Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Voordeel warmtepomp bij invoering prijsplafond gering

Donderdag 06 oktober 2022 11:56Frank van de Ven
Bezitters van warmtepompen die recent een nieuw energiecontract afsloten, zijn ruim 700 euro meer kwijt dan huishoudens die hun woning verwarmen met gas.

Bezitters van warmtepompen die recent een nieuw energiecontract afsloten, zijn ruim 700 euro meer kwijt dan huishoudens die hun woning verwarmen met gas.

Het prijsplafond dat volgend jaar van kracht gaat, levert eigenaren van warmtepompen weinig voordeel op blijkt uit onderzoek. Berekeningen van een vergelijkingssite wijzen uit dat je met een warmtepomp in de meeste gevallen quitte speelt ten opzichte van het verwarmen met een cv-ketel. Bezitters van warmtepompen die recent een nieuw energiecontract afsloten, zijn zelfs ruim 700 euro meer kwijt dan huishoudens die hun woning verwarmen met gas.

Vergelijkingssite Slimster concludeerde twee weken geleden al dat eigenaren van warmtepompen door het prijsplafond duurder uit zouden zijn dan mensen met een cv-ketel. Energiebedrijf Zonneplan en de Consumentenbond sloten zich bij die conclusie aan en dat zorgde ervoor dat de politiek het ‘oude’ prijsplafond aanpaste. Het doel was dat ook eigenaren van warmtepompen van het prijsplafond zouden profiteren. Woningverduurzaming stimuleren, was het doel.
 

Prijsplafond niet altijd voordelig

Inmiddels is het prijsplafond aangepast en werd de nieuwe versie afgelopen week gepresenteerd. Helaas blijkt uit het onderzoek van de vergelijkingssite dat de update van het prijsplafond bezitters van warmtepompen nog steeds niet heel veel voordeel oplevert. Uit berekeningen blijkt dat een huishouden met een gemiddeld verbruik jaarlijks slechts 100 tot 120 euro lagere energiekosten heeft door de aanschaf van een (al dan niet hybride) warmtepomp. 
 

Warmtepompen 

Besparingen zijn altijd fijn, maar in dit geval wegen deze niet op tegen de hoge investeringskosten van een warmtepomp. Eigenaar Marco Schuurman van Slimster: "Deze minieme besparing weegt niet op tegen de hoge aanschafkosten van een warmtepomp, zeker niet in een periode waarin veel gezinnen het spaargeld ook goed voor andere zaken kunnen gebruiken."
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het uitstellen van de geplande tariefwijziging zorgt ervoor dat Essent zich naar eigen zeggen genoodzaakt voelt de geplande prijsstijging met nog eens een vijfde deel te verhogen.

Door gedwongen uitstel verhoging variabele tarieven betalen klanten Essent maand later 20 procent meer

Donderdag 06 oktober 2022 09:31

‌Klanten van Essent krijgen later dan 1 oktober te maken met een tariefwijziging maar het uitstel van die geplande ingangsdatum leidt tot een  prijsverhoging van 20 procent. Autoriteit Con...

Lees meer
Het prijsplafond moet consumenten stimuleren bewuster om te gaan met energie.

Verruimd prijsplafond zorgt in 2023 voor lagere energierekening

Woensdag 05 oktober 2022 11:07

‌ Per 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt een maximaal tarief van € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.20...

Lees meer
Wolfert is er trots op dat hij in een tijd waarin weinig energieleveranciers het aandurfden om vaste contracten aan te bieden alsnog een jaarcontract kon regelen.

Beschikbare jaarcontracten Gewoon Energie zijn op: wat er nu gebeurt

Woensdag 05 oktober 2022 08:56

‌ Alle gunstige jaarcontracten via Gewoon Energie zijn vergeven en dat betekent dat ons aanbod tijdelijk op is. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het regelen van nieuw aanbo...

Lees meer

Met het prijsplafond wordt het 1 jaar vast contract nóg interessanter

Dinsdag 27 september 2022 14:15

‌ De compensatie van de overheid, in combinatie met het 1 jaar vast contract, helpt mee aan een betaalbaardere energierekening. De Vastelastenbond zorgt voor vaste lage tarieven. Daarbovenop gaa...

Lees meer