Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€500,- p.j

Meer informatie

Basis informatie energieleverancier Oxxio

Hier vind je de basis informatie van de leveringsvoorwaarden voor stroom en gas van energieleverancier Oxxio.

Over energieleverancier Oxxio

Energieleverancier Oxxio probeert zich in de markt te zetten als een partij die haar klanten graag helpt met besparen op hun energiekosten. Oxxio is voor het eerst actief in 2000  en heeft een turbulente geschiedenis.  Oxxio is, net als Woonenergie,  onderdeel van moederconcern Eneco. In 2011 heeft het ruim 400.000 en wordt het voor € 72 miljoen overgenomen door Eneco. Oxxio opereert sindsdien nog wel altijd als een afzonderlijk merk met een eigen klantenservice en energiecontracten. Consumenten die overwegen om klant van Oxxio te worden, wijzen wij graag op onze onderzoeken naar de verschillende actiecontracten van Oxxio, die erg duur blijken te zijn. In 2018  stapt energieleverancier Oxxio in de wereld van telecom. In 2020 scoort energieleverancier Oxxio een  onvoldoende op het gebied van duurzame energie. 

Voorwaardenoverzicht

Bij het aangaan van een leveringsovereenkomst met Oxxio zijn een aantal essentiële voorwaarden en bepalingen van toepassing. Wij geven hieronder een overzicht van de informatie in het voorwaardenoverzicht op de website van Oxxio.

Leveringsovereenkomst bepaalde tijd

Leveringsovereenkomsten voor bepaalde tijd hebben een vaste looptijd, welke vermeld staat op jouw leveringsovereenkomst. De tarieven van deze leveringsovereenkomsten staan vast en kunnen gedurende hun looptijd niet door Oxxio worden gewijzigd.

Leveringsovereenkomst onbepaalde tijd, het modelcontract

Alle leveringsovereenkomsten voor onbepaalde tijd hebben een variabel tarief dat Oxxio doorgaans twee keer per jaar (in januari en in juli) aanpast aan de marktomstandigheden. Een leveringsovereenkomst voor onbepaalde tijd en een variabel tarief wordt per 1 juli 2012 aangeboden onder de naam “Oxxio modelcontract”.

Capaciteit van aansluiting voor consumenten

De genoemde stroomtarieven zijn inclusief energiebelasting geldend bij een jaarverbruik tot 10.000 kWh en zijn inclusief btw en opslag stimulering duurzame energie. De genoemde stroomtarieven gelden voor aansluitingen tot 3 x 80 Ampère. De genoemde gastarieven zijn inclusief energiebelasting geldend bij een jaarverbruik tot 5.000 m³ en zijn inclusief regiotoeslag, opslag stimulering duurzame energie en btw. De genoemde gastarieven gelden voor individueel bemeten gasaansluitingen met een totale maximale capaciteit van ten hoogste 40 m³(n) per uur.

kWh en m3

De kWh-prijs is het bedrag dat u betaalt per geleverde eenheid stroom. De m³-prijs is het bedrag dat je betaalt per geleverde eenheid gas.

Vastrecht

Het vastrecht is een vast bedrag per jaar dat per product (stroom of gas) in rekening wordt gebracht en is inclusief btw. Dit bedrag is niet afhankelijk van de afgenomen hoeveelheid energie maar is ter dekking van vaste kosten zoals administratiekosten.

Opslag stimulering duurzame energie

De overheid hanteert een opslag voor stimulering duurzame energie. Dit bedrag betaal je naast de btw en energiebelasting bij afname van stroom en gas.

Heffingskorting of vermindering energiebelasting

De heffingskorting is een door de overheid vastgesteld kortingsbedrag op de energiebelasting. De heffingskorting is voor 2024 vastgesteld op 603.04 per jaar (inclusief btw) per aansluiting en geldt alleen voor stroomaansluitingen die beschikken over een verblijfsfunctie.

Netwerkkosten

Netwerkkosten zijn de totale kosten die je betaalt voor het gebruik van het netwerk en is inclusief btw. De hoogte van deze kosten kunnen jaarlijks wijzigen en zijn afhankelijk van jouw netbeheerder en de capaciteit van jouw aansluiting. Namens de netbeheerder worden deze kosten bij jou in rekening gebracht op de jaar- of eindafrekening.

Bij het aangaan van een leveringsovereenkomst met Oxxio zijn een aantal essentiële voorwaarden en bepalingen van toepassing. Om u hier gemakkelijk inzicht in te geven, hebben wij ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

Leveringsovereenkomst bepaalde tijd

Leveringsovereenkomsten voor bepaalde tijd hebben een vaste looptijd, welke vermeld staat op uw leveringsovereenkomst. De tarieven van deze leveringsovereenkomsten staan vast en kunnen gedurende hun looptijd niet door Oxxio worden gewijzigd.

Leveringsovereenkomst onbepaalde tijd, het modelcontract

Alle leveringsovereenkomsten voor onbepaalde tijd hebben een variabel tarief dat Oxxio doorgaans twee keer per jaar (in januari en in juli) aanpast aan de marktomstandigheden. Een leveringsovereenkomst voor onbepaalde tijd en een variabel tarief wordt per 1 juli 2012 aangeboden onder de naam “Oxxio modelcontract”.

Capaciteit van aansluiting voor consumenten

De genoemde stroomtarieven zijn inclusief energiebelasting geldend bij een jaarverbruik tot 10.000 kWh en zijn inclusief btw. De genoemde stroomtarieven gelden voor aansluitingen tot 3 x 80 Ampère. De genoemde gastarieven zijn inclusief energiebelasting geldend bij een jaarverbruik tot 5.000 m³ en zijn inclusief regiotoeslag en btw. De genoemde gastarieven gelden voor individueel bemeten gasaansluitingen met een totale maximale capaciteit van ten hoogste 40 m³(n) per uur.

Tarief- en voordeelberekening

Bij tariefberekeningen op onze website gaan wij voor de berekening van de netwerkkosten uit van een aansluiting van 3 x 25 Ampère en van de tarieven van de netbeheerder die gelden in het door u in de berekening opgegeven postcodegebied.

De in onze online berekeningen gepresenteerde jaarkosten zijn gebaseerd op het door u opgegeven geschatte verbruik. De daadwerkelijk jaarkosten kunnen, afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik, hiervan afwijken.

Algemene Voorwaarden

Op de levering van stroom en gas zijn de Algemene Voorwaarden 2023 voor de levering van elektriciteit en gas aan kleinverbruikers van toepassing. Kijk voor meer informatie op www.oxxio.nl/voorwaarden. 90-211-1113

Annuleren

Mocht u zich vlak na het aanmelden bij Oxxio bedenken, dan kunt u de leveringsovereenkomst gedurende 14 kalenderdagen na ontvangst annuleren op dezelfde manier als waarop u deze bent aangegaan: mondeling, schriftelijk of elektronisch. Voor een mondelinge opzegging kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via 0888 955 999, een schriftelijke opzegging kunt u sturen aan Oxxio Consumenten, Postbus 100, 3000 AC Rotterdam en een elektronische opzegging kunt u doorgeven via www.oxxio.nl/opzeggen.

Beëindigen leveringsovereenkomst

Alle leveringsovereenkomsten voor stroom en/of gas kunt u dertig kalenderdagen voor het einde van uw leveringsovereenkomst opzeggen. Bij het voortijdig beëindigen van een leveringsovereenkomst voor bepaalde tijd kan Oxxio u een opzegvergoeding in rekening brengen. De maximale hoogte van de opzegvergoeding is afhankelijk van de duur van de overeenkomst en van de resterende looptijd op het moment van beëindigen.

Betalen

Betaling geschiedt door automatische incasso.

Privacy

Als u producten of diensten van Oxxio afneemt of contact heeft met Oxxio, leggen wij uw gegevens vast. Wij gebruiken uw gegevens voor de uitvoering van uw overeenkomst, onze dienstverlening en om u te informeren over andere producten en diensten. Oxxio houdt hierbij rekening met uw voorkeuren. Als u geen informatie meer over andere producten of diensten wilt ontvangen, dan kunt u dit online in Mijn Oxxio aangeven, of schriftelijk aan ons doorgeven. Kijk voor meer informatie op www.oxxio.nl/privacy.

Adres

Oxxio Consumenten, Postbus 100, 3000 AC Rotterdam. www.oxxio.nl Bij tariefberekeningen op onze website gaan wij voor de berekening van de netwerkkosten uit van een aansluiting van 3 x 25 Ampère en van de tarieven van de netbeheerder die gelden in het door u in de berekening opgegeven postcodegebied. De in onze online berekeningen gepresenteerde jaarkosten zijn gebaseerd op het door u opgegeven geschatte verbruik. De daadwerkelijk jaarkosten kunnen, afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik, hiervan afwijken.

Oxxio Consumenten, Postbus 100, 3000 AC Rotterdam. www.oxxio.nl

Meer informatie over Oxxio

Wilt u meer weten over energieleverancier Oxxio? Klik dan op onderstaande links.

Klik hier voor algemene informatie over Oxxio

Klik hier voor de contact informatie van Oxxio

Klik hier als u uw contract met Oxxio wilt opzeggen

Klik hier voor de basis informatie over Oxxio

Klik hier voor klachten en ervaringen met betrekking tot Oxxio

Klik hier voor de algemene voorwaarden van Oxxio