Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Isoleren woning bouwjaar 1975-1983

Woningen die tussen 1975 en 1983 zijn gebouwd, hebben bijna altijd matige isolatie. Deze woningen hebben nog geen spouwmuurisolatie maar beschikken wel  over gevelisolatie. Helaas is deze isolatie vaak niet van hoge kwaliteit. Mocht er toch sprake zijn van spouwmuurisolatie dan heeft deze maar een beperkte dikte. De ramen op de benedenverdieping hebben dubbel glas (geen HR++), terwijl de ramen in de slaapkamers meestal van enkel glas zijn. Van vloerisolatie is in deze huizen nog geen sprake. 

Waar te beginnen?

Is jouw woning tussen 1975 en 1983 gebouwd, dan kun je het beste beginnen met dakisolatie. Met deze isolatiemethode valt namelijk het meeste rendement te behalen, want dit levert direct lagere energiekosten op.

Spouwmuren isoleren met na-na-isolatie biedt uitkomst

Huizen met een bouwjaar tussen 1975 en 1982 hebben een iets grotere spouwmuur uitgevoerd, waardoor er voor het eerst een isolatielaag aangebracht kon worden. Deze laag is vaak van een minder kwaliteit en heeft een lagere isolatiegraad. Veel isolatiebedrijven inspecteren de spouw en zeggen dat isoleren niet kan, omdat de spouw al is geïsoleerd.

In zulke gevallen biedt na-na-isolatie uitkomst. Bij na-na-isolatie spuit men isolatieschuim (CentraFoam) bij het oude isolatiemateriaal in. Dit schuim vermengt zich probleemloos met het bestaande materiaal. Het prepareren van CentraFoam moet heel secuur gebeuren. Voor het na-na isoleren van de spouwmuur moet je een erkend isolatie bedrijf laten komen. 

Vloerisolatie bij woning 1975-1983

Je kunt bij een woning uit 1980 veel besparen als je je vloer of bodem isoleert. Maar let op, want in deze tijd werd er ook al vloerverwarming gelegd. Kijk ook goed naar de ventilatie. Oudere woningen met weinig isolatie hebben door het grote aantal kieren vaak natuurlijke ventilatie. Door deze woningen te isoleren, verdwijnen veel van deze kieren. Je wilt niet dat dit later voor problemen zorgt. Verbeter dus ook de ventilatie als je gaat isoleren. Een erkend isolatiebedrijf zal je hier ook op wijzen.

Met de huidige gasprijzen scheelt vloerisolatie honderden euro's op de energierekening. En het levert ook direct wooncomfort op, omdat je vloer een paar graden warmer aanvoelt. 

Aanvragen isolatieadvies

Wil je persoonlijk advies om te weten hoe je woning ervoor staat? Vraag dan gratis een adviesgesprek aan. Vervolgens komt een isolatie-expert vrijblijvend bij jouw thuis om de situatie te bekijken. De kosten, inclusief de korting, worden op de offerte duidelijk gespecificeerd weergegeven. Deze offerte is vrijblijvend en 60 dagen geldig.