Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

VanHelder neemt klanten Anode Energie over

Woensdag 15 december 2021 11:50Frank van de Ven
VanHelder neemt de circa 14.000 klanten van Anode Energie over.

VanHelder neemt de circa 14.000 klanten van Anode Energie over.

Klanten van Anode Energie, dat begin december faillissement aanvroeg, krijgen een nieuw onderkomen bij VanHelder. De curator van Anode Energie heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) laten weten dat de circa 14.000 kleinverbruikers een nieuwe energieleverancier krijgen. Het bedrijf Gezinsenergie vertolkt de rol van tussenpersoon.

De ACM heeft de leveringsvergunningen van Anode definitief ingetrokken. De partij waar Anode Energie  zijn energie inkocht, kon zijn leveringsverplichtingen niet meer nakomen. Door het wegvallen van de energieleverancier kon het energiebedrijf het niet meer financieel bolwerken.


Leveringsverplichting energiebedrijf

Het inkoopbeleid speelde Anode Energie parten. Gevolg daarvan was dat de leveringsverplichting niet nagekomen kon worden. VanHelder is een energieleverancier voor de zakelijke markt. Gezinsenergie, dat eerder energie betrok via Anode, koopt via dat bedrijf energie in en levert die aan ruim 17.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten.


Solvabiliteit energiebedrijven

Anode Energie is het vierde energiebedrijf is dat is omgevallen tijdens de energiecrisis. Welkom EnergieEnstroga en Allure Energie gingen Anode Energie voor. De Vastelastenbond publiceerde begin oktober een solvabiliteitsonderzoek waarin de financiële situatie van energiebedrijven werd onderzocht. Anode Energie kwam daar – net als Enstroga -  niet heel sterk uit. Welkom Energie stond ver in het rood.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Circa 800.000 huishoudens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen, krijgen van hun gemeente 200 euro extra op hun bankrekening gestort. Dit bedrag is een compensatie voor hun hoge energierekening.

Extra 200 euro compensatie energierekening lage inkomens

Vrijdag 10 december 2021 15:49

‌Om mensen met inkomens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen te helpen met hun energierekening, stort de overheid 200 euro extra op hun bankrekening. Vanwege de fors gestegen energiep...

Lees meer
Sepa Green Energy heeft faillissement aangevraagd, waardoor circa 20.000 klanten op zoek moeten naar een nieuwe energieleverancier.

Faillissement Sepa Green Energy dupeert circa 20.000 klanten

Donderdag 09 december 2021 14:40

‌ Sepa Green Energy heeft toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd om hun leveringsvergunning in te trekken. De hoge inkoopkosten van energie zijn de reden van de failliss...

Lees meer
Budget Energie en NLE willen vanaf 2022 maandelijks hun variabele tarieven aanpassen aan de marktontwikkelingen. Dat betekent dat klanten maandelijks een andere rekening krijgen.

Maandelijkse wijziging variabele tarieven Budget Energie en NLE

Dinsdag 07 december 2021 16:19

‌Per 2022 passen energiebedrijven Budget Energie en NLE hun variabele tarieven maandelijks aan. Dit betekent dat deze partijen van de twee halfjaarlijkse momenten (in januari en  juli) afsta...

Lees meer
Energiebedrijf Anode Energie heeft faillissement aangevraagd.

Anode Energie vierde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Woensdag 01 december 2021 20:00

‌Anode Energie is alweer het vierde energiebedrijf waarvan de leveringsvergunning wordt ingetrokken door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). De onderneming vraagt deze week fai...

Lees meer