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Een groencertificaat is een certificaat dat bewijst dat de groene elektriciteit die u verbruikt ook écht duurzaam – dus niet uit fossiele brandstoffen – is opgewekt.

De Nederlandse overheid heeft het groencertificaten systeem bedacht omdat in Nederland niet voldoende groene stroom wordt opgewekt om aan de vraag naar groene stroom te voldoen. In andere Europese landen wordt echter een overschot aan groene elektriciteit opgewekt. Door deze overschotten te certificeren en ‘in te wisselen’ voor grijs opgewekte energie uit Nederland, ontstaat (in theorie) een co² neutrale productieketen. De registratie en ‘handel’ in groencertificaten in Nederland wordt door het bedrijf Certiq verzorgd.

Liever écht groene energie?

U kunt zich waarschijnlijk wel voorstellen dat het ‘vergroenen’ van grijze energie niet snel een écht grote invloed zal hebben op de co² uitstoot van de Nederlandse energie industrie. Daarom biedt de Vastelastenbond energiecontracten aan met groene elektriciteit die voor 100% in Nederland wordt opgewekt. Wij doen dit in samenwerking met energieleverancier Greenchoice, waarvan de elektriciteit gegarandeerd groen én in Nederland is geproduceerd. Dit draagt – in tegenstelling tot groen certificaten – wel direct bij aan schonere energie binnen Nederland.

Stap dus ook over op échte groene energie, en draag direct uw steentje bij aan een milieuvriendelijker Nederland!

Meer informatie over energie?

Wilt u méér weten over energie? Bekijk dan eens de volgende pagina’s, of neem contact op voor een persoonlijk gesprek met een van onze adviseurs.

Gerelateerde artikelen groen certificaat

Misleiding met groene energie

Greenchoice beste energieleverancier groene stroom 2015

Groene leveranciers per provincie

Sjoemelstroom top 5