Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Nederlanders hebben meer abonnementen dan gedacht

Donderdag 11 april 2019 19:44Margot Boesveld
Wist je dat we gemiddeld 11 abonnementen hebben waar we maandelijks geld voor betalen?

Wist je dat we gemiddeld 11 abonnementen hebben waar we maandelijks geld voor betalen?

Veel Nederlanders hebben geen idee hoeveel abonnementen zij hebben. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud. De meeste Nederlanders schatten het aantal op enkele. In werkelijkheid is dit veel meer! Wist je dat we gemiddeld 11 abonnementen hebben waar we maandelijks geld voor betalen? Nu horen we je denken 11(!). Ja! ongeloofelijk. Ook bij de Vastelastenbond blijkt dat men vaak 'over'verzekerd door dubbele polissen en staat dat sportabonnement ook al maanden op de agenda om op te zeggen. 

Geen idee hoeveel

De helft van de huishoudens heeft geen idee hoeveel alle abonnementen samen kosten. Ook zitten veel consumenten langer vast aan een abonnement dan dat zij denken.

Steeds meer abonnementen

Mensen sluiten abonnementen af voor bijvoorbeeld internet, tv, telefonie, streamingdiensten, loterijen, tijdschriften en de wegenwachten. Er komen steeds meer (online) abonnementen bij. Vaak lezen consumenten de voorwaarden niet goed door of kunnen ze contracten niet meer terugvinden.

Jaarlijkse controle

Het Nibud adviseert om jaarlijks alle abonnementen te controleren. Onnodige abonnementen kunnen opgezegd worden. Daarnaast kunnen veel abonnementen goedkoper, oversluiten loont dan. Dit geldt bijvoorbeeld voor internet, tv en bellen waarbij de prijzen jaarlijks stijgen.

Lage maandprijs

Door de lage maandelijkse prijs zien veel Nederlanders het niet als vaste kosten, terwijl dat ze dit wel zijn. Alle abonnementen samen zorgen voor een kosten post van honderden euro’s per jaar.  

(Bron: Nibud en Nu.nl)

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Stijging benzine april 2019

Benzineprijs op hoogste niveau 2019

Woensdag 10 april 2019 14:11

De stijgende olieprijzen werken door op de prijzen aan de pomp voor benzine, LPG en diesel. De adviesprijs voor een liter Euro95 ligt nu op 1,794 euro. Dit is nog maar een dubbeltje onder de hoogste p...

Lees meer
We houden steeds minder over voor in de spaarpot

Consumentenprijzen stijgen harder dan lonen

Maandag 08 april 2019 15:30

De consumentenprijzen zijn in het eerste kwartaal van 2019 harder gestegen dan de CAO-lonen. De CAO-lonen stegen met 2,2 procent terwijl de consumentenprijzen stegen met 2,5 procent. Koopkracht ...

Lees meer
Vastelastenbond ondersteunt Vaste Lasten Pakket

Vastelastenbond ondersteunt Vaste Lasten Pakket

Maandag 25 maart 2019 15:12

De Vastelastenbond stelt samen met Budlr haar technologie en kennis ter beschikking aan het Vaste Lasten Pakket. Het Vaste Lasten Pakket is een initiatief van Purpose en Solar Berk om consumenten...

Lees meer
Vaste lasten slokken 50% van inkomen op.

55 procent van inkomen naar vaste lasten

Maandag 16 september 2019 12:02

De afgelopen tien jaar zijn de energie-, elektriciteits- en gaskosten flink gestegen en dat betekent dat ruim de helft van je inkomen opgaat aan vaste lasten. Dat vinden wij een zorgwekkende ontwikkel...

Lees meer