Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Dit zijn alle meest gestelde vragen over het jaarcontract van de Vastelastenbond

Vrijdag 21 oktober 2022 13:09Frank van de Ven
In dit blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over het jaarcontract bij Gewoon Energie. Ook leggen we uit wat we nu voor onze klanten doen.

In dit blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over het jaarcontract bij Gewoon Energie. Ook leggen we uit wat we nu voor onze klanten doen.

Hoewel het aanbod jaarcontracten op is, komen er nog steeds veel vragen binnen over het energiecontract dat je via de Vastelastenbond bij Gewoon Energie kon afsluiten. In dit blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over dit energiecontract. Ook leggen we uit wat we nu voor onze klanten doen.


Is er nog een jaarcontract ‘over’ voor mij?

Helaas niet. Het aanbod is echt op. Nu volgt een nieuwe onderhandelingsronde. We zijn bezig om een nieuw jaarcontract op te zetten. Een precieze datum van wanneer dit contract ‘klaar’ is, kunnen we je helaas nog niet geven. Zodra er nieuws is, laten we het meteen weten. Dit contract zal duurder uitvallen dan het ‘oude’ contract. Dat komt door de hogere energietarieven. Het oudere contract was op een relatief gunstig moment afgesloten.


Is Energie Vanzelf Geregeld hetzelfde als het jaarcontract bij Gewoon Energie?

Nee. Onze service Energie Vanzelf Geregeld staat in principe los van het jaarcontract. Het jaarcontract bij Gewoon Energie is geregeld via deze dienst.


Wat is Energie Vanzelf Geregeld dan precies?

Energie Vanzelf Geregeld is een dienst waarbij de Vastelastenbond voor € 49,- per jaar voor jou naar het beste energiecontract zoekt. Voor de energiecrisis betekende dit dat we onze klanten elk jaar lieten overstappen van energieleverancier. Zo profiteerden zij van welkomstkortingen én de laagste tarieven. Anno 2022 is de energiemarkt zo veranderd dat we naar andere manieren om te besparen moeten zoeken. In dit geval was dat het creëren van een jaarcontract in een markt waar geen contracten zijn. Onze belofte blijft: wij zoeken – of creëren – de beste deal op energiegebied voor jou.


Ik ben al enige tijd aangemeld bij Gewoon Energie maar hebt nog helemaal niets gehoord van mijn oude leverancier!

Klopt. De opzegging vindt pas plaats als de levering bij de nieuwe leverancier van start gaat.
 

Er is een prijsplafond ingesteld voor energiecontracten met variabele tarieven. Val ik nu buiten de boot met het jaarcontract?

Absoluut niet! Het prijsplafond geldt ook voor het jaarcontract. Sterker nog: het contract is in dit geval ook erg gunstig! Lees er in dit blog meer over!
 

Ik heb Energie Vanzelf Geregeld maar ben nog niet overgezet. Hoe kan dat?

Dat hangt van een aantal factoren af. De switch is onder meer afhankelijk van je contracttype, huidige energieleverancier en energieverbruik. Er wordt wegens extreme drukte bij de klantenservice om je geduld gevraagd. Een andere aandachtspunt is of je over zonnepanelen beschikt.


Mijn contract eindigt maar het duurt nog tot volgend jaar voordat ik naar Gewoon Energie ga. Wat gebeurt er in de tussentijd?

Voordat je contract bij Gewoon Energie ingaat, ga je van je huidige contract over naar een variabel tarief bij je huidige energieleverancier. Tot de overstap naar Gewoon Energie is variabel blijven bij je huidige leverancier de beste – en meest voordelige – optie. De switchdatum is zo afgesproken met Gewoon Energie.
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Boom

ik ben lid van vastelastenbond nu zit ik bij vandebron en het bevalt me prima dus als de vastelasten bond geen goed kopere kan vinden wil ik graag bij vande bron blijven

Donderdag 27 oktober 2022 19:24

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 28 oktober 2022 08:41
We bieden al onze klanten altijd de mogelijkheid om zelf te beslissen of ze op ons aanbod ingaan of niet. Uiteraard houden we u op de hoogte over onze acties.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het Customer Care team van de Vastelastenbond krijgt dagelijks talloze telefoontjes binnen over het aangekondigde prijsplafond.

‘De energiecrisis heeft onze bewustwording over ons energieverbruik vergroot en dat is positief’

Maandag 17 oktober 2022 09:21

‌ De energiecrisis is zo uit de hand gelopen dat de overheid volgend jaar 23,5 miljard euro investeert in compensatiemaatregelen. De komst van een prijsplafond moet de grootste klappen opvan...

Lees meer
Bezitters van warmtepompen die recent een nieuw energiecontract afsloten, zijn ruim 700 euro meer kwijt dan huishoudens die hun woning verwarmen met gas.

Voordeel warmtepomp bij invoering prijsplafond gering

Donderdag 06 oktober 2022 11:56

‌Het prijsplafond dat volgend jaar van kracht gaat, levert eigenaren van warmtepompen weinig voordeel op blijkt uit onderzoek. Berekeningen van een vergelijkingssite wijzen uit dat je met een w...

Lees meer
Het uitstellen van de geplande tariefwijziging zorgt ervoor dat Essent zich naar eigen zeggen genoodzaakt voelt de geplande prijsstijging met nog eens een vijfde deel te verhogen.

Door gedwongen uitstel verhoging variabele tarieven betalen klanten Essent maand later 20 procent meer

Donderdag 06 oktober 2022 09:31

‌Klanten van Essent krijgen later dan 1 oktober te maken met een tariefwijziging maar het uitstel van die geplande ingangsdatum leidt tot een  prijsverhoging van 20 procent. Autoriteit Con...

Lees meer
Het prijsplafond moet consumenten stimuleren bewuster om te gaan met energie.

Verruimd prijsplafond zorgt in 2023 voor lagere energierekening

Woensdag 05 oktober 2022 11:07

‌ Per 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt een maximaal tarief van € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.20...

Lees meer