Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

ANWB: hoge brandstofprijzen brengen kwart automobilisten in de problemen

Dinsdag 23 augustus 2022 12:02Frank van de Ven
Omdat veel consumenten afhankelijk zijn van hun auto om naar hun werk te gaan, zien zij geen andere alternatieven dan de heilige koe om naar hun werkgever te rijden.

Omdat veel consumenten afhankelijk zijn van hun auto om naar hun werk te gaan, zien zij geen andere alternatieven dan de heilige koe om naar hun werkgever te rijden.

De ANWB stelt op basis van een peiling onder ruim 1.300 leden dat een kwart van de Nederlandse automobilisten in de financiële problemen komt door de hoge brandstofprijzen. Omdat veel consumenten afhankelijk zijn van hun auto om naar hun werk te gaan, zien zij geen andere alternatieven.

Ruim dertig procent van de ondervraagden geeft aan geen alternatief te hebben voor de auto om naar het werk te gaan. De peiling geeft ook aan dat bijna zestig procent van de leden de auto vaker laat staan door de hoge brandstofprijzen. Eerder dit jaar besloot het kabinet om de accijns op benzine per 1 april tot en met eind december met 17 cent per liter te verlagen. Ook ging de accijns op diesel en LPG omlaag. Voor de accijnsverlaging bedroeg het vaste bedrag aan accijns op een liter benzine 83,2 cent.
 

Accijnsverlaging automobilisten

Als het aan de ANWB ligt, blijft de doorgevoerde accijnsverlaging van kracht om te voorkomen dat grote mensen noodgedwongen niet meer met hun auto weg kunnen. Voor een grote groep consumenten is het openbaar vervoer of de (elektrische) fiets geen oplossing vanwege de sterk oplopende reistijden. "Deze groep wordt door de hoge benzineprijzen extra zwaar geraakt. Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn de brandstofprijzen enorm gestegen. Dit heeft grote invloed op het autogebruik van Nederlanders", laat een woordvoerder van de ANWB weten.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Wanneer je tot voor kort 200 euro per maand bij Budget Energie moest aftikken voor je variabele tarief, krijg je volgende maand een rekening van rond de 800 euro voor je kiezen blijkt uit onderzoek.

Klanten Budget Energie geconfronteerd met gigantische prijsverhogingen

Maandag 22 augustus 2022 11:40

‌ Veel klanten van energieleverancier Budget Energie krijgen met maandelijkse prijsstijgingen van honderden euro’s te maken. Wanneer je tot voor kort tweehonderd euro per maand vo...

Lees meer
Door de torenhoge gasprijzen is het voor energiebedrijven niet aantrekkelijk om nu gas in te kopen en op te slaan. Een subsidie moet deze bedrijven verleiden alsnog gas in te kopen.

Kabinet tast in de buidel om gasopslag Bergermeer te vullen

Vrijdag 19 augustus 2022 16:13

‌ Het kabinet wil de gasberging Bergermeer in Noord-Holland veel verder vullen dan oorspronkelijk gepland. In plaats van 68 procent moet de voorraad voor de winter verhoogd worden naar 90 pr...

Lees meer
Door de oorlog in Oekraïne zijn de inkoopkosten voor gasimporteurs de hoogte ingeschoten. De Duitse regering staat burgers bij.

Duitsland helpt consumenten door btw op gas te verlagen

Vrijdag 19 augustus 2022 12:35

‌ De Duitse regering verlaagt tijdelijk de btw op aardgas om consumenten financieel te steunen. Het tarief gaat van 19 naar 7 procent laat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz weten.  ...

Lees meer
De Vastelastenbond biedt sinds kort een jaarcontract met vaste gunstige energietarieven aan.  De populariteit van dit aanbod zorgt voor een verminderde bereikbaarheid van de klantenservice.

Overweldigende interesse in jaarcontract zorgt voor lange wachttijden klantenservice

Donderdag 18 augustus 2022 17:04

‌ De Vastelastenbond biedt sinds kort een jaarcontract met vaste gunstige energietarieven aan zodat klanten beschermd worden tegen de aanstaande prijsstijgingen. Een unicum in een markt...

Lees meer