Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Gasprijs schiet omhoog door zorgen conflict Midden-Oosten

Maandag 30 oktober 2023 12:28Frank van de Ven
De gasprijs op de Amsterdamse beurs ging sinds het oplaaien van het conflict in het Midden-Oosten al met zo'n 30 procent omhoog.

De gasprijs op de Amsterdamse beurs ging sinds het oplaaien van het conflict in het Midden-Oosten al met zo'n 30 procent omhoog.

De Europese gasprijs steeg deze vanochtend weer door zorgen over de aanvoer vanuit het Midden-Oosten. De levering van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) vanuit Egypte is zorgwekkend, nu het land zelf geen gas vanuit Israël krijgt door de oorlog met Hamas. De gasprijs op de Amsterdamse beurs ging sinds het oplaaien van het conflict al met zo'n 30 procent omhoog.
 
Volgens strateeg Ole Sloth Hansen van de Deense Saxo Bank komt de prijsstijging ook door het bredere risico op een escalerend conflict in het Midden-Oosten: "De markt probeert ook het risico in te prijzen voor een bredere verstoring in de Straat van Hormuz, waarvan het risico op dit moment beperkt lijkt."

Deze vaarroute, gelegen tussen Iran en de olierijke Midden-Oosterse landen, is essentieel voor gastransporten. Iran is een vijand van Israël.
 

Gemis aan Russisch gas

Ook in Noorwegen trad afgelopen weekend een verstoring op in de gaslevering. Dat kwam door een compressoruitval bij de grootste leverancier van het land. De prijs van een megawattuur gas voor leveringen in november steeg maandagochtend met bijna 5 procent tot zo'n 53 euro. De prijsschommelingen tonen aan hoe afhankelijk Europa qua gas is van andere landen. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne moeten andere leveranciers het gemis van Russisch gas opvangen.
 
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond adviseert consumenten met een variabel energiecontract om over te stappen naar een vast energiecontract: “Met deze contracten beschermen consumenten zich tegen de onzekerheid van de winterperiode. De energiemarkt gedraagt zich nog steeds ontzettend volatiel. Het is verstandig om in deze onzekere markt te kiezen voor zekerheid.”
 

Kies beste energiecontract

Het beste energiecontract zoeken, is een tijdrovend karwei. Om je op weg te helpen, kun je deze stappen volgen. Zo scoor je het beste energiecontract uit de markt. Als je geen zin hebt in al dat uitzoekwerk kun je er ook voor kiezen om een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld af te sluiten. Lees ons gratis Whitepaper om meer te weten te komen over deze service waarbij jij ervaren experts voor jou het beste energiecontract laat uitzoeken!
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Om consumenten te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een energieleverancier onderzoekt de Vastelastenbond jaarlijks de financiële gezondheid van een groot aantal partijen.

PERSBERICHT: Solvabiliteitsonderzoek 2023: Energieleveranciers ongeschonden uit crisis

Donderdag 26 oktober 2023 06:13

‌Hoewel 2022 een roerig jaar was en de energiemarkt zich in een diepe crisis bevond, zijn alle energieleveranciers goed uit de strijd gekomen. Alle achttien door de Vastelastenbond onderzochte ...

Lees meer
De maatregelen om een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten in te dammen, zorgen volgens gashandelaren op korte termijn voor enige verlichting voor de markten. Voor hoe lang, is nog maar de vraag.

Lagere gasprijs door mild weer en uitblijven grondinvasie Gaza

Maandag 23 oktober 2023 15:16

‌De Europese prijs voor aardgas daalde door mildere weersvoorspellingen en volle voorraden. Vrijdag steeg de brandstof nog in prijs door de angst voor een breder conflict in het Midden-Oosten. Ho...

Lees meer
Als je zonnepanelen hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk over te stappen naar een meerjarencontract om zo oplopende kosten te ontlopen. De Vastelastenbond heeft een mooi aanbod voor je geregeld (ook als je geen zonnepanelen hebt).

Bezitter zonnepanelen met nieuw energiecontract betaalt 270 euro meer

Donderdag 19 oktober 2023 10:30

‌Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen en een nieuw energiecontract afsluit, betaal je 270 euro per jaar meer. Vrijwel alle energieleveranciers brengen extra kosten in rekening vanwege de s...

Lees meer
Dit jaar willen netbeheerders bij elkaar ruim 5 miljard euro investeren in de grootschalige verbouwing van het energiesysteem.

Energiesector maakt zich zorgen om overvol stroomnet

Woensdag 18 oktober 2023 16:52

‌Energiebedrijven willen concrete uitvoeringsplannen waaruit blijkt wanneer er wél ruimte ontstaat op het stroomnet. Deze plannen mist de branchevereniging Energie-Nederland geeft branchevoorz...

Lees meer