Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Podcast beantwoordt vragen over deal Gewoon Energie: tarieven, overstapdata en solvabiliteit

Vrijdag 29 juli 2022 14:55Frank van de Ven
In deze extra podcast praat onze directeur Dirk-Jan Wolfert je bij over het jaarcontract dat we exclusief voor gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld hebben opgezet.

In deze extra podcast praat onze directeur Dirk-Jan Wolfert je bij over het jaarcontract dat we exclusief voor gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld hebben opgezet.

?In een tijd waarin energiebedrijven er steeds vaker voor kiezen om hun variabele tarieven maandelijks aan te passen, beschermt de Vastelastenbond consumenten tegen constante prijsstijgingen met een gunstig jaarcontract. Twaalf maanden lang betalen klanten een vast tarief voor hun energierekening. De deal die de Vastelastenbond met Gewoon Energie sloot, kwam op een gunstig moment stelt directeur Dirk-Jan Wolfert: “Vlak na deze deal te hebben beklonken, zijn de energietarieven veertig procent gestegen. We kunnen onze klanten nu een gunstig contract aanbieden en daar zijn we trots op!”
 
In een extra editie van ‘Onderaan de Streep’ legt Wolfert uit wat je kunt verwachten van deze deal, welke tarieven je gaat betalen en wie  gebruik van dit exclusieve contract kunnen maken. Ook wordt er in deze podcast dieper ingegaan op de solvabiliteit van Gewoon Energie.

Wat houdt de deal met Gewoon Energie nu precies in?

“We hebben een jaarcontract met vaste tarieven gecreëerd. Met dit contract weet je wat je maandelijks voor je energierekening betaalt en daardoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Deze overeenkomst komt op het perfecte moment omdat de energietarieven door schaarste op de energiemarkt de hoogte ingaan. Met de winterperiode in het vooruitzicht zal de vraag naar energie stijgen terwijl de voorraad slinkt. Dat gaat voor flinke prijsstijgingen zorgen.”


Wat zijn de tarieven eigenlijk voor dit jaarcontract?

“Stroom enkeltarief kost € 0,46950 per kWh. Stroom dubbeltarief kost je € 0,50044 per kWh (normaal) en € 0,45233 per kWh (dal). Voor een kuub gas betaal je € 1,54473. Deze tarieven hanteert Gewoon Energie gedurende een jaar.” (update 1 maart 2023. red


Hoe solvabel is Gewoon Energie?

“Gewoon Energie maakt onderdeel uit van Innova Energie dat alweer tien  jaar bestaat. Dat energiebedrijf heeft zijn zaken goed op orde, maakt winst en gaf ons inzage in hun jaarcijfers. Die cijfers zijn prima en dat schenkt ons vertrouwen.”
 

 

Nu de energietarieven zo schommelen is het dan wel verstandig om een jaarcontract af te sluiten? 

“De prijzen kunnen inderdaad zakken maar die kans acht ik gering. De verwachting is dat er geen blijvende daling plaatsvindt. Vlak na het sluiten van deze deal met Gewoon Energie schoten de energietarieven bijvoorbeeld al met veertig procent omhoog.  Mocht er volgend jaar een daling inzetten dan is het nog maar de vraag of deze lager uitvalt dan de tarieven die in het contract met Gewoon Energie zijn opgenomen. Als de tarieven zakken, kun je alsnog overwegen om een overstapboete van € 100,- te betalen om naar een goedkopere aanbieder over te stappen. Er is veel mogelijk en we denken graag met je mee.”


Voor wie is dit contract bedoeld?

“Mensen die gebruikmaken van Energie Vanzelf Geregeld worden sowieso benaderd door ons en ontvangen een mail met informatie over het contract. Sluit vandaag nog een abonnement af om van deze deal te kunnen profiteren. Er is slechts een beperkt aantal contracten beschikbaar dus enige haast is geboden. Als dit aanbod op is, gaan we opnieuw op zoek naar gunstige jaarcontracten maar verwacht niet dat we die voor deze gunstige prijs kunnen aanbieden. Als we nu een nieuw contract moeten regelen, zijn we zeker veertig procent duurder uit. We zijn op een gunstig moment ingestapt.”


Wanneer worden gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld overgezet?

“Daar is geen eenduidig antwoord op te geven omdat dit maatwerk is. We kijken situatiespecifiek naar het beste overstapmoment. Wanneer je zonnepanelen hebt, sluiten we je op een ander moment over dan wanneer je niet over deze energiebesparende maatregelen beschikt. Per klant onderzoeken we wat het beste moment is om over te stappen. Als een huidig variabel tarief lager is dan het aanbod van Gewoon Energie zetten we de klant pas over wanneer zijn huidige energieleverancier een tariefwijziging aankondigt. Zo betaal je altijd de laagste prijs.”   
 

Wat is jouw kijk op de huidige ontwikkelingen in de energiemarkt?

“Uiteraard hoop ik dat er geen verdere tariefwijzigingen plaatsvinden maar ik vrees dat dit ijdele hoop is. Gezien de huidige situatie in de energiemarkt verwacht ik een sterke stijging van variabele tarieven. De komende winter wordt lastig want de vraag is groter dan het aanbod. Zolang er onvoldoende voorraad is, krijgen we met torenhoge prijzen te maken. Dat is geen  prettig vooruitzicht. Ik ben blij dat we onze klanten kunnen beschermen met een jaarcontract met gunstige tarieven.”
 

Meer info over de energiecrisis?

In een drietal blogs leggen we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel verder ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Patrick

U heeft bij veelgestelde vragen aan dat indien iemand een huidig variabel contract heeft en zonnepanelen heeft, deze klanten pas vanaf volgend jaar worden overgezet naar GewoonEnergie omdat dat gunstiger zou zijn qua salderen. Kunt u uitleggen waarom dat gunstiger zou zijn? Ik heb sinds eind vorig jaar een variabel contract waarbij ik eind november mijn jaarafrekening ontvang. Ik zou derhalve direct willen overstappen naar GewoonEnergie via Vastelastenbond.

Woensdag 28 september 2022 10:07

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 13:30
In de winter kunt u profiteren van de door u opgewekte stroom waardoor u de kosten drukt. Als u eerder zou overstappen, ontvangt u minder geld voor uw opgewekte energie. Een verlate overstap is voor u gunstiger omdat u zo optimaal van uw opgewekte energie profiteert.

Jacqueline

Geachte heer Wolfert,

Hoe is het dan mogelijk dat u in oktober nog schreef dat Gewoon Energie niet solvabel is?

https://www.vastelastenbond.nl/blog/deze-energieleveranciers-kampen-met-solvabiliteitsproblemen/

Vr groet

Woensdag 10 augustus 2022 17:32

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 11 augustus 2022 09:01
Goedemorgen,

Bedankt voor uw reactie. We hebben deze vraag al eerder beantwoord in een blog en podcast. Zoals in het blog al werd aangegeven, is er heel veel gebeurd binnen Gewoon Energie. Het bedrijf heeft zijn zaken steeds beter op orde en er is een goed ontwikkel- en risicomanagementplan gemaakt. We kregen inzage in de financiële bedrijfsvoering van deze partij en zien veel verbetering. Dat is dan ook de reden dat we met Gewoon energie een deal hebben gesloten. Het is ook een van de weinige partijen die het aandurft om een langdurig contract met vaste tarieven aan te bieden.

Voor meer informatie verwijs ik u dan ook graag oor naar deze podcast:
https://www.vastelastenbond.nl/blog/podcast-beantwoordt-alle-vragen-over-de-deal-met-gewoon-energie-tarieven-overstapdata-en-solvabiliteit-uitgelicht/

en naar dit blog:
https://www.vastelastenbond.nl/blog/de-vastelastenbond-biedt-jaarcontract-met-vaste-tarieven-aan-als-er-geen-aanbod-is-creren-we-het-zelf/


Deckers

Ik heb een service contract bij de vastelastenbond. Krijg ik dan ook een aanbieding voor een jaarcontract?

Maandag 01 augustus 2022 18:14

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 02 augustus 2022 08:55
Als je een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld hebt, krijg je (binnenkort) een aanbieding voor het jaarcontract. In dit blog lees je alvast meer over wat je kunt verwachten van de switch: https://www.vastelastenbond.nl/blog/alle-veelgestelde-vragen-over-de-switch-naar-gewoon-energie/

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Uit angst voor de steeds hoger wordende inkooprijzen durven steeds meer energieleveranciers het niet aan om contracten met vaste tarieven aan te bieden.

Gazprom vermindert gaslevering via Nord Stream: levering van slechts twintig procent

Dinsdag 26 juli 2022 09:51

Het Russische staatsgasconcern Gazprom verlaagt de gaslevering via de belangrijke pijplijn Nord Stream 1 vanaf woensdag 27 juli naar 20 procent van de maximale capaciteit. De reparatie van een turbi...

Lees meer
Volgens exploitant Nord Stream AG is de gaslevering zo'n 40 procent van het normale niveau.

Gastoevoer pijplijn Nord Stream vooralsnog constant

Vrijdag 22 juli 2022 09:05

‌In de loop van donderdag 21 juli is de gastoevoer door de Nord Stream 1-pijplijn gestabiliseerd. Ook ’s nachts bleef de gasstroom naar Duitsland via de Oostzee constant, meldt exploitant N...

Lees meer
Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom laat weten dat de gaslevering aan klanten met een langetermijncontract “door overmacht” niet op tijd op.

Beperkte gaslevering Gazprom: EU roept lidstaten op om gasverbruik drastisch te beperken

Donderdag 21 juli 2022 10:15

‌ De Europese Commissie werkt hard aan een aanbevelingsplan om lidstaten te overtuigen om hun gasverbruik direct te verlagen. Met deze actie hoopt de Europese Unie (EU) het gasverbruik te vermin...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert maakt zich grote zorgen over het verloop van de energiecrisis: “Dat er in de rustige zomerperiode zulke prijsstijgingen plaatsvinden, is extreem verontrustend.

PERSBERICHT: Onderzoek Vastelastenbond: Inkoopprijzen energieprijzen stegen ruim 30 procent in 3 weken

Donderdag 21 juli 2022 06:45

‌ In 3 weken tijd stegen de inkoopprijzen van energie ruim 30 procent en het eind van deze stijging is nog niet in zicht. Energiebedrijven die medio juli energie inkopen voor 2023 krijgen met fo...

Lees meer