Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Wat is Energie Vanzelf Geregeld en wat kan ik ermee?

Donderdag 01 september 2022 10:16Frank van de Ven
De energiemarkt verkeert in een crisis en het lijkt erop dat er op korte termijn geen verbetering inzit. De meerwaarde van Energie Vanzelf Geregeld is daardoor alleen maar groter geworden, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert

De energiemarkt verkeert in een crisis en het lijkt erop dat er op korte termijn geen verbetering inzit. De meerwaarde van Energie Vanzelf Geregeld is daardoor alleen maar groter geworden, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert

Om gebruik te kunnen maken van het jaarcontract van Gewoon Energie is een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld vereist. De deal met Gewoon Energie is namelijk exclusief voorbehouden voor gebruikers van deze service. Het afsluiten van deze dienst kost € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand). Dat bedrag haal je er sowieso uit, stelt onze directeur Dirk-Jan Wolfert. In dit blog legt hij uit wat Energie Vanzelf Geregeld precies inhoudt en wat je voor je inleg terugkrijgt.

Wolfert richtte de Vastelastenbond op vanuit idealisme. Zijn doel is om consumenten te helpen besparen op hun vaste lasten. Energie Vanzelf Geregeld past perfect binnen dit kader. De dienst Energie Vanzelf Geregeld is namelijk opgezet om consumenten te helpen besparen op hun energierekening. “Door jaarlijks van energieleverancier over te stappen, bespaar je honderden euro’s omdat je altijd het laagste tarief betaalt én daarnaast profiteer je van welkomstkortingen.”

Een jaarlijkse overstap van energieleverancier was de insteek waarmee deze service is opgezet. “Het afgelopen jaar is de energiemarkt echter zo veranderd dat een jaarlijkse switch steeds lastiger is geworden”, stelt Wolfert. De energiemarkt verkeert in een crisis en het lijkt erop dat er op korte termijn geen verbetering inzit. De meerwaarde van Energie Vanzelf Geregeld is daardoor alleen maar groter geworden volgens de directeur: “Onze bespaarexperts monitoren dagelijks de energiemarkt en springen direct in op interessante aanbiedingen en contracten met de laagste tarieven. Jij hoeft je dus niet meer druk te maken om je energiecontract en dat is zeker in deze onzekere tijd een geruststellende gedachte”, stelt Wolfert.


Stagnerende gaslevering

De verwachting eerder dit jaar was dat de energiemarkt in de zomermaanden tot rust zou komen en dat de gasprijs zou dalen. Dat bleek niet het geval te zijn. De voortwoekerende oorlog in Oekraïne en de stagnerende gaslevering vanuit Rusland zorgen voor onduidelijkheid. Nog steeds. “Steeds minder energiebedrijven wagen zich door de voortslepende crisis aan langdurige contracten en kiezen ervoor om hun variabele tarieven frequenter te wijzigingen. Dat doen zij om de hoge inkoopkosten van gas te kunnen doorberekenen aan hun klanten. Dat kan flink in de papieren lopen”, zegt Wolfert.

Recentelijk voerde Budget Energie bijvoorbeeld een tariefwijziging door die vier keer zo hoog was als het tarief van voorgaande maand. “Dit is nog maar het begin want meerdere aanbieders volgen dit voorbeeld.”


Van stilzitten geen sprake

Dat een jaarlijkse overstap van energieleverancier lastiger – lees: vrijwel onmogelijk  –  is geworden, betekent overigens niet dat er geen besparingen op je energierekening mogelijk zijn. “We zitten absoluut niet stil en doen er alles aan om onze klanten te helpen", zegt de directeur.

Ook wanneer er geen jaarcontracten zijn, doet de consumentenorganisatie er namelijk alles aan om naar besparingsmogelijkheden te zoeken. Dat vraagt veel van de creativiteit van Wolfert en zijn team: “We hebben onze klanten eerder dit jaar kunnen helpen met lastenverlaging door hen over te zetten naar de goedkoopste variabele tarieven. Uit eigen onderzoek bleek namelijk dat er gigantische prijsverschillen zijn tussen aanbieders. Deze verschillen konden op jaarbasis oplopen tot wel € 1.500,-.”


Jaarcontract enige oplossing

Energie Vanzelf Geregeld is duidelijk meer dan een jaarlijkse switch. Deze service biedt bescherming tegen een ronduit grillige energiemarkt. Een markt waarin vorig jaar zes energiebedrijven failliet gingen en daarmee duizenden consumenten dupeerden.  Voor € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) zet je ervaren energie-experts voor jou aan het werk, verduidelijkt de directeur: “Ons team onderzoekt de polisvoorwaarden van alle aanbieders en neemt ook de financiële gezondheid van deze partijen onder de loep. Zo verklein je de kans dat je bij een instabiele energieleverancier terechtkomt.”
 
Klanten van Energie Vanzelf Geregeld worden door de Vastelastenbond continu op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Zo krijgen ze een kijkje achter de schermen en weten ze wat er speelt in deze branche. Hoe de markt zich ook ontwikkelt: het team van de Vastelastenbond zit er bovenop en zorgt ervoor dat jij de beste deal scoort. ”Mocht er geen aanbod of aanbieding zijn dan doen wij ons uiterste best om dat zelf te creëren”, zegt Wolfert. 
 

Het geld waard

Dat creëren mag je heel letterlijk nemen want recentelijk heeft Wolfert een deal gesloten met een energieleverancier zodat hij zijn klanten een vast contract met de looptijd van een jaar kan aanbieden. “In dit geval hebben we na marktverkenning en verschillende onderhandelingsrondes een deal gesloten met Gewoon Energie. We zijn er trots op dat we in deze tijd een relatief gunstige deal hebben kunnen sluiten voor onze klanten”, stelt Wolfert.

Naast marktonderzoek en mogelijke prijsonderhandelingen betaal je met je abonnement op Energie Vanzelf Geregeld voor de onafhankelijkheid van de Vastelastenbond. Door met abonnementsvormen te werken, garandeert de consumentenorganisatie namelijk zijn onafhankelijkheid waardoor de klant altijd de hoogste prioriteit heeft. Jij betaalt en bepaalt.  
 

Meer weten over de energiecrisis?

We schreven een drieluik over de energiecrisis. In deze drie blogs leggen we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel verder ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Annet

Goedemiddag.
Ik heb 22 zonnepanelen en warmtepomp en 2 airco,s.
Ik wel ong 6500 /7000 op.
En verbruik 2750 ongeveer.
Ik kan het blog niet vinden qua prijzen

Donderdag 22 december 2022 16:12

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 22 december 2022 16:44
De volledige tarieven van ons jaarcontract vindt u hier:
https://www.vastelastenbond.nl/blog/begin-2023-goed-met-een-jaarcontract-met-vaste-tarieven/

H Dunnik

Hallo,jullie hebben mij een maandbedrag berekend van €5.77 79 voor januari 2023 voor stroom en gas. Zit daar het prijsfplafond en de energie belasting bij in.
Stroom 2100 dal 1400
Gas 2500
Graag reactie

Dinsdag 13 december 2022 11:22

Reactie Vastelastenbond:

Dinsdag 13 december 2022 16:41
Goedemiddag,

De energiebelasting is wel meegenomen, maar het prijsplafond nog niet. Het plafond wordt in het maandbedrag verrekend per januari 2023. Dit betekent dat u onderaan de streep minder betaalt voor uw energierekening.

Dunnik

Graag weten war het maandbedrag wordt

Zaterdag 10 december 2022 11:37

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 12 december 2022 09:12
Voor het nieuwe contract geldt het volgende (wanneer het voor 14 december wordt afgesloten):
Dit zijn de tarieven*
Voor gas betaal je € 2,3394 per kuub.
Voor stroom enkeltarief betaal je € 0,7007 per kWh.
Stroom dubbeltarief kost je € 0,7697 per kWh (normaal) en € 0,6620 per kWh (dal).
* Snel handelen, is verstandig. Als gevolg van de veranderlijke markt kunnen er geen rechten ontleend worden aan de genoemde tarieven en kunnen de tarieven wijzigen.

Let op: Vanaf volgend jaar stijgt het btw-tarief van 9 naar 21 procent.

Maass

Mijn contract loopt tot juli ‘25 tegen die tijd hoor ik graag van jullie..

Zaterdag 10 december 2022 11:15

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 12 december 2022 09:15
We adviseren u om u in te schrijven voor de nieuwsbrief om zo op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws.

Bax

Mijn contract loopt op 31 Jan 2023 af.
Het loopt bij budget energie.
Ik weet niet wat het dan gaat worden, want dan gaat de plafond regeling van het rijk in.
Mijn verbruik is. 1200 KWh normaal
1250 KWh laag tarief

Gas. 1300 m3
Ik betaal nu per maand. 185 €
Adviseer mij wat het beste is svp.

Zaterdag 26 november 2022 19:56

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 28 november 2022 08:41
U kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice voor advies. Wanneer u gebruikmaakt van onze service Energie Vanzelf Geregeld hoeft u niets te doen want dan nemen wij de zoektocht naar de beste en meest voordelige energieleverancier voor u uit handen.

Wiecherink

Stel dat ik wil overstappen dan wil ik eerst weten wat mijn maandbedrag gaat worden..
Mijn jaarverbruik van stroom ligt rond de 1400 en mijn gas rond de 1100.
Graag uw reactie

Zaterdag 01 oktober 2022 14:41

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 10:57
De deal die we met Gewoon Energie hebben gesloten, is op. Dit betekent dat er nieuwe onderhandelingen gaan plaatsvinden om te kijken of we een soortgelijk aanbod kunnen regelen. U kunt u wel alvast inschrijven voor Energie Vanzelf Geregeld. We houden voor een vast bedrag per jaar de energiemarkt voor u in de gaten en wijzen u op interessante aanbieden. U vindt meer informatie op onderstaande pagina. Via deze pagina kunt u ook een berekening maken om te zien of overstappen voor u loont:
https://www.vastelastenbond.nl/energie-vanzelf-geregeld/

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De extreem hoge tarieven voor gas en stroom kosten steeds meer bedrijven en huishoudens de kop. Actie vanuit de Europese Unie is vereist.

Europese Commissie klaar om in te grijpen in energiemarkt

Dinsdag 30 augustus 2022 11:06

‌De Europese Unie moet zo snel mogelijk ingrijpen in de energiemarkt, stelt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Als er niets gebeurt, komen er nog meer huishoudens in de ...

Lees meer
Stoken kan thuiswerkers honderden euro's kosten als zij in een vrijstaand, niet goed geïsoleerd huis wonen. Het is in veel gevallen goedkoper om naar kantoor te gaan.

Deze winter thuiswerken, kost je honderden euro's extra

Maandag 29 augustus 2022 14:30

‌Wanneer je besluit om deze winter thuis te werken, kan dat in de papieren lopen. Door de hoge gasprijs betaal je je blauw om je werkruimte te verwarmen. Stoken kan je honderden euro's kosten...

Lees meer
Heel Europa heeft te maken met oplopende energieprijzen. Ministers van de EU-lidstaten komen met spoed bijeen om oplossingen te zoeken om uit de energiecrisis te komen.

Frankrijk staat opnieuw huishoudens bij tegen stijging energieprijzen

Maandag 29 augustus 2022 10:02

‌Ook in 2023 hanteert Frankrijk een maximumtarief voor elektriciteit om huishoudens tegen stijgende energiekosten te beschermen. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire beloofde dit af...

Lees meer
Door de hoge energietarieven is het maandelijkse voorschot dat veel klanten betalen voor de energierekening nu al te laag. Dat kan later dit jaar tot immense eindafrekeningen leiden.

Waarschuwing energiebedrijven: ‘Pas je maandbedrag niet naar beneden aan!’

Vrijdag 26 augustus 2022 11:51

‌ Energiebedrijven drukken hun klanten op het hart om hun maandbedrag niet naar beneden af te ronden om zo hun maandlasten te verlagen. Door deze actie schuiven ze namelijk mogelijke geldproblem...

Lees meer