Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

FENOR Energie is zesde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Vrijdag 17 december 2021 14:03Frank van de Ven
FENOR Energie is failliet en dat is te wijten aan de extreem hoge energieprijzen.

FENOR Energie is failliet en dat is te wijten aan de extreem hoge energieprijzen.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag de leveringsvergunning van FENOR Energie ingetrokken. Het energiebedrijf heeft faillissement aangevraagd en dat betekent dat 36.000 klanten bij een nieuwe leverancier ondergebracht moeten worden. De hoge inkoopprijzen van energie werden de onderneming uit Heerenveen fataal volgens ACM.


FENOR Energie failliet

Omdat het energiebedrijf niet langer in staat is om op een betrouwbare manier energie te leveren, heeft de ACM de leveringsvergunning ingetrokken. Tot 13 januari 2022 krijgen klanten van de energieleverancier nog stroom van deze partij. Na die periode verzorgt een andere leverancier de duizenden klanten van energie. Inmiddels is de curator van FENOR Energie hard bezig om een nieuw onderkomen voor de 36.000 gedupeerden te vinden.
 

Verschillende energieleveranciers

Mocht er geen geschikte partij gevonden worden die deze klanten kan opvangen, dan worden deze duizenden huishoudens onderverdeeld onder verschillende leveranciers. De deadline voor deze zoektocht is 13 januari. Na die tijd is er meer duidelijkheid en kunnen klanten ervoor kiezen om bij hun nieuwe leverancier te blijven of om naar een ander onderkomen over te stappen.


Vergunningsstelsel energie leveranciers

Naast particulieren en kleinzakelijke verbruikers levert FENOR Energie ook aan een aantal grotere ondernemingen. Deze bedrijven vallen niet onder het vergunningsstelsel van de ACM, maar netbeheerders GST en TenneT zorgen er via een gelijksoortige procedure voor dat die bedrijven stroom blijven ontvangen.


Extreem hoge energietarieven

Eerder gingen Welkom Energie, Anode Energie, EnstrogaAllure Energie en SEPA Green over de kop. Op Allure Energie na, waren de extreem hoge energietarieven de oorzaak van de faillissementsaanvraag. Bij Allure Energie vormde een geschil tussen aandeelhouders de reden om er de stekker uit te trekken.


Solvabiliteit energiebedrijven

De Vastelastenbond publiceerde begin oktober  een solvabiliteitsonderzoek waarin de financiële situatie van energiebedrijven werd onderzocht. De energiecrisis heeft ervoor gezorgd dat circa 125.000 mensen hun energieleverancier verloren en op zoek moesten gaan naar een nieuwe aanbieder.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

VanHelder neemt de circa 14.000 klanten van Anode Energie over.

VanHelder neemt klanten Anode Energie over

Woensdag 15 december 2021 11:50

Klanten van Anode Energie, dat begin december faillissement aanvroeg, krijgen een nieuw onderkomen bij VanHelder. De curator van Anode Energie heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Mar...

Lees meer
Circa 800.000 huishoudens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen, krijgen van hun gemeente 200 euro extra op hun bankrekening gestort. Dit bedrag is een compensatie voor hun hoge energierekening.

Extra 200 euro compensatie energierekening lage inkomens

Vrijdag 10 december 2021 15:49

‌Om mensen met inkomens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen te helpen met hun energierekening, stort de overheid 200 euro extra op hun bankrekening. Vanwege de fors gestegen energiep...

Lees meer
Sepa Green Energy heeft faillissement aangevraagd, waardoor circa 20.000 klanten op zoek moeten naar een nieuwe energieleverancier.

Faillissement Sepa Green Energy dupeert circa 20.000 klanten

Donderdag 09 december 2021 14:40

‌ Sepa Green Energy heeft toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd om hun leveringsvergunning in te trekken. De hoge inkoopkosten van energie zijn de reden van de failliss...

Lees meer
Budget Energie en NLE willen vanaf 2022 maandelijks hun variabele tarieven aanpassen aan de marktontwikkelingen. Dat betekent dat klanten maandelijks een andere rekening krijgen.

Maandelijkse wijziging variabele tarieven Budget Energie en NLE

Dinsdag 07 december 2021 16:19

‌Per 2022 passen energiebedrijven Budget Energie en NLE hun variabele tarieven maandelijks aan. Dit betekent dat deze partijen van de twee halfjaarlijkse momenten (in januari en  juli) afsta...

Lees meer