Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Een megawattuur (MWh) is de hoeveelheid stroom die in een uur geproduceerd kan worden door een generator met een capaciteit van een megawatt (MW). Dat kan bijvoorbeeld een windmolen zijn die een uur lang gedraaid heeft. Een windmolen wekt 6 MW op als hij maximaal draait. Als een windmolen een uur lang draait dan wek je 6 MWh op. Eén megawattuur staat gelijk aan 1 miljoen wattuur, 3,6 miljard joules en duizend kilowattuur.

Hoeveel kuub gas is 1 MWh? Om van MWh naar m³ te gaan moet je delen met 0,0097694444. Op de energiebeurs drukt men de gasprijs uit in MWH. Watts als eenheid voor de meting van elektrische stroom is vernoemd naar een Schotse ingenieur genaamd James Watt. Deze uitvinder leefde in de 18e eeuw, en zijn invloed op de mensheid is zeer groot te noemen. De Schotse uitvinder ontwierp ook de moderne stoommachine en is verantwoordelijk voor het eerste kopieerapparaat, waar hij in 1781 patent op kreeg.
 

Meer over energie

De Vastelastenbond is een consumentenorganisatie die zich onder andere in de energiemarkt heeft gespecialiseerd. Sinds 2004 helpen we consumenten bij het overstappen naar de meest voordelige en financieel gezonde energieleverancier. Onze adviseurs monitoren de energiemarkt en kijken welke energiebedrijven de goedkoopste stroom en gas leveren.
 

Kies voor een goedkope energieleverancier

Wil je persoonlijke hulp en/of advies bij het selecteren van hét juiste energiecontract bij de goedkoopste leverancier? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies. Je kunt je energiezaken uit handen geven aan de Vastelastenbond. Wij nemen je energiezaken uit handen, zodat jij je niet meer druk hoeft te maken om je energierekening.