Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Elke consument en zakelijke afnemer met een energiecontract betaalt een tarief voor systeemdiensten van de netwerkbeheerder: het tarief in rekening gebracht door de netbeheerder van het landelijk hoogspanningsnet bij aangeslotenen op het Nederlandse elektriciteitsnet en programmaverantwoordelijken ter dekking van de kosten van de systeemdiensten. Deze systeemdiensten worden in Nederland verzorgd door Tennet. Tennet is voor 100% eigendom van de Nederlandse staat. U ontvangt géén extra rekening(en) voor het systeemdienstentarief en overige diensten van uw netwerkbeheerder.

Vragen over tarief systeemdiensten?

Neem voor alle vragen die u heeft over het tarief voor systeemdiensten contact op met uw eigen netwerkbeheerder en/of energieleverancier. U vindt de in rekening gebrachte tarieven voor systeemdiensten in uw energiecontract bevestiging én uw jaarnota voor energie die u doorgaans ontvangt na 12 maanden levering door uw energieleverancier.

Heeft u uw energiecontract afgesloten via Vereniging de Vastelastenbond? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs voor al uw vragen over systeemdiensttarieven en aanverwante zaken.

Meer informatie over het energienetwerk

Vereniging de Vastelastenbond biedt wakkere consumenten graag zo veel mogelijk relevante informatie aangaande energie, energieleveranciers, netwerkbeheerders en álles wat daar verder mee te maken heeft.

Klik op onderstaande links voor meer informatie: