Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Kabinet tast in de buidel om gasopslag Bergermeer te vullen

Vrijdag 19 augustus 2022 16:13Frank van de Ven
Door de torenhoge gasprijzen is het voor energiebedrijven niet aantrekkelijk om nu gas in te kopen en op te slaan. Een subsidie moet deze bedrijven verleiden alsnog gas in te kopen.

Door de torenhoge gasprijzen is het voor energiebedrijven niet aantrekkelijk om nu gas in te kopen en op te slaan. Een subsidie moet deze bedrijven verleiden alsnog gas in te kopen.

Het kabinet wil de gasberging Bergermeer in Noord-Holland veel verder vullen dan oorspronkelijk gepland. In plaats van 68 procent moet de voorraad voor de winter verhoogd worden naar 90 procent. Om dat te realiseren, moet een extra subsidiebedrag van 210 miljoen euro opgehoest worden, stelt energieminister Rob Jetten.
 
Door de torenhoge gasprijzen is het voor energiebedrijven nu niet aantrekkelijk om gas in te kopen en op te slaan. Het risico bestaat dat gas in de wintermaanden met verlies verkocht moet worden en daarom stelt het kabinet extra subsidie beschikbaar. Deze tegemoetkoming moet bedrijven verleiden om de gasberging toch te vullen.
 
Van die eerdere regeling bleef een bedrag van 200 miljoen euro over. Dat restbedrag wordt nu alsnog ingezet én aangevuld met 10 miljoen euro. De kosten van deze regeling worden via een extra heffing doorberekend aan de gebruikers. In Bergermeer staat een gasopslag voor met name de industrie.
 

Gasopslag Norg

Het kabinet werkt tevens aan een regeling waarmee de gasopslag in Norg kan worden bijgevuld. Momenteel is daar ruim 80 procent van de opslagcapaciteit in gebruik en daarmee is het oorspronkelijke doel behaald. Eerder deze week bleek dat Gasterra, de handelstak van de NAM, extra financiële voorwaarden stelt aan de gasopslag.
 
In Norg - en ook in de kleinere berging in Grijpskerk - wordt gas opgeslagen voor gasfornuizen en verwarmingsketels. Door een grotere voorraad aan te leggen, wil het kabinet een extra buffer creëren om eventuele tegenslagen op te vangen. Een extreem koude winter is een voorbeeld van zo'n mogelijke tegenslag.
 

Grote zorgen energieprijzen

"Qua voorraad staan we er als Nederland goed voor", zegt Jetten. “Ook als het erg koud wordt en de aanvoer uit Rusland stilvalt, is er genoeg om de winter door te komen. Maar de zorgen over de energieprijzen blijven groot want die prijzen zullen voorlopig hoog blijven en dat raakt huishoudens en bedrijven fors."
 
Om consumenten te beschermen tegen de oplopende gasprijzen creëerde de Vastelastenbond een jaarcontract. De consumentenorganisatie heeft een deal gesloten met Gewoon Energie. Klanten met een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld profiteren exclusief van dit jaarcontract met gunstige, vaste tarieven.  Dit contract is niet op de markt beschikbaar en in een kleine oplage verkrijgbaar. Meer informatie over de deal met Gewoon Energie vind je in dit blog

Meer weten over de energiecrisis?

We schreven een drieluik over de energiecrisis. In deze drie blogs leggen we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel verder ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.

 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Door de oorlog in Oekraïne zijn de inkoopkosten voor gasimporteurs de hoogte ingeschoten. De Duitse regering staat burgers bij.

Duitsland helpt consumenten door btw op gas te verlagen

Vrijdag 19 augustus 2022 12:35

‌ De Duitse regering verlaagt tijdelijk de btw op aardgas om consumenten financieel te steunen. Het tarief gaat van 19 naar 7 procent laat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz weten.  ...

Lees meer
De Vastelastenbond biedt sinds kort een jaarcontract met vaste gunstige energietarieven aan.  De populariteit van dit aanbod zorgt voor een verminderde bereikbaarheid van de klantenservice.

Overweldigende interesse in jaarcontract zorgt voor lange wachttijden klantenservice

Donderdag 18 augustus 2022 17:04

‌ De Vastelastenbond biedt sinds kort een jaarcontract met vaste gunstige energietarieven aan zodat klanten beschermd worden tegen de aanstaande prijsstijgingen. Een unicum in een markt...

Lees meer
De afgelopen maanden stegen de energieprijzen in Nederland gigantisch. De grote verschillen tussen energietarieven in Nederland en andere Europese landen vindt politicus Pieter Omtzigt onverklaarbaar.

Kamervragen over opbouw energieprijzen en winstmarges

Donderdag 18 augustus 2022 08:32

‌‌Pieter Omtzigt heeft Kamervragen gesteld over de huidige energiecrisis en de grote verschillen tussen variabele tarieven in Nederland en het buitenland. In ons land kost een kuub gas ...

Lees meer
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom heeft sinds juni zijn gasleveringen via Nord Stream 1 teruggeschroefd wegens het ontbreken van een turbine.

Gasturbine Nord Stream 1 nog altijd vast in Duitsland

Woensdag 17 augustus 2022 13:11

‌De gerepareerde turbine voor de gaspijpleiding Nord Stream 1 - die tussen Rusland en Duitsland loopt - staat nog altijd vast in Duitsland. Deze turbine was voor onderhoud naar Canada...

Lees meer