Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Duitsland helpt consumenten door btw op gas te verlagen

Vrijdag 19 augustus 2022 12:35Frank van de Ven
Door de oorlog in Oekraïne zijn de inkoopkosten voor gasimporteurs de hoogte ingeschoten. De Duitse regering staat burgers bij.

Door de oorlog in Oekraïne zijn de inkoopkosten voor gasimporteurs de hoogte ingeschoten. De Duitse regering staat burgers bij.

De Duitse regering verlaagt tijdelijk de btw op aardgas om consumenten financieel te steunen. Het tarief gaat van 19 naar 7 procent laat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz weten.
 
Scholz gaat ervan uit dat energiebedrijven de belastingverlaging volledig doorberekenen aan de consument. Deze maatregel moet consumenten beschermen tegen een voorgenomen gasprijsheffing die later dit jaar wordt ingevoerd.

Door de oorlog in Oekraïne zijn de inkoopkosten voor gasimporteurs de hoogte ingeschoten. De extra gasprijsheffing kunnen gasimporteurs vanaf oktober doorberekenen aan klanten. Deze heffing geldt zowel voor particulieren als bedrijven. In eerste instantie gaat het om een bedrag van rond de 2,4 eurocent per kilowattuur.
 

Ook in Nederland lopen energietarieven op

In ons land hebben we ook te maken met oplopende energietarieven. Sterker nog: Nederland is het duurste land als het gaat om gastarieven! Om consumenten te beschermen tegen de oplopende gasprijzen creëerde de Vastelastenbond een jaarcontract. Een unicum in de energiemarkt waar momenteel geen langdurige contracten te vinden zijn! Ruim de helft van de Nederlandse huishoudens beschikt over een variabel contract. Deze contractvorm kan maandelijks aangepast worden en in de praktijk betekent dit dat je maandelijks meer betaalt voor je energierekening. 

De Vastelastenbond heeft een deal gesloten met Gewoon Energie. Klanten die een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld hebben afgesloten, profiteren exclusief van dit jaarcontract met gunstige, vaste tarieven. Dit contract is niet op de markt beschikbaar en in een kleine oplage verkrijgbaar. Wanneer het aanbod op is, moeten er nieuwe prijsonderhandelingen gevoerd worden. Deze nieuwe tarieven vallen hoe dan ook fors hoger uit omdat de gasprijs continu stijgt. Meer informatie over de deal met Gewoon Energie vind je in dit blog
 

 

Meer weten over de energiecrisis?

We schreven een drieluik over de energiecrisis. In deze drie blogs leggen we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel verder ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De Vastelastenbond biedt sinds kort een jaarcontract met vaste gunstige energietarieven aan.  De populariteit van dit aanbod zorgt voor een verminderde bereikbaarheid van de klantenservice.

Overweldigende interesse in jaarcontract zorgt voor lange wachttijden klantenservice

Donderdag 18 augustus 2022 17:04

‌ De Vastelastenbond biedt sinds kort een jaarcontract met vaste gunstige energietarieven aan zodat klanten beschermd worden tegen de aanstaande prijsstijgingen. Een unicum in een markt...

Lees meer
De afgelopen maanden stegen de energieprijzen in Nederland gigantisch. De grote verschillen tussen energietarieven in Nederland en andere Europese landen vindt politicus Pieter Omtzigt onverklaarbaar.

Kamervragen over opbouw energieprijzen en winstmarges

Donderdag 18 augustus 2022 08:32

‌‌Pieter Omtzigt heeft Kamervragen gesteld over de huidige energiecrisis en de grote verschillen tussen variabele tarieven in Nederland en het buitenland. In ons land kost een kuub gas ...

Lees meer
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft sinds juni zijn gasleveringen via Nord Stream 1 teruggeschroefd wegens het ontbreken van een turbine.

Gasturbine Nord Stream 1 nog altijd vast in Duitsland

Woensdag 17 augustus 2022 13:11

‌De gerepareerde turbine voor de gaspijpleiding Nord Stream 1 - die tussen Rusland en Duitsland loopt - staat nog altijd vast in Duitsland. Deze turbine was voor onderhoud naar Canada...

Lees meer
Consumenten moeten onnodig veel moeite doen om uit te zoeken welke energieleverancier het beste bij hen past en het voordeligste contract aanbiedt.

Steeds meer energiebedrijven niet meer zichtbaar op prijsvergelijkingssites

Maandag 15 augustus 2022 14:43

Energiebedrijven kiezen er steeds vaker voor om niet meer vindbaar te zijn op vergelijkingssites. Dat maakt het voor nieuwe klanten lastig om het beste aanbod te zoeken. Als je op zoek bent naar...

Lees meer