Door zonnepanelen te laten plaatsen.

Start besparen

Bespaar opZonnepanelen

Bespaar € 900,- p.j.

Door zonnepanelen te laten plaatsen.

De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€900,- p.j

Meer informatie

Kosten zonnepanelen 

Er is veel veranderd de afgelopen jaren. De prijzen voor zonnepanelen zijn steeds gunstiger geworden. Zeker nu de energieprijzen hoger liggen is een zonnepaneel sneller terugverdiend.

  • Gemiddelde prijs zonnepanelen ligt tussen de € 300 en € 400 euro per paneel (afhankelijk van WP)
  • Gemiddelde terugverdientijd is momenteel 2,5 jaar. (dat was 5 tot 7 jaar)
  • Rendement zonnepanelen 10 tot 12%

Kosten zonnepanelen

1. Prijs per zonnepaneel

De prijzen van zonnepanelen zijn flink gedaald. De technieken worden beter en de prijzen lager. Het is niet de verwachting dat de kosten nog verder gaan dalen. De kosten zonnepanelen ligt tussen de € 300 en € 400 euro per paneel. (prijspeil 2021)

Er zijn natuurlijk veel goedkopere zonnepanelen. Wij raden echter niet aan om voor goedkope panelen te kiezen. Goedkoop is meestal duurkoop. Om te berekenen hoe je het beste waar voor geld krijgt kun je beter naar de prijs per Wp kijken. Dan heb je de beste prijs-kwaliteit verhouding.

2.Kosten zonnepanelen per wattpiek

Een andere manier om de kosten te bereken in de prijs per Wp (wattpiek). Door de prijs per capaciteitseenheid (Wp) te berekenen. Door de prijs te delen door het totaal aantal Wattpieks (Wattpiek per paneel x het aantal panelen) kom je tot een prijs per Wattpiek. Een zonnepaneel van 360Wp dat € 340,- kost is efficiënter dan een zonnepaneel van 275 Wp dat € 280,- kost. Het eerste zonnepaneel van 360WP kost namelijk € 0.94 per Wp en de tweede € 1,01 per Wp.

Over het algemeen geldt dat voor grotere panelen de prijs per Wp afneemt.

3. Kosten installatie zonnepanelen

Daarnaast heb je ook nog kosten voor de installatie. De meeste zonnepanelen bedrijven vermelden dit apart op de offerte. De installatie kosten verschillen per set zonnepanelen. Heb je acht zonnepanelen op je dak, dan liggen de installatie kosten voor zonnepanelen op ca.€ 800 tot € 1.000 euro.

Meer informatie over zonnepanelen aanschaffen

3 x vraag en antwoord over Zonnepanelen kopen.

Dak vol leggen of niet? Hoeveel zonnepanelen moet ik op mijn dak leggen?

Subsidie zonnepanelen