Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Lagere gasprijs door mild weer en uitblijven grondinvasie Gaza

Maandag 23 oktober 2023 15:16Frank van de Ven
De maatregelen om een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten in te dammen, zorgen volgens gashandelaren op korte termijn voor enige verlichting voor de markten. Voor hoe lang, is nog maar de vraag.

De maatregelen om een escalatie van het conflict in het Midden-Oosten in te dammen, zorgen volgens gashandelaren op korte termijn voor enige verlichting voor de markten. Voor hoe lang, is nog maar de vraag.

‌De Europese prijs voor aardgas daalde door mildere weersvoorspellingen en volle voorraden. Vrijdag steeg de brandstof nog in prijs door de angst voor een breder conflict in het Midden-Oosten. Hoewel Israël doorgaat met het uitvoeren van luchtaanvallen op Gaza, lijkt het land een grootschalige grondinvasie in de Gazastrook uit te stellen. De dalende gasprijzen klinken interessant, maar voor optimisme is het nog te vroeg stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond. 

De maatregelen om een escalatie van het conflict in te dammen, zorgen volgens gashandelaren op korte termijn voor enige verlichting voor de markten. Ook krijgt het grootste deel van Europa volgens weersvoorspellingen begin november te maken met zeer milde temperaturen. De bijna volle wintervoorraden en de vrij lage vraag naar gas door bedrijven en huishoudens zorgen ook voor enige stabiliteit.

Op de Amsterdamse gasbeurs daalde de prijs voor leveringen in november maandagmiddag met ruim 5 procent tot 48,52 euro per megawattuur. Die prijs ligt echter nog altijd zo'n 30 procent boven het niveau van voor de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober. In de week na die aanval tikte de gasprijs nog het hoogste niveau sinds februari aan.
 

Onzekere periode


De daling van gasprijzen klinkt interessant, maar het is de vraag of daar in de winter wat van te merken is, vraagt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond zich hardop af: “Hoewel de gasvoorraden goed gevuld zijn en het weer zacht is, staat er een onzekere periode voor de deur: een jaar zonder prijsplafond en de sterke afhankelijkheid van gas (LNG) uit de wereldmarkt. Mensen met een variabel contract doen er verstandig aan om nu over te stappen naar een energiecontract met vaste tarieven.”

Wolfert adviseert consumenten met een variabel energiecontract om over te stappen naar een vast energiecontract: “Met deze contracten beschermen consumenten zich tegen de onzekerheid van de winterperiode. De energiemarkt gedraagt zich nog steeds ontzettend volatiel. Het is verstandig om in deze onzekere markt te kiezen voor zekerheid.”
 

Kies beste energiecontract

Het beste energiecontract zoeken, is een tijdrovend karwei. Om je op weg te helpen, kun je deze stappen volgen. Zo scoor je het beste energiecontract uit de markt. Als je geen zin hebt in al dat uitzoekwerk kun je er ook voor kiezen om een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld af te sluiten. Lees ons gratis Whitepaper om meer te weten te komen over deze service waarbij jij ervaren experts voor jou het beste energiecontract laat uitzoeken!
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Als je zonnepanelen hebt, is het verstandig om zo snel mogelijk over te stappen naar een meerjarencontract om zo oplopende kosten te ontlopen. De Vastelastenbond heeft een mooi aanbod voor je geregeld (ook als je geen zonnepanelen hebt).

Bezitter zonnepanelen met nieuw energiecontract betaalt 270 euro meer

Donderdag 19 oktober 2023 10:30

‌Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen en een nieuw energiecontract afsluit, betaal je 270 euro per jaar meer. Vrijwel alle energieleveranciers brengen extra kosten in rekening vanwege de s...

Lees meer
Dit jaar willen netbeheerders bij elkaar ruim 5 miljard euro investeren in de grootschalige verbouwing van het energiesysteem.

Energiesector maakt zich zorgen om overvol stroomnet

Woensdag 18 oktober 2023 16:52

‌Energiebedrijven willen concrete uitvoeringsplannen waaruit blijkt wanneer er wél ruimte ontstaat op het stroomnet. Deze plannen mist de branchevereniging Energie-Nederland geeft branchevoorz...

Lees meer
Naast mogelijk oplopende energietarieven in de winter moeten consumenten ook rekening houden met het verdwijnen van het prijsplafond.

Miserabel variabel of geen last met vast: Welk energiecontract kies jij?

Maandag 16 oktober 2023 10:52

‌De handelsprijzen voor gas stegen vorige week fors door onder andere de oorlog in Israël. Met het einde van het prijsplafond per 2024 en de naderende winter in het vooruitzicht is dat geen pr...

Lees meer
Nu het zo rommelt in de energiemarkt, is het volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond verstandig om juist nu over te stappen van een variabel naar een vast energiecontract. Voorkom dat je uit angst voor een hoge energiereke

Europese gasprijzen op hoogste niveau sinds februari

Vrijdag 13 oktober 2023 16:38

‌ De prijzen op de Europese aardgasmarkt stijgen in rap tempo. Op vrijdag 13 oktober waren de prijzen voor termijncontracten op de Amsterdamse beurs gestegen tot het hoogste niveau sinds feb...

Lees meer