Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door isolatie te laten plaatsen.

Meer informatie

Direct profiteren van  isoleren

Bespaar € 450,- met isolatie

Ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

Selecteer de periode met het bouwjaar van jouw woning!

1918-1945
1945-1975
1975-1983
1983-1990

Meer informatie

Dit zijn de 7 meest gestelde vragen over isolatie

Vrijdag 01 oktober 2021 09:38Frank van de Ven
Deze 7 vragen over isolatie worden vaak gesteld aan de Vastelastenbond. Deze FAQ geeft je meer duidelijkheid over isoleren.

Deze 7 vragen over isolatie worden vaak gesteld aan de Vastelastenbond. Deze FAQ geeft je meer duidelijkheid over isoleren.

Nu de gasprijzen astronomisch hoog zijn, is het verstandig om juist nu over isoleren na te denken. Zo zorg je ervoor dat je energieverbruik daalt en dat scheelt in de portemonnee. De Vastelastenbond krijgt dagelijks veel vragen over isolatie. We hebben de zeven meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Sinds kort werkt de Vastelastenbond samen met Isolatie Centraal. Dit bedrijf opereert op landelijk niveau en is gespecialiseerd in verschillende isolatietechnieken. Zo ook in het zeer specialistische na-na-isolatie. Maar wat is dat eigenlijk voor techniek en hoe werkt het precies? Deze en andere vragen komen aan bod in deze FAQ.

1. Wat houdt na-na-isolatie in?

Bij na-na-isolatie spuit men isolatieschuim (zogenaamd CentraFoam) bij het oude isolatiemateriaal in. Dit schuim vermengt zich vervolgens met het bestaande materiaal. Het prepareren van CentraFoam moet heel secuur gebeuren. Als het schuim te dun is, hardt het namelijk niet goed uit. Wanneer het schuim te dik is, betekent dit dat de druk te hoog is. Te hoge druk kan de gevel beschadigen bij het uithardingsproces.

2. Wat kost isoleren? 

De kosten voor isolatie is afhankelijk van het aantal vierkante meters. Spouwmuurisolatie is het goedkoopste om uit te laten voeren en levert op direct voordeel op. De kosten hiervoor liggen tussen de € 1.000,- voor een tussenwoning tot € 3.500 euro voor een vrijstaande woning. Daar beginnen de meeste mensen mee. Dakisolatie heeft ook een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hier zit ook meer subsidie op, dus dat maakt dakisolatie interessant. Glasisolatie is wat prijziger en vooral voor reeds goed geisoleerde woningen van toepassing. 

Meer weten? Lees dan het artikel: isoleren: wat kost dat?

3. Is woningisolatie ook geschikt voor geluidsreductie?

Sommige isolatiemaatregelen zorgen voor geluidsreductie, maar de effecten ervan zijn niet hoog. Spouwmuurisolatie met glaswol (Knauf Supafil) zorgt voor de meeste geluidsdemping en dan moet je denken aan maximaal 5 decibel.

4. Krijg je subsidie voor isolatiewerkzaamheden?

Als je ervoor kiest om minimaal twee duurzaamheidsmaatregelen gelijktijdig toe te passen, kun je subsidie krijgen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de subsidieaanvraag en niet de uitvoerder. Het aanvragen van subsidie kan via DigiD. Vraag bij de isolatiespecialist om hulp als je vragen hebt over je aanvraag.

5. Hoe zit het met het aanpassen van het energielabel? 

Daarvoor heb je de hulp van een onafhankelijke adviseur nodig. Deze persoon stelt het energielabel vast en registreert dat vervolgens in de database van EP-Online.

6. Als je een offerte voor isolatiewerkzaamheden aanvraagt via de Vastelastenbond hoe gaat dat verder in zijn werk?

Onze partner Isolatie Centraal neemt binnen een dag telefonisch contact op met de aanvrager. Tijdens dit gesprek stellen zij een aantal vragen om te achterhalen of de woning te isoleren is. Als dat het geval is, plannen ze een afspraak in voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Een adviseur controleert tijdens de afspraak de woning en stelt na afloop een offerte op. Deze offerte blijft zestig dagen na uitgifte geldig. 

7. Kunnen klanten ook in de avonduren of in de weekends Isolatie Centraal bellen?

Nee, dat kan niet. Bij Isolatie Centraal vindt men een goede werk-privébalans heel belangrijk. Daarom zijn de medewerkers vrij in het weekend en de avond. Doordeweeks is het bedrijf bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

Waar vind je meer informatie over isolatie?

Neem een kijkje op de isolatiepagina van de Vastelastenbond. Je kunt ook dit interview met oprichter Wessel Rietveld van Isolatie Centraal lezen. Wat nu precies de voordelen van isoleren zijn en wat je daarvan merkt op je jaarafrekening lees je in dit artikel. Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond deelt zijn ervaringen en vertelt hoeveel hij bespaarde.

Deel dit artikel
Vastelasten besparen met isolatie Vastelasten besparen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Mijn naam: L. Raemaekers.

Mijn vraag: De spouw van het woonkamer deel van mijn bungalow is gevuld met piepschuimplaten. Is na-isolatie mogelijk. Bovendien zijn de buiten muren wit geverfd.muren bij de bouw. Groet,
L. Raemaekers

Dinsdag 26 oktober 2021 19:23

Plaats een reactie

Lees meer over Isolatie

Dirk-Jan van de Vastelastenbond koos ervoor om te isoleren en zonnepanelen te plaatsen. In dit artikel deelt hij zijn bevindingen en besparingen.

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan deel 3: waar staat hij na een jaar?

Woensdag 22 september 2021 08:39

‌ Ongeveer een jaar geleden besloot Dirk-Jan Wolfert om zijn woning te verduurzamen. De oprichter van de Vastelastenbond koos ervoor om zonnepanelen te plaatsen en zijn huis te isoleren. Er kwam...

Lees meer
Het na-isoleren van je woning brengt kosten, maar ook voordelen met zich mee.

De voor- en nadelen van isoleren. Waar moet je op letten?

Dinsdag 14 september 2021 08:10

Isoleren is hot! Zeker met de gunstige subsidies en de stijgende gaskosten (zeker het afgelopen jaar ging de gasrekening flink omhoog) is het isoleren van woningen een effectieve en duu...

Lees meer
Jarenlang is er vanuit de overheid geen aandacht geweest voor duurzaamheid. Gelukkig kun je als huiseigenaar heel veel doen.

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan: Deel 2 'Duurzaamheidslening wat een werk'

Donderdag 08 oktober 2020 21:11

Duurzaamheidslening, subsidie en salderen (deel 2) Je leest deel 2 van het verduurzamingsverhaal van de oprichter van de Vastelastenbond. Hij is woonachtig in Brabant en is sinds één jaar bezig...

Lees meer
We wilden beginnen met spouwmuurisolatie. Een relatief lage investering, maar wel met een grootst effect. dat kon alleen niet. Dus kiezen voor vloerisolatie een goede tweede. De vloer is 6 graden warmer!

Verduurzamingsverhaal Dirk-Jan: ‘Spouwmuren isoleren kon niet, dat was wel even balen’

Donderdag 08 oktober 2020 14:15

De woning verduurzamen, waar begin je? Deel 1. Oprichter Dirk-Jan van de Vastelastenbond maakte afgelopen jaar een begin met het verduurzamen van zijn woning. Volledig energie...

Lees meer