Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Forse investeringen in windenergie (51 miljard)

Woensdag 18 april 2018 11:15Margot Boesveld
Windenergie wint aan populariteit

Windenergie wint aan populariteit

Duurzame energie is trending. Vooral windenergie wint aan populariteit. De investeringen in Europese windenergie zijn in 2017 met bijna 10% toegenomen. Dat betekent dat bijna de helft van alle investeringen in de Europese energiesector naar windmolens gaan, stelt brancheorganisatie WindEurope.

Volgens belangenclub WindEurope is de interesse in windenergie toegenomen omdat investeerders de sector minder risicovol vinden. Door technologische ontwikkelingen en meer concurrentie zijn windmolenparken goedkoper geworden.
Er wordt vooral meer geïnvesteerd in bestaande windenergieprojecten. Het totaalbedrag van investeringen in bestaande projecten verdubbelde vorig jaar tot 9 miljard euro. Ook de waarde van bedrijfsovernames verdubbelde, van 2,5 miljard tot meer dan 5 miljard euro.

Ook energieleveranciers investeren op grote schaal in windenergie

Zo gaat energieleverancier Eneco gedurende zestien jaar alle elektriciteit afnemen van zes nog te bouwen windparken van Yard Energy afnemen.  In totaal hebben de zes parken van in totaal 48 turbines een capaciteit van meer dan 200 MW. Daarmee vergroot Eneco naar eigen zeggen zijn windportfolio met 15% tot meer dan 1.500 MW. De zes parken op land, die nog gebouwd moeten worden, zullen naar verwachting opgeleverd worden in de periode 2019-2021. Energieleverancier Nuon kondigde enige tijd geleden een nieuw windmolenpark ‘Nieuwe Hemweg’  aan in het Amsterdamse industriegebied Westpoort. Echter is daar nog een slag te slaan. Netbeheerder Liander is naar de Raad van State gestapt omdat de nieuwe turbines zulke grote wieken, dat twee 50 kV-stations van Liander geraakt kunnen worden als de wieken onverhoopt los zouden raken.

Ook het kabinet wil nog meer windmolenparken op zee. Bovenop de windparken die gepland staan om voor 2023 gebouwd te worden, heeft het kabinet drie nieuwe gebieden aangewezen waar tot 2030 nog meer windmolens gebouwd mogen worden. Als dat lukt, zou de energie die de windmolens van alle geplande parken bij elkaar draaien, goed zijn voor 40 procent van alle energie die op dit moment in Nederland verbruikt wordt. 

Meer over windenergie

Alles over windmolens

Groene wind energie

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Gas is en blijft duur

Rekening voor gas, water en stroom in veel gemeenten fors hoger

Vrijdag 30 maart 2018 16:18

De meeste huishoudens zijn dit jaar meer kwijt aan gas, water en elektra. Dat komt doordat de zogenoemde precariobelasting met gemiddeld 33 procent omhoog gaat. Dat valt op te maken uit de Atlas van ...

Lees meer
Greenchoice wil opschudding veroorzaken door te stoken in de CO2 handel

Stoken in de handel van CO2: campagne Greenchoice

Zaterdag 17 maart 2018 10:08

Greenchoice wil opschudding veroorzaken door te stoken in de CO2 handel Energieleverancier Greenchoice is in februari 2018 een landelijke campagne gestart: Stoken in de handel CO2. H...

Lees meer
Slimme meter slim of verdienmodel?

Slimme meter weigeren | Hoe werkt dat?

Woensdag 24 januari 2018 15:39

Alle Nederlandse huishoudens krijgt er mee te maken: de slimme meter. Maar bent u hiertoe verplicht? Wat is de regelgeving rondom deze slimme meters? De Vastelastenbond zet een aantal vragen en antwoo...

Lees meer
energieaanbieding vereniging eigen huis niet goedkoop

Switch Service wederom goedkoper dan veiling Vereniging Eigen Huis

Vrijdag 22 mei 2015 10:34

Op 22 mei jl. maakte Vereniging Eigen Huis haar veilinguitslag bekend. De nieuwe dienst van de Vastelastenbond, de Switch Service, is wederom goedkoper dan het veilingaanbod van Vereniging Eige...

Lees meer