Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Duitsland stopt eind 2022 met de import van Russische olie

Maandag 16 mei 2022 11:38Frank van de Ven
Duitsland zet alles op alles om niet meer afhankelijk te zijn van Russisch gas.

Duitsland zet alles op alles om niet meer afhankelijk te zijn van Russisch gas.

Tegen het einde van dit jaar stopt Duitsland hoe dan ook met de import van Russische olie. Wanneer het de Europese Unie niet lukt om gezamenlijk een sanctiepakket tegen Rusland op te stellen, trekt Duitsland zijn eigen plan. De olieboycot van onze oosterburen hangt dus niet af van het succes van een Europees-breed verbod tegen Rusland. 

Regeringsfunctionarissen in Berlijn – die anoniem willen blijven – vertelden dit tegen persbureau Bloomberg. De ambtenaren stellen dat de onderhandelingen om deals te sluiten met andere leveranciers de goede kant op gaan. De Duitse regering denkt dat het de logistieke problemen in een tijdsbestek van een half jaar kan oplossen.
Om Oekraine te steunen stelt de Europese Unie sancties tegen Rusland op. De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie vergaderen vandaag in Brussel over een nieuw sanctiepakket tegen Rusland dat Oekraïne binnenviel. 

Opgeven afhankelijkheid Russisch gas

Diplomaten van de Europese Unie stelden voor om het gefaseerde olieverbod uit te stellen nadat Hongarije daar bezwaar tegen maakte. Deze beslissing zou enorm schadelijk zijn voor de economie. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil dat verbod hoe dan ook instellen. Berlijn heeft alleen nog niet verteld waar het zijn olie vandaan gaat halen als de Russische leveringen stoppen. 

Duitsland wil de afhankelijkheid van Russisch gas zoveel mogelijk beperken. Het gaat volgens onze Oosterburen al de goede kant op. Volgens het ministerie van Economische Zaken in Berlijn is het aandeel Russische olie dat Duitsland verbruikt teruggedrongen van circa 35 procent naar 12 procent . Scholz reist donderdag naar Nederland om met premier Mark Rutte te praten. In dat gesprek zullen de oliesancties en energiezekerheid hoog op de agenda staan.


Verbod ruwe olie

Het voorstel van de Europese Unie beoogt een verbod op ruwe olie in de komende zes maanden en op geraffineerde brandstoffen tegen begin januari. Dat voorstel moet landen helpen om minder afhankelijk te worden van Rusland als het om gasbevoorrading gaat. Ongeveer 40 procent van het gas dat gebruikt wordt in Europa komt uit Rusland.

Hongarije en Slowakije hebben tot eind 2024 de tijd gekregen om zich aan de regels te houden en Tsjechië tot juni 2024. Deze drie landen zijn sterk afhankelijk van Russische olie. De Hongaarse premier Viktor Orbán wil een eventueel Europa-breed olieverbod bespreken tijdens een topontmoeting. De eerstvolgende top staat eind mei gepland.
 

Energiecrisis gaande

Het rommelt flink in de energiemarkt en dat zorgt voor torenhoge energietarieven. Er zijn echter manieren om je energierekening te verlagen, blijkt uit onderzoek van de Vastelastenbond. Door variabele tarieven van verschillende energieleveranciers te vergelijken kun je tot wel 1.500 euro op jaarbasis besparen. De verschillen tussen variabele tarieven zijn immens.

Woningverduurzaming is ook optie als je jouw energierekening wilt verlagen. Met energiebesparende maatregelen kun je de gaskosten drukken. Het kabinet stimuleert deze vorm van verduurzaming en wil in 2023 de btw op zonnepalen volledig afschaffen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Consumenten kunnen de energierekening vaak niet meer betalen. Ondanks de tegemoetkoming van de overheid zal de energierekening per 1 juli stijgen.

PERSBERICHT: Vastelastenbond: Grootste pijn op energierekening moet nog komen.

Maandag 23 mei 2022 10:26

Veel huishoudens gaan de échte financiële gevolgen pas halverwege dit jaar merken. Een grote groep huishoudens in Nederland had nog het voordeel dat voor de energiecrisis al energie voor hen was...

Lees meer
De energiemarkt verkeert al ruim een half jaar in een diepe crisis en het ziet er niet naar uit dat hier binnen afzienbare tijd verandering in komt.

VLB College III: Toekomstverwachting energiemarkt

Woensdag 25 mei 2022 12:01

‌Dagelijks krijgt ons Customer Care Team veel vragen over de energiemarkt. De energiecrisis is in volle gang en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. De verwachting is dat de energietari...

Lees meer
De huidige energiecrisis zorgt ervoor dat er geen vaste contracten meer aangeboden worden en dat huishoudens flink meer (gaan) betalen voor hun energierekening.

VLB College II: Situatie huidige energiemarkt

Donderdag 19 mei 2022 08:50

‌Het team van de Vastelastenbond krijgt veel telefoontjes over de energiemarkt. Er is een energiecrisis gaande en er is sprake van veel onzekerheid en onrust. De huidige energiemarkt steekt and...

Lees meer
VLB College  draait om kennisdeling. In dit blog leggen we uit hoe de energiemarkt (tot voor kort) werkte.

VLB College I: Werking energiemarkt

Donderdag 12 mei 2022 09:03

Het team van de Vastelastenbond krijgt veel vragen over de energiemarkt. Begrijpelijk want er speelt van alles en de onrust zal nog wel enige tijd aanhouden. Hoe heeft het zover kunnen komen en wat ku...

Lees meer