Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Terugblik Deel II: Dit gebeurde in 2021

Donderdag 30 december 2021 08:42Frank van de Ven
De Vastelastenbond blikt terug op 2021.

De Vastelastenbond blikt terug op 2021.

Heel 2021 samenvatten is in één blog is niet te doen, vandaar dat we de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen twaalf maanden voor je op een rijtje zetten. Er is veel gebeurd. Zo kregen we veel aandacht van de landelijke pers, gaven we aan waar je gratis je elektrische auto kunt opladen en vierden we ons 17,5 jarig bestaan. In dit tweede jaaroverzicht nemen we je mee in een jaar Vastelastenbond.


1. Overstappen zorgverzekering (januari)

Ruim één miljoen Nederlanders luidde 2021 in door over te stappen van zorgverzekeraar. Uit cijfers van Vektis blijkt dat circa 6,2 procent van de Nederlanders voor een andere zorgaanbieder koos. Dat aantal is vrijwel gelijk met het aantal mensen dat van zorgverzekeraar overstapte in 2020. Tot nu toe is ongeveer 46 procent van de verzekerden sinds 2014 van verzekeraar gewisseld. In de laatste zes jaar is 69 procent niet van zorgverzekeraar gewisseld.


2. Belastingtips (maart)

De Vastelastenbond geeft elk jaar een aantal handige tips voor je belastingaangifte! Zo voorkom je dat je teveel belasting afdraagt. Als je geen gebruik maakt van een  accountant of belastingadviseur is het verstandig om je alle vooraf ingevulde gegevens na te kijken. De fiscus rekent namelijk niet standaard in het voordeel van de belastingplichtige. Zeker niet in een jaar waarin je een woning koopt, want de aankoop van een woning leidt vaak tot fouten in de aangifte. Gebruik de checklist ‘Koopwoning en belastingzaken’ om na te gaan waar je allemaal rekening mee moet houden.

Ook loont het de moeite om alle aftrekposten te controleren. Vooral bij zorgkosten worden vaak dingen vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de vervoerskosten van en naar ziekenhuizen en het ziekenbezoek zelf. De meeste aftrekposten – op de hypotheekrente na – zijn niet vooraf ingevuld in de aangifte inkomstenbelasting. Kijk de verdeling van de betaalde hypotheekrente ook goed na!


3. Nieuw energielabel (maart)

Sinds 1 maart dit jaar beschikken koelkasten, vriezers, wasmachines, wasdroogcombinaties, vaatwassers en beeldschermen over een nieuw energielabel. Dankzij een nieuwe schaal (A tot en met G) ontstaat een duidelijker overzicht. Dit betekent dat de oude energielabels met plusjes (A+++) tot het verleden behoren. Lampen hanteren dit label sinds 1 september.

De oude certificering volstond niet meer. Omdat apparaten steeds energiezuiniger werden, kwamen er in het oude systeem meer plusjes op de A. Deze manier van beoordelen was erg onduidelijk voor consumenten. Het plan is om mensen beter te informeren over de zuinigheid van huishoudelijke apparaten. Tegelijkertijd moet het nieuwe energielabel producenten stimuleren om meer werk te maken van duurzame ontwikkeling.
 

4. Telefoonterreur (april)

Ook na carnaval vinden sommige mensen het leuk om een masker op te zetten. In april verscheen opnieuw een bericht waarin telemarketing verkopers belden uit naam van de Vastelastenbond. Trap hier niet in, want wij bellen nooit voor telefonische verkoop. We hebben onze achterban al meerdere malen gewaarschuwd en zelfs een stappenplan gegeven over hoe zij met deze telefoonterreur kunnen omgaan.

In 1 februari werd in een aflevering van consumentenprogramma Radar ook al aandacht besteed aan opdringerige verkopers die mensen via nep-aanbiedingen aan dure contracten willen binden. Ons advies is om niet in deze gladde praatjes te trappen. Het is dus extra belangrijk om te kijken naar de prijs per kWh, en de prijs per m3. Alleen dan kun je een goede vergelijking maken en te weten komen of een aanbod te mooi om waar te zijn is.


5. Gratis laadpalen (juli)

De Vastelastenbond helpt je om je vaste lasten te verlagen. In juli deden we dat door een handig overzicht van gratis oplaadpunten voor elektrische auto’s te publiceren. Supermarktketen Lidl beschikt over een groot aantal filialen waar bezitters van elektrische wagens hun bolides kosteloos kunnen opladen. Sommige vestigingen beschikken zelfs over snelladers. In een half uur kunnen voertuigen vervolgens 150 kilometer rijden. De winkelketen wil duurzaamheid promoten en aan een groen imago bouwen.
 

6. De Vastelastenbond in de media (oktober + november)

De Vastelastenbond heeft dit jaar een paar keer het nieuws gehaald. Het onderzoek van de Vastelastenbond naar de solvabiliteit van energieleveranciers trok de aandacht van de media. Zo werd oprichter Dirk-Jan Wolfert geïnterviewd door een journalist van het Algemeen Dagblad, was hij te horen in De Ochtendspits en kwam hij in beeld in een uitzending van EditieNL van RTL nieuws. Hij gaf zijn visie over de ontwikkelingen in de energiemarkt.

In november werd ons persbericht over de stijging van de lokale woonlasten opgepikt door een aantal regionale kranten en websites. In dit bericht brachten we de onroerendezaakbelasting (OZB), afvalstoffenheffing en rioolheffing van tien gemeenten in kaart. Op deze pagina kun je de verschillen goed zien.


7. Vastelastenbond bestaat 17,5 jaar

Dit jaar bestaat de Vastelastenbond 17,5 jaar. Oprichter Dirk-Jan Wolfert had geen plannen om dit jubileum te vieren. Liever bedenkt hij nóg meer manieren om zijn klanten te helpen besparen op hun vaste lasten. “In de toekomst gaan we onze diensten verder uitbreiden”, zegt hij. “Denk dan bijvoorbeeld aan je autoverzekering en overlijdensrisicoverzekering. In deze maatschappij waarin veel mensen het druk hebben en hun tijd zo nuttig mogelijk willen besteden, bieden wij uitkomst. We zorgen voor onze klanten en ontzorgen hen.”

In 2022 wordt de Vastelastenbond dus achttien jaar. Een jaartje ouder, maar nog steeds bevlogen en betrouwbaar. Ons doel is om onze klanten zo goed mogelijk te helpen en te informeren over uiteenlopende onderwerpen (dat worden er nóg meer, want ons dienstenaanbod wordt verder uitgebreid. red). De missie blijft gelijk: jou helpen besparen op je vaste lasten! Tot volgend jaar en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Tijd voor een terugblik! Dit gebeurde er in 2021.

Terugblik Deel I: Dit gebeurde in 2021

Dinsdag 28 december 2021 11:00

‌Terwijl de eerste oliebollen in het vet liggen, de kerstverlichting de energierekening fors omhoog stuwt en de Oudejaarsconference op het punt van beginnen staat, blikken wij terug op 2021. Het ...

Lees meer
Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond heeft alvast zin in 2022!

Wat zijn de goede voornemens van de Vastelastenbond voor 2022?

Woensdag 22 december 2021 10:07

‌Een nieuw jaar staat gelijk aan goede voornemens en laat oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond er een heleboel hebben! Er staat een hoop op stapel voor de consumentenorganisatie. Zo ...

Lees meer
Benieuwd welke vaste lasten duurder worden in 2022? De Vastelastenbond zocht het voor je uit!

Vaste lasten Nederlandse huishoudens in 2022 naar recordhoogte

Woensdag 08 december 2021 11:40

‌ Na de explosieve stijging van de energieprijzen zetten veel consumenten zich schrap voor andere lastenverhogingen. Betaal je volgend jaar ook meer voor je tv-abonnement, zorgverzekering of...

Lees meer
Oprichter Dirk-Jan Wolfert blikt terug op een roerig 2021. Afgelopen jaar was erg bijzonder voor het team van de Vastelastenbond.

Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond blikt terug op 2021

Woensdag 08 december 2021 08:55

‌ Terwijl 2021 bijna ten einde loopt, blikt oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond terug op de voorbije twaalf maanden. Afgelopen jaar ‘turbulent’ noemen, is een under...

Lees meer