Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

Ontdek hoeveel je kunt sparen én precies kunt besteden met de 50-15-5 methode

Maandag 23 oktober 2023 10:15Frank van de Ven
Door de 50-15-5-regel te gebruiken, krijg je sneller inzicht in je inkomsten en uitgaven. Daarnaast zorg je ervoor dat je voorbereid bent op onverwachte kosten en lekker kunt doorsparen.

Door de 50-15-5-regel te gebruiken, krijg je sneller inzicht in je inkomsten en uitgaven. Daarnaast zorg je ervoor dat je voorbereid bent op onverwachte kosten en lekker kunt doorsparen.

Het regelen van de vaste lasten is voor veel mensen een lastige klus nu brandstof, boodschappen, verzekeringen en de energierekening duurder worden. Door de 50-15-5-regel te gebruiken, krijg je sneller inzicht in je inkomsten en uitgaven. Daarnaast zorg je ervoor dat je voorbereid bent op onverwachte kosten en lekker kunt doorsparen.

Als je al lekker aan het sparen bent, kun je kijken of he nóg sneller kan. Heb jij je geld al ondergebracht bij de bank die de hoogste rente heeft? Het loont de moeite om te onderzoeken welke bank het meeste rente geeft en daarnaar over te stappen.  
 

De 50-15-5 regel

Om meer inzicht en overzicht i je financiën te creëren, kun je de 50-15-5 methode toepassen. Zo weet je hoeveel je het beste kunt sparen, wat je exact aan vaste lasten kwijt bent en hoeveel buffer voor onverwachte kosten je opzij moet zetten.  
 

50 procent

De eerste 50 procent van je inkomen gaat op aan je vaste lasten. Denk aan je huur, hypotheek, boodschappen en verzekeringen.
 

15 procent 

De daaropvolgende 15 procent is bedoeld voor de spaarrekening. De collectieve pensioenpotten in Nederland worden steeds minder riant gespekt. Daarom is het ontzettend belangrijk om te sparen voor je oude dag.


5 procent

Het is slim om je 5 procent van je inkomen naar een maandelijks onvoorzien potje te sluizen. Dit geld is voor onvoorziene uitgaven zoals een kapotte auto of een andere reparatie. Dankzij dit potje kun je de spaarpot voor de lange termijn onaangeroerd laten.
 

30 procent

Circa 30 procent is voor ontspanning. Erop uitgaan, cadeaus kopen en leuke dingen doen dus.
 

Meer besparen?

Je kunt besparen op je energierekening door deze goed uit te pluizen en te kijken of een overstap jou voordeel oplevert. Dat kun je ook doen voor je verzekeringen. Mocht je geen tijd of zin hebben om je energierekening of verzekeringen na te lopen dan kun je dat ook uitbesteden. De Vastelastenbond ontwikkelde speciaal voor dat doel de services Energie Vanzelf Geregeld en Verzekerd Zonder Zorgen.


Besteed je vaste lasten uit

Door een abonnement te nemen op Energie Vanzelf Geregeld geef je jouw energiezaken uit handen en laat je adviseurs naar de beste contracten zoeken. Elk jaar zetten zij je over naar het goedkoopste contract van betrouwbare energieleveranciers.

Verzekerd Zonder Zorgen is een dienst waarbij experts jouw lopende verzekeringen jaarlijks nalopen en je attenderen op het voordeel van een mogelijke overstap en deze bij akkoord voor jou in gang zetten. Jij weet voortaan dat je verzekeringen kloppen en altijd bij je passen. Als je zowel je energierekening als je verzekeringen wilt uitbesteden, is de VasteLastenBundel voor jou uitgevonden!
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

?De inflatie koelt naar verwachting verder af, maar dat betekent helaas niet dat daardoor je boodschappen op korte termijn goedkoper worden.

Boodschappen ondanks inflatie niet goedkoper

Dinsdag 01 augustus 2023 09:07

‌De inflatie koelt naar verwachting verder af, maar dat betekent helaas niet dat daardoor je boodschappen op korte termijn goedkoper worden. Hoewel de energieprijzen zakken, geldt dat nog niet ...

Lees meer
Utrecht University School of Economics (U.S.E.) ontdekte dat mensen die kiezen voor betalen in hun eigen munteenheid - in plaats van de lokale munteenheid - niet alleen extra kosten betalen, maar soms 'ronduit worden opgelicht'.

Geld pinnen in het buitenland kost een fortuin

Vrijdag 02 juni 2023 15:22

‌Landen buiten de eurozone bieden je bij het pinnen soms de mogelijkheid om in je eigen munteenheid te betalen. Dat kost je echter wel (veel) geld blijkt uit onderzoek.   Utrecht Univer...

Lees meer
De MijnVLB app is jouw online omgeving waarin je direct inzicht krijgt in je alle diensten die je bij de Vastelastenbond hebt afgesloten.

Altijd inzicht in je vaste lasten met de MijnVLB app

Woensdag 19 april 2023 08:18

‌Om onze klanten nog beter te kunnen helpen, is de MijnVLB app ontwikkeld. Dankzij deze applicatie krijg je direct inzicht in al je vaste lasten die je via de Vastelastenbond hebt afgesloten...

Lees meer
Met deze praktische adviezen verbruik je minder energie. Je goede voornemen om aan het eind van de maand nog geld over te houden, komt al dichterbij!

Begin 2023 door te besparen op je energierekening met deze zes tips!

Dinsdag 03 januari 2023 07:57

Om je energierekening in toom te houden, hebben we een aantal handige bespaartips voor je op een rij gezet. Met deze praktische adviezen verbruik je minder energie. Je goede voornemen om aan het e...

Lees meer