Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Persbericht: Vastelastenbond: ‘Nieuwe klant krijgt hoogste korting, bestaande klant de dupe’

Dinsdag 19 december 2023 06:08Frank van de Ven

Het loont niet om trouwe klant van Essent, Eneco of Vattenfall te zijn, want deze consumenten betalen de welkomstbonus van nieuwe klanten. Onderzoek van de Vastelastenbond wijst uit dat het prijsverschil tussen een nieuwe en oude klant bij Essent maar liefst € 581 is. Eneco laat trouwe klanten € 571 meer betalen dan nieuwkomers. Bij Vattenfall is dat verschil € 512. “Blijven hangen bij een energieleverancier in de hoop daarvoor beloond te worden, is zinloos”, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.
 
Terwijl nieuwe klanten worden gelokt met jaarcontracten met welkomstbonussen en scherpe tarieven, mogen oude klanten dure variabele tarieven betalen. Nieuwe klanten bij Essent betalen op jaarbasis € 578 minder dan bestaande klanten. Eneco beloont trouwe klanten door hen jaarlijks € 571  meer te laten dan nieuw aangeworven klanten. Voor nieuwe klanten bij Vattenfall geldt dat ze jaarlijks € 510 minder betalen dan mensen die al langer klant zijn van dit energiebedrijf.
 
De consumentenorganisatie uit Eindhoven onderzocht de recent aangekondigde stijging van de variabele tarieven van Essent, Eneco en Vattenfall. Deze prijzen betalen trouwe klanten die hun energiecontract stilzwijgend hebben verlengd. “Nieuwe klanten die een jaarcontract bij deze partijen afsluiten, profiteren naast lagere tarieven ook van een welkomstkorting. Deze korting is volgens de voorwaarden uitsluitend voor nieuwe klanten”, verduidelijkt Wolfert.
 

Omgekeerde wereld

Veel mensen blijven uit gemak bij hun energieleverancier hangen, zegt Wolfert: “Dat is niet verstandig en het is niet voor niets dat niet bewegende klanten door energiebedrijven zelfs ‘slapers’ worden genoemd. Mensen die niet proactief op zoek gaan naar het meest voordelige energiecontract betalen daar letterlijk de prijs voor. Zij betalen namelijk de mooie welkomstbonussen en andere lokkertjes waarmee nieuwe klanten binnengehaald worden.”
 
Wolfert: “Dit is de omgekeerde wereld. Waarom zou een consument bij een bedrijf blijven hangen dat hen niet beloond, maar juist als melkkoe gebruikt? Door jaarlijks over te stappen, worden de grootste besparingen behaald. Nieuwe klanten profiteren namelijk wel van hoge kortingen en lagere tarieven.” 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Dit jaar deden 50.000 huishoudens een beroep op het noodfonds. Zij kregen bij elkaar 43,7 miljoen euro uitgekeerd. Voor volgend jaar is een bedrag van 60 miljoen euro beschikbaar.

Huishoudens kunnen in 2024 ‘sneller hulp’ van het energiefonds verwachten

Woensdag 06 december 2023 15:30

‌Huishoudens komen volgend jaar eerder in aanmerking voor steun vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie dan in 2023. Een aanvraag doen, wordt namelijk vereenvoudigd en het noodfonds belooft die ...

Lees meer
Per 2024 verdwijnt het prijsplafond en worden consumenten niet meer beschermd tegen stijgende energietarieven. Twee grote energieleveranciers hebben variabele tarieven die boven het prijsplafond uitkomen, aangekondigd.

Persbericht: Variabele energietarieven 2024 boven prijsplafond, vaste energiecontracten juist goedkoper

Donderdag 07 december 2023 06:18

‌De voor 2024 aangekondigde variabele tarieven van Vattenfall en Eneco voor klanten met een variabel energiecontract liggen boven het prijsplafond. Het gastarief van beide energieleveranciers kom...

Lees meer
Om de weggevallen Russische gasleveringen op te vangen, importeert Europa nu veel lng uit met name de Verenigde Staten en Qatar. Dankzij die fors toegenomen leveringen zijn de voorraden voor de winterperiode goed gevuld en daalde de gasprij

Topman energieconcern Uniper: ‘Europa snakt naar meer lng’

Vrijdag 01 december 2023 09:07

‌Europa heeft behoefte aan meer vloeibaar gemaakt aardgas (lng), omdat de energiemarkt nog steeds niet is ingericht op het wegvallen van Russisch gas. De oorlog in Oekraïne heeft voor grote ui...

Lees meer
Voorkom dat je salaris voor je ogen verdampt door een oplopende energierekening met deze handige bespaartips!

Vier bespaartips om je te wapenen tegen het einde van het prijsplafond

Woensdag 29 november 2023 16:09

‌De kachel mag weer aan, maar dat levert voor sommige huishoudens veel stress op. Zeker nu de eerste aangekondigde variabele tarieven voor 2024 een hogere energierekening voorspellen. Per 2024 ...

Lees meer