Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Amerika helpt Europa als Russen gaskraan dichtdraaien

Woensdag 09 februari 2022 08:34Frank van de Ven
De olie- en gasprijzen schieten de hoogte in. Energietarieven zijn voor consumenten lastig vindbaar op de website van energiebedrijven.

De olie- en gasprijzen schieten de hoogte in. Energietarieven zijn voor consumenten lastig vindbaar op de website van energiebedrijven.

De Verenigde Staten bieden hun hulp aan wanneer de Europese gastekorten oplopen en Rusland onvoldoende gas levert. Er zijn door de Europese Unie inmiddels afspraken gemaakt met Amerika om de bevoorrading van gas te garanderen. Er wordt ook gesproken met Noorwegen, Qatar en Azerbeidzjan over gasleveringen.

Normaliter levert Rusland zo’n veertig procent van de Europese gasvoorraad, maar de afgelopen maanden loopt de aanvoer af. In Europa denkt men dat dit te maken heeft met het conflict tussen Rusland en het westen over Oekraïne. Staatsbedrijf Gazprom ontkent dit.

Wanneer een Russische invasie in de Oekraïne een feit is, bestaat de kans dat de gaskraan volledig dichtgedraaid wordt voor Europa. De gesprekken tussen de Europese Unie en Amerika zijn bedoeld om op dit doemscenario in te spelen. Europa is ook in gesprek met Noorwegen, Qatar en Azerbeidzjan over aanvullende gasleveringen.


Benzineprijzen door het dak

Uit onderzoek van UnitedConsumers blijkt dat de gemiddelde, landelijke adviesprijs van een liter benzine sinds afgelopen zaterdag is opgelopen tot 2,158 euro. Ook voor een liter diesel betaal je meer dan ooit. De gemiddelde landelijke adviesprijs van diesel bedraagt nu 1,846 euro per liter. Een jaar eerder rekende je nog 1,439 euro af. In een jaar tijd is de prijs van een liter diesel 28 procent in prijs verhoogd.

Benzine is in een tijdspanne van een jaar 22 procent duurder geworden. Voor een liter Euro 95 betaalde je een jaar geleden nog 1,769 euro. Door de oplopende olieprijzen staan de brandstofprijzen flink onder druk. De markten houden er ook rekening mee dat de Russische export van olie en gas onder druk ligt door het grensconflict met de Oekraïne.


Marktontwikkelingen monitoren

De Vastelastenbond blijft de ontwikkelingen in de energiemarkt in de gaten houden. Ook de financiële gezondheid van energiebedrijven hoort daarbij. Het afgelopen half jaar vielen zes energiebedrijven om. Welkom Energie, Anode Energie, EnstrogaAllure EnergieSEPA Green en FENOR Energie vroegen faillissement aan.

Vijf van de zes energiebedrijven vielen om door de extreem hoge inkoopprijzen in de energiemarkt. Bij Allure Energie was onenigheid tussen aandeelhouders de reden om er de stekker uit te trekken. Gelukkig is er ook positief nieuws te melden, want er is dit jaar in de vorm van OpenSource Energie een nieuwe energieaanbieder bijgekomen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Moeilijk vindbare energietarieven zijn consumenten én de Vastelastenbond een doorn in het oog.

Energieleveranciers niet duidelijk over tarieven

Donderdag 10 februari 2022 07:57

‌Energiebedrijven rekenen torenhoge tarieven voor hun diensten, maar zijn niet transparant over hun prijzen. Uit onderzoek blijkt één op de drie energieleveranciers hun tarieven verstopt. Inf...

Lees meer
Woningverduurzaming is dit jaar erg in trek om de energierekening te drukken.

Hoge energieprijzen stimulans voor woningverduurzaming

Donderdag 03 februari 2022 12:35

‌Woningverduurzaming staat dit jaar bij veel Nederlandse huishoudens op de agenda. Het doel daarvan is om op de stijgende energieprijzen te anticiperen. De angst voor een onbetaalbare energiereke...

Lees meer
Na het faillissement van zes energiebedrijven dienen twee 'nieuwe' partijen zich aan: OpenSource Energie en Frank Energie.

OpenSource Energie krijgt groen licht van ACM

Woensdag 19 januari 2022 14:44

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat OpenSource Energie elektriciteit mag leveren aan kleinverbruikers. Dit energiebedrijf heeft aangetoond te kunnen voldoen aan de wette...

Lees meer
De 36.000 klanten van het failliet verklaarde FENOR Energie zijn overgenomen door Budget Energie.

Budget Energie neemt klanten FENOR Energie over

Donderdag 30 december 2021 13:55

‌ Budget Energie ontfermt zich vanaf vandaag over de 36.000 klanten van FENOR Energie. Laatstgenoemd energiebedrijf vroeg op 17 december faillissement aan. De overstap naar Budget Energ...

Lees meer