Contact

Neem voor vragen over je vaste lasten contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact op

OXXIO: informatie, vergelijken en overstappen

OXXIO kent een veranderlijk bestaan. Het begon met Energiebedrijf.com (2000), Durion/Our Energy (2003) en Evolta (2004). In 2005 werden deze 3 merken gekocht voor 137 miljoen door Centrica en bij elkaar ondergebracht. In 2011 werd OXXIO, met destijds 400.000 klanten, gekocht door Eneco. OXXIO bleef zelfstandig als prijsvechter in de energiemarkt opereren. OXXIO is al vaak slecht in het nieuws geweest door (on)bewuste misleiding van consumenten.

Overstappen OXXIO

Het is verstandig om over te stappen wanneer je al lange tijd klant bent van OXXIO, nooit bent overgestapt of nooit een contract met een vaste termijn bent aangegaan. OXXIO is niet goedkoop, maar lijkt vaak goedkoop. Sterker nog,  door de hoge vastrechtkosten die ze in rekening brengen betaal je al snel te veel. Wil je eerlijk energiecontracten vergelijken? Kies een goedkoop contract via de Vastelastenbond en zie direct wat je kunt besparen ten opzichte van OXXIO.

Verhuizen en overstappen

OXXIO is niet altijd de goedkoopste energieleverancier. Ga je verhuizen en heb je een onbepaalde tijd contract bij OXXIO, dan kun je het contract bij OXXIO zelf opzeggen en voor de nieuwe woning overstappen naar een andere goedkopere energieleverancier mét betere voorwaarden. Wil je het energiecontract bij OXXIO opzeggen? Dan kun je naar de klantenservice bellen op nummer: 0900-5566777 of een bericht sturen via de website . Ben je al overgestapt van energieleverancier? Dan zegt de nieuwe leverancier het contract bij OXXIO op.

Goedkoop?

OXXIO is ogenschijnlijk goedkoop, maar is vaak slecht in het nieuws geweest. De klantenservice van OXXIO is telefonisch slecht bereikbaar. OXXIO opereert zelfstandig op de energiemarkt en wordt in de markt gezet als de prijsvechter en biedt ogenschijnlijke goedkope contracten aan. 

De jaarrekening 

Klanten van OXXIO ontvangen elke 12 maanden een jaarafrekening voor de verbruikte energie.

De 12 maanden beginnen op het moment dat OXXIO je energieleverancier wordt. Je geeft op dat moment jouw beginmeterstanden door aan OXXIO, of ze worden uitgelezen als je een slimme meter hebt. Deze meterstanden worden genoteerd in jouw online dossier.

Na ongeveer 12 maanden levering ontvang je per e-mail bericht van OXXIO dat je je meterstanden mag doorgeven. Klanten van OXXIO met een slimme meter hoeven dit niet zelf te doen: deze slimme meters worden op afstand uitgelezen.

Met de doorgegeven meterstanden na 12 maanden en de beginmeterstanden, wordt berekend of je voldoende of te weinig aan maandelijkse termijnbedragen hebt betaald.

  • Als je (meer dan) voldoende aan termijnbedragen hebt betaald, krijg je geld terug van OXXIO.
  • Als je te weinig aan termijnbedragen hebt betaald, moet je een bedrag bijbetalen aan OXXIO.

Of je moet bijbetalen of juist geld terugkrijgt, wordt duidelijk op de jaarafrekening – die je na elke 12 maanden levering van OXXIO ontvangt.


Bij OXXIO bestaat de energierekening in ieder geval uit de volgende 5 onderdelen:

  • Een specificatie van de door jou verbruikte energie
  • Een specificatie van de kosten van de door jou verbruikte energie
  • Totaaloverzicht energiekosten: het bedrag dat moet worden bijbetaald of ontvangen
  • De kosten en opbouw van het nieuwe voorschot
  • Een BTW-specificatie

De Vastelastenbond over OXXIO en haar marketingacties

De Vastelastenbond kijkt kritisch naar álle Nederlandse energieleveranciers en de acties die zij voeren. OXXIO staat bekend als een energieleverancier met zéér creatieve marketingacties.

Door middel van aanbiedingen met ‘gratis’ weggevertjes worden consumenten over de streep getrokken om klant te worden.

Veel mensen zijn geneigd om te kiezen voor mooie cadeaus en gadgets, en vragen ons of het contract dat daarbij hoort wel zo voordelig is als OXXIO doet voorkomen.

Het antwoord op die vraag is – na uitgebreid onderzoek naar de energietarieven en actievoorwaarden – tot nu toe altijd hetzelfde: nee, het is niet voordelig!

Klik daarom eens op ons onderzoek naar de ‘Gratis iPad Actie’ van OXXIO en ons onderzoek naar OXXIO InControl. Je zult zien dat de ‘gratis’ weggevertjes niets meer zijn dan een sigaar uit eigen doos. Ook acties waarbij je kunt kiezen voor een iPhone 6 of iPhone 6+ brengen hogere tarieven met zich mee. Het vastrecht is maar liefst € 14,50 per maand. Dat ligt op jaarbasis ruim € 250,- hoger dan het vastrecht bij een vast contract via de service Energie Vanzelf Geregeld.

Uit beide onderzoeken blijkt namelijk dat men voordeliger uit is als men zélf de besparende gadgets aanschaft en daarbij kiest voor een contract met lage tarieven en een laag vastrecht, bijvoorbeeld via de Vastelastenbond.

Contactgegevens

Als lid van de Vastelastenbond is contact met energieleverancier OXXIO in eerste instantie vaak niet nodig. Neem voor vragen of opmerkingen over OXXIO dus contact op met de Vastelastenbond op 040-7200200 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of stel je vraag hier.

Ook als je géén lid bent van de Vastelastenbond, maar bijvoorbeeld een probleem hebt met energieleverancier OXXIO, dan kun je gerust contact met ons opnemen voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Zoek je toch liever zelf contact met OXXIO? Deze energieleverancier is voor particulieren te bereiken op werkdagen van 8.30 – 18.00 uur via 0900 - 55 66 777.

Contactgegevens

Als je een zakelijk contract hebt bij energieleverancier OXXIO, dan kun je via telefoonnummer 0800 –32 33 745 gratis contact opnemen met dit bedrijf. OXXIO zakelijk is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 18.00 uur.

Deel jouw ervaring

De Vastelastenbond is benieuwd naar jouw ervaringen met en mening over energieleverancier OXXIO.

Met de ervaringen en meningen van onze achterban blijven wij op de hoogte van alle Nederlandse energiemaatschappijen en hoe zij omgaan met hun klanten. Hierdoor kunnen wij beter bepalen met welke partijen wij in zee gaan.

Laat dus ook jouw mening over OXXIO achter op onze website!

Met jouw mening verruim je onze kennis en leer je ons over de handel en wandel van verschillende energieleveranciers. Door zowel positieve als negatieve ervaringen met ons te delen, kunnen wij een vinger aan de pols houden bij alle Nederlandse energieleveranciers!

Bekijk ook onze review pagina. Hier vind je veel ervaringen en meningen van leden van de Vastelastenbond over onder meer energie leverancier OXXIO.

Meer informatie

Wilt u meer weten over energieleverancier Oxxio? Klik dan op onderstaande links.

Klik hier voor algemene informatie over Oxxio

Klik hier voor de contact informatie van Oxxio

Klik hier als u uw contract met Oxxio wilt opzeggen

Klik hier voor de basis informatie over Oxxio

Klik hier voor klachten en ervaringen met betrekking tot Oxxio

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Oxxio