Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Beschikbare jaarcontracten Gewoon Energie zijn op: wat er nu gebeurt

Woensdag 05 oktober 2022 08:56Frank van de Ven
Wolfert is er trots op dat hij in een tijd waarin weinig energieleveranciers het aandurfden om vaste contracten aan te bieden alsnog een jaarcontract kon regelen.

Wolfert is er trots op dat hij in een tijd waarin weinig energieleveranciers het aandurfden om vaste contracten aan te bieden alsnog een jaarcontract kon regelen.

Alle gunstige jaarcontracten via Gewoon Energie zijn vergeven en dat betekent dat ons aanbod tijdelijk op is. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan het regelen van nieuw aanbod. Het is natuurlijk verstandig om je wel alvast in te schrijven voor Energie Vanzelf Geregeld – de service van de Vastelastenbond waarmee experts de beste energiecontracten voor je uitzoeken. Zodra de tarieven definitief zijn vastgesteld van het nieuwe aanbod, maken deze klanten als eerste gebruik van dit jaarcontract.

Wolfert is er trots op dat hij in een tijd waarin weinig energieleveranciers het aandurfden om vaste contracten aan te bieden alsnog een jaarcontract kon regelen. Dit bleef niet onopgemerkt! De Vastelastenbond is namelijk ‘los’: alle beschikbare jaarcontracten bij Gewoon Energie zijn vergeven. “Dit betekent dat we op zoek gaan naar een nieuw aanbod."

Dat nieuwe aanbod zal - helaas - duurder worden dan de afspraken die in juni met Gewoon Energie gemaakt werden. "Ons aanbod werd op een relatief gunstig moment vastgelegd. Inmiddels zijn de tarieven voor gas namelijk verdrievoudigd. Een jaarcontract is nog steeds interessant omdat dit de zekerheid biedt dat je maandelijkse verrassingen in de vorm van tariefwijzigingen voorkomt. Daarnaast is het aangekondigde prijsplafond ook van toepassing op het nieuwe aanbod”, verduidelijkt de directeur van de consumentenorganisatie.
 

Nederland blijft kwetsbaar

Volgens de laatste berichten lijkt de energiemarkt aan te trekken. De Amerikaanse economen van Goldman Sachs voorspelden recentelijk dat de Europese gasprijs de komende maanden halveert. Ondanks de goede reputatie van de Amerikaanse zakenbank heeft de directeur van de Vastelastenbond zo zijn twijfels over de berichtgeving van deze partij: “Goldman Sachs is de enige partij die roept dat de energiemarkt volgend jaar weer volledig stabiel is. Ik vind het bijvoorbeeld opmerkelijk dat er geen andere partijen zijn die de uitspraken van die Amerikaanse zakenbank onderschrijven. Zo vraag ik mij hardop af wat de belangen van deze zakenbank zijn om dit soort uitspraken te doen.”
 
Maar hoe zit het dan met die volle gastanks? Dat is toch positief? Wolfert is minder optimistisch: “Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie zegt zich geen zorgen te maken over de hoeveelheid gas en denkt dat we de winter wel doorkomen. Dat is zeker mogelijk maar dat staat echter los van de gasprijs. Nu Rusland de gaskraan heeft dichtgedraaid moeten we naar nieuwe gasleveranciers zoeken. Begin dit jaar konden we nog volop van dat gas gebruikmaken, maar dat is volgend jaar niet meer mogelijk. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. We zouden met partijen uit Azië in zee kunnen gaan, maar wat vragen zij nu eigenlijk voor gas? Zolang we voor onze gasbevoorrading nog erg afhankelijk zijn van buitenlandse leveranciers blijven we kwetsbaar.”
 

Gasboringen in Groningen

Er werd in de media al een paar keer gesproken over het oppakken van gasboringen in Groningen. Dat is iets wat Wolfert niet snel ziet gebeuren: “In Groningen beschikken we over de grootste gasbel van heel Europa. Het probleem is dat we het daar verprutst hebben bij het uitvoeren van gasboringen. Door niet nauwkeurig te werk te gaan, zijn huizen verzakt. De veiligheid van Groningers kwam in het gedrang en dat mocht nooit de bedoeling zijn. Als er met meer respect voor de natuur en met minder haast gewerkt was, hadden we nu misschien nog van het gas uit deze provincie kunnen profiteren. Ik vrees dat het daar nu te laat voor is. ”
 

 
Wolfert deelde zijn visie in een uitzending van Omroep Wetering. Hij werd geïnterviewd over de situatie in de energiemarkt. De directeur van de consumentenorganisatie legde uit hoe hij denkt dat de energiemarkt zich verder gaat ontwikkelen en wat consumenten kunnen verwachten van deze ontwikkelingen. Het radio-interview is hierboven te beluisteren. 
 

Energie Vanzelf Geregeld

Gelukkig gloort er nog licht aan de horizon. De Vastelastenbond heeft een speciale dienst opgezet om consumenten te helpen besparen op hun energierekening. De service Energie Vanzelf Geregeld is ontwikkeld om mensen te beschermen tegen de grillen van de energiemarkt. “Voor € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) houden onze experts de energiemarkt voor je in de gaten. Wanneer er aanbiedingen, deals of jaarcontracten beschikbaar zijn springen zij daar direct op in. Dat betekent dat onze klanten altijd het meest voordelige contract bij de beste energieleverancier scoren. We onderzoeken bijvoorbeeld ook de financiële gezondheid van energiebedrijven."
 
Mocht er geen aanbod zijn - iets wat zeker het afgelopen jaar het geval was was - dan creëert de Vastelastenbond dit zelf. Het aanbod met Gewoon Energie is opgezet om klanten te beschermen tegen de oplopende kosten. Het bedrag van € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) is bedoeld om de onafhankelijkheid van de Vastelastenbond te waarborgen, verduidelijkt Wolfert: "We willen mensen zo goed mogelijk helpen en hun belang voorop zetten. Het aanbod dat met Gewoon Energie werd gesloten, ontstond na verschillende onderhandelingsrondes waarbij de gekozen partij als beste uit de bus kwam." 


Nieuwe onderhandelingsronde

Het jaarcontract bij Gewoon Energie is op, maar er wordt zoals gezegd druk onderhandeld om een nieuw aanbod op te zetten. Wil je deze kans op een jaarcontract niet missen, abonneer je dan direct op Energie Vanzelf Geregeld. Wanneer er een nieuw aanbod is, hoor je dat direct. Wil je meer weten over Energie Vanzelf Geregeld dan geeft dit blog meer uitleg
 

Meer weten over de energiecrisis?

We schreven een drieluik over de energiecrisis. In deze drie blogs leggen we uit hoe de crisis is ontstaan, hoe de situatie zich momenteel ontwikkelt en hoe we de toekomst zien.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Met het prijsplafond wordt het 1 jaar vast contract nóg interessanter

Dinsdag 27 september 2022 14:15

‌ De compensatie van de overheid, in combinatie met het 1 jaar vast contract, helpt mee aan een betaalbaardere energierekening. De Vastelastenbond zorgt voor vaste lage tarieven. Daarbovenop gaa...

Lees meer
In de energiemarkt wordt echter niet over ‘boetes’ gesproken maar over ‘opzegvergoedingen’.

Vastelastenbond: ‘Verhogen overstapboete voor energiecontracten verzacht impact energiecrisis’

Donderdag 22 september 2022 06:40

‌ De lage overstapboetes die consumenten moeten betalen als ze tijdens de contractduur van energieleverancier overstappen, hebben ervoor gezorgd dat er momenteel geen vaste contracten op de ...

Lees meer
De verkeersboetes stijgen in 2023. Zo stijgt de boete voor bellen achter het stuur van 350 naar 380 euro.

Verkeersboetes stijgen met inflatie mee in 2023

Donderdag 15 september 2022 13:48

‌ Het kabinet verandert niet van standpunt en laat verkeersboetes meestijgen met de inflatie en dat betekent dat je volgend jaar negen procent meer betaalt voor een boete. Minister van Justitie ...

Lees meer
Het is slechts een kwestie van tijd voordat de energietarieven na en korte daling weer de hoogte inschieten. Het optimisme van de economen van Goldman Sachs is misplaatst, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Vastelastenbond: ‘Optimisme over dalende gasprijzen is misplaatst’

Donderdag 15 september 2022 11:48

‌Economen van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs denken dat de Europese gasprijs binnenkort fors gaat dalen. De verwachting van de Amerikanen is dat de gasprijs tegen het eerste kwartaal va...

Lees meer