• Contact
 • Opzeggen
 • Algemene voorwaarden
 • Basis informatie
 • Klachten
 • Terug
 • OXXIO kent een veranderlijk bestaan. Het begon met Energiebedrijf.com (2000), Durion/Our Energy (2003) en Evolta (2004). In 2005 werden deze 3 merken gekocht voor 137 miljoen door Centrica en bij elkaar ondergebracht. In 2011 werd OXXIO, met destijds 400.000 klanten, gekocht door Eneco. OXXIO bleef zelfstandig als prijsvechter in de energiemarkt opereren. OXXIO is al vaak slecht in het nieuws geweest door (on)bewuste misleiding van consumenten.

  Overstappen OXXIO

  Het is verstandig om over te stappen wanneer u al lange tijd klant bent van OXXIO, nooit bent overgestapt of nooit een contract met een vaste termijn bent aangegaan. OXXIO is niet goedkoop, maar lijkt vaak goedkoop. Sterker nog,  door de hoge vastrechtkosten die ze in rekening brengen betaalt u al snel te veel. Wilt u eerlijk energiecontracten vergelijken? Kies een goedkoop contract via de Vastelastenbond en zie direct wat u kan besparen ten opzichte van OXXIO.

  Verhuizen en overstappen

  OXXIO is niet de goedkoopste energieleverancier. Gaat u verhuizen en heeft u een onbepaalde tijd contract bij OXXIO, dan kan u uw contract bij OXXIO zelf opzeggen en voor uw nieuwe woning overstappen naar een andere goedkopere energieleverancier mét betere voorwaarden. Wilt u uw energiecontract bij OXXIO opzeggen? Dan kan u naar de klantenservice bellen op nummer: 0900-5566777 of via het website formulier . Bent u al overgestapt van energieleverancier? Dan zegt uw nieuwe leverancier uw contract bij OXXIO op.

  Goedkoop?

  OXXIO is ogenschijnlijk goedkoop, maar vaak slecht in het nieuws vanwege de bijbehorende voorwaarden. De klantenservice van OXXIO is telefonisch slecht bereikbaar. OXXIO opereert zelfstandig op de energiemarkt en wordt in de markt gezet als de prijsvechter en biedt ogenschijnlijke goedkope contracten aan. 

  De jaarrekening 

  Klanten van Oxxio ontvangen elke 12 maanden een jaarrekening voor de verbruikte energie.

  De 12 maanden beginnen op het moment dat Oxxio uw energieleverancier wordt. U geeft op dat moment uw beginmeterstanden door aan Oxxio, die worden genoteerd in uw online dossier.

  Na ongeveer 12 maanden levering ontvangt u per e-mail bericht van Oxxio dat u uw meterstanden mag doorgeven. Klanten van Oxxio met een zogenaamde slimme energie meter hoeven dit niet zelf te doen: deze slimme meters worden op afstand gelezen door Oxxio.

  Met de doorgegeven meterstanden na 12 maanden en uw beginmeterstanden, wordt berekend of u voldoende of te weinig aan voorschotbedragen heeft betaald.

  • Als u (meer dan) voldoende aan voorschotten heeft betaald, krijgt u geld terug van Oxxio.
  • Als u te weinig aan voorschotten heeft betaald, moet u een bedrag bijbetalen aan Oxxio.

  Of u moet bijbetalen of juist geld terug krijgt, wordt duidelijk op de jaarrekening – die u dus na elke 12 maanden levering van Oxxio ontvangt.


  Bij Oxxio bestaat de energie rekening in ieder geval uit de volgende 5 onderdelen:

  • Een specificatie van de door u verbruikte energie
  • Een specificatie van de kosten van de door u verbruikte energie
  • Totaal overzicht energie kosten: het bedrag dat moet worden bijbetaald of ontvangen
  • De kosten en opbouw van het nieuwe voorschot
  • Een BTW specificatie

  De Vastelastenbond over OXXIO en haar marketingacties

  Vereniging de Vastelastenbond kijkt namens haar leden kritisch naar álle Nederlandse energieleveranciers en de acties die zij voeren. Oxxio staat bekend als een energieleverancier met zéér creatieve marketingacties.

  Door middel van aanbiedingen met ‘gratis’ weggevertjes worden consumenten over de streep getrokken om klant te worden van Oxxio.

  De Vastelastenbond krijgt naar aanleiding van dit soort marketingacties veel vragen vanuit de achterban.

  Veel mensen zijn geneigd om te kiezen voor mooie cadeaus en gadgets, en stellen ons de vraag of het contract dat daarbij hoort wel zo voordelig is als Oxxio doet laten lijken.

  Het antwoord op die vraag is – na uitgebreid onderzoek naar de energietarieven en actievoorwaarden – tot nu toe altijd hetzelfde: nee, het is niet voordelig!

  Klik daarom eens op ons onderzoek naar de ‘Gratis iPad Actie’ van Oxxio en ons onderzoek naar Oxxio InControl. U zult zien dat de ‘gratis’ weggevertjes niets meer zijn dan een sigaar uit eigen door. Ook de actie waarbij u kan kiezen voor een iPhone 6 of iPhone 6+ brengen hoge tarieven met zich mee. het vastrecht is maar liefst € 14,50 per maand. Dat ligt op jaarbasis ruim € 250,- hoger dan het vastrecht bij een vast contract via de Vastelastenbond. 

  Uit beide onderzoekjes blijkt namelijk dat men voordeliger uit is als men zélf de besparende gadgets aanschaft en daarbij kiest voor een contract met lage tarieven en een laag vastrecht, bijvoorbeeld via de Vastelastenbond!

  Contactgegevens

  Als lid van de Vastelastenbond is contact met energieleverancier Oxxio in eerste instantie vaak niet nodig. Neem met uw vragen of opmerkingen voor Oxxio dus contact op met de Vastelastenbond op 040-7200200 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of stel uw vraag hier.

  Ook als u géén lid bent van de Vastelastenbond, maar u bijvoorbeeld een probleem heeft met energieleverancier Oxxio, dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek!

  Zoekt u toch liever zelf contact met Oxxio? Deze energie leverancier is voor particulieren te bereiken op werkdagen van 8.30 – 18.00 uur via 0900 - 55 66 777 (2,5 cent p.m. + uw telefoonkosten). 

  Contactgegevens

  Als u een zakelijke klant bent van energieleverancier Oxxio, dan kunt u via telefoonnummer 0800 –32 33 745 gratis contact opnemen met Oxxio. Oxxio zakelijk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur.

  Deel uw ervaring

  De Vastelastenbond is benieuwd naar uw ervaringen met en meningen over energieleverancier Oxxio.

  Met de ervaringen en meningen van onze achterban blijven wij op de hoogte van alle Nederlandse energiemaatschappijen en hoe zij omgaan met hun klanten. Hierdoor wordt ons collectief slimmer en kunnen wij beter bepalen met welke partijen wij in zee gaan.

  Laat dus ook uw mening over Oxxio achter op onze website!

  Met uw meningen en ervaringen versterkt u uw collectief, en leert u de medewerkers over de handel en wandel van verschillende energieleveranciers. Door zowel positieve als negatieve ervaringen met ons te delen, kunnen wij een vinger aan de pols houden bij alle Nederlandse energieleveranciers!
  Onze leden over de Vastelastenbond

  Bekijk ook onze review pagina. Hier vindt u veel ervaringen en meningen van leden van de Vastelastenbond over onder meer energie leverancier Oxxio.

  Ervaringen over onder meer het overstappen van energieleverancier Oxxio naar de Vastelastenbond én de bijkomende service van ons inkoopcollectief!

  Bent u overtuigd door de meningen van andere Vastelastenbond leden? Meld u aan voor ons inkoopcollectief!

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over energieleverancier Oxxio? Klik dan op onderstaande links.

  Klik hier voor algemene informatie over Oxxio

  Klik hier voor de contact informatie van Oxxio

  Klik hier als u uw contract met Oxxio wilt opzeggen

  Klik hier voor de basis informatie over Oxxio

  Klik hier voor klachten en ervaringen met betrekking tot Oxxio

  Klik hier voor de algemene voorwaarden van Oxxio