Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Energiesector maakt zich zorgen om overvol stroomnet

Woensdag 18 oktober 2023 16:52Frank van de Ven
Dit jaar willen netbeheerders bij elkaar ruim 5 miljard euro investeren in de grootschalige verbouwing van het energiesysteem.

Dit jaar willen netbeheerders bij elkaar ruim 5 miljard euro investeren in de grootschalige verbouwing van het energiesysteem.

Energiebedrijven willen concrete uitvoeringsplannen waaruit blijkt wanneer er wél ruimte ontstaat op het stroomnet. Deze plannen mist de branchevereniging Energie-Nederland geeft branchevoorzitter Cora van Nieuwenhuizen aan. Ze deed deze oproep naar aanleiding van de uitspraken van demissionair minister Rob Jetten van Klimaat en Energie.
 
Jetten liet afgelopen woensdag weten dat het elektriciteitsnet momenteel in alle provincies "grotendeels vol, waarschijnlijk vol of bijna vol" is. De demissionair minister wil dat netbeheerders afspraken maken met bedrijven om tegen een vergoeding op piekmomenten minder elektriciteit te verbruiken of te produceren. Het kabinet wil meer experimenteren en de geleerde lessen uit die proeven inzetten. Zo mag netbeheerder TenneT beginnen met de uitbouw, terwijl de vergunning nog niet definitief is.
 
Van Nieuwenhuizen is positief, maar geeft aan dat haast geboden is: "Het is goed dat onorthodoxe maatregelen worden aangekondigd, daar hebben we vaker voor gepleit. Zorg ervoor dat het geen loze woorden blijven, maar voer het ook snel uit."


Samenwerking opzoeken

De branchevoorzitter is niet verbaasd over hoe vol het elektriciteitsnet raakt: "Die signalen ontvangen we bijna dagelijks, laten we ons richten op haalbare oplossingen." Van Nieuwenhuizen roept netbeheerders op om de samenwerking met de energiebedrijven op te zoeken.
 
De aangekondigde maatregelen moeten netbeheerders helpen het elektriciteitsnet "meer te kunnen ontlasten en beter te benutten". Daardoor moeten er meer klanten aangesloten worden, reageert koepelorganisatie Netbeheer Nederland. De netbeheerders zijn blij dat het kabinet 166 miljoen euro beschikbaar stelt voor een Stimuleringsprogramma Energiehubs. "Daarbij stemmen bedrijven lokaal hun elektriciteitsvraag en -aanbod op elkaar af, waardoor er minder ruimte op het stroomnet nodig is."
 

Grootschalige verbouwing nodig

Dit jaar willen de netbeheerders bij elkaar ruim 5 miljard euro investeren in de grootschalige verbouwing van het energiesysteem. Komende jaren is de wens dat dit bedrag oploopt naar 8 miljard euro per jaar.

"Om de werkzaamheden aan de netten mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat overheden sneller keuzes maken over wanneer en waar welke energie-infrastructuur moet komen", stelt Netbeheer Nederland. "Daarnaast moet er sneller grond beschikbaar komen voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet en vergunningen en procedures worden versneld."
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Naast mogelijk oplopende energietarieven in de winter moeten consumenten ook rekening houden met het verdwijnen van het prijsplafond.

Miserabel variabel of geen last met vast: Welk energiecontract kies jij?

Maandag 16 oktober 2023 10:52

‌De handelsprijzen voor gas stegen vorige week fors door onder andere de oorlog in Israël. Met het einde van het prijsplafond per 2024 en de naderende winter in het vooruitzicht is dat geen pr...

Lees meer
Nu het zo rommelt in de energiemarkt, is het volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond verstandig om juist nu over te stappen van een variabel naar een vast energiecontract. Voorkom dat je uit angst voor een hoge energiereke

Europese gasprijzen op hoogste niveau sinds februari

Vrijdag 13 oktober 2023 16:38

‌ De prijzen op de Europese aardgasmarkt stijgen in rap tempo. Op vrijdag 13 oktober waren de prijzen voor termijncontracten op de Amsterdamse beurs gestegen tot het hoogste niveau sinds feb...

Lees meer
Zolang er geen controle op deurverkoop zit, blijven louche verkopers met misleidende praatjes energiecontracten aansmeren. Dat geldt ook voor telefonische verkoop.

Deurverkoop energiecontracten voorlopig niet aan banden

Donderdag 12 oktober 2023 11:51

‌Het is volgens Europese wetgeving niet mogelijk om de deurverkoop van energiecontracten te verbieden. Ook telefonische verkoop kan niet zomaar gestopt worden, liet demissionair minister Rob Je...

Lees meer
Zorg ervoor dat je voor de winter een vast contract hebt nu de gasprijs weer oploopt.

Onzekerheid energiemarkt katalysator voor overstap van variabel naar vast contract

Woensdag 11 oktober 2023 10:41

‌ De Europese gasprijs liep afgelopen dinsdag op door onrust in Israël en kwam uit op het hoogste niveau in vier maanden. De dag ervoor steeg de gasprijs al door de strijd tussen Israël en...

Lees meer