Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Isoleren woning bouwjaar 1918-1945

Isolatie was in deze periode geen vereiste. Veel woningen die voor 1920 zijn gebouwd, hebben bijvoorbeeld vaak niet eens een spouwmuur. Er wordt dan gesproken van een steense muur. Welke vormen van isolatie kun je toepassen bij woningen uit 1918 tot en met 1945?

Waar te beginnen?

Dateert jouw woning uit de periode 1918 - 1945, dan kun je het beste beginnen met dakisolatie. De meeste daken hebben een houtconstructie die is afgedekt met dakpannen. Is het dak van jouw woning nog niet geïsoleerd, dan valt hier het meeste rendement te behalen. Dakisolatie levert direct lagere energiekosten op. Als je zolder leeg is, kun je direct de zoldervloer isoleren. Zo voorkom je dat de warmte naar boven stijgt. 

Spouwmuren isoleren bij woning uit 1920-1945

Bij woningen voor 1920 is er géén spouw aanwezig. Huizen die tussen 1920 en 1945 zijn gebouwd, beschikken vaak wel over een (minimale) spouw . Bij woningen in deze periode werd een spouw van circa 5 cm aangebracht om te voorkomen dat regenwater naar binnen kon. Nu wordt deze spouw opgevuld voor spouwmuurisolatie. Voor het isoleren van de spouwmuur kun je het beste een erkend isolatie bedrijf inschakelen. Soms is de spouw te smal of  hebben vorige bewoners het al met ander materiaal proberen te isoleren. Dan wordt het een lastiger verhaal en kun je je beter richten op vloerisolatie. 

Vloerisolatie bij oude woning

Je kunt bij een woning uit de periode van 1940 veel geld op je energierekening besparen als je je vloer of bodem isoleert. Bij vloerisolatie 'hangt' men isolatiemateriaal onder de vloer en bij bodemisolatie bedekt men de bodem. Je bespaart met vloerisolatie bij een oppervlakte van 46 m² al snel €295,-  op jaarbasis. Zeker met de hogere gasprijzen in het achterhoofd scheelt dit honderden euro's op je energierekening. 

Glas in lood en isoleren

Woningen uit deze periode beschikken vaak over glas-in-lood ramen. Deze ramen van enkel glas zijn erg fraai, maar weinig isolerend. Gelukkig is daar een oplossing voor, want je kunt tegenwoordig een achterzetraam laten plaatsen. Zo blijft het glas-in-lood volledig intact en kun je toch je huis isoleren. 

Aanvragen isolatieadvies

Wil je na het lezen van dit verhaal aan de slag met isoleren? Vraag dan direct een persoonlijk adviesgesprek met een isolatie-expert aan. Zo weet je precies hoe je woning ervoor staat qua isolatie. 

Je kunt gratis een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Een isolatieadviseur bezoekt jouw huis om de situatie te bekijken. Na afloop ontvang je een offerte waarin de kosten, inclusief de korting, duidelijk gespecificeerd zijn weergegeven. Deze offerte is vrijblijvend en blijft 60 dagen geldig.