Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 500,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€500,- p.j

Meer informatie

De privatisering van de energiemarkt is in 2004 in Nederland definitief doorgevoerd. Deze privatisering diende de concurrentie tussen de verschillende leveranciers te bevorderen, nieuwe energieleveranciers op de markt toe te laten en daarmee de consument meer keuzevrijheid te geven.

Maak gebruik van privatisering!

Meer leveranciers op de markt heeft inderdaad geleid tot lagere energietarieven! Als u nog niet eerder overstapte kunt u gemiddeld € 250 tot wel € 400 of meer per jaar besparen, door een relatief simpele administratieve overstap. De Vastelastenbond raadt elke energie afnemer wél aan om gebruik te maken van de geliberaliseerde energiemarkt, en helpt u graag kiezen voor de juiste leverancier.

Bekijk de dus de drie soorten contracten, maak uw keuze en stap vandaag nog over:

  1. Elk jaar de beste prijs

  2. 100% groene energie

  3. Zekerheid meerdere jaren

Neem contact met ons op als u persoonlijk overstap advies wilt!

Overige informatie privatisering

Concurrentie
Een belangrijk doel van de privatisering was om de concurrentie op de markt van energieaanbieders te vergroten. Hierdoor zouden de energietarieven gaan dalen doordat leveranciers strijden om klanten, wat voordeel voor de energieafnemer zou moeten betekenen.

Misleiding
De Vastelastenbond weet dat er een aantal eerlijke én voordelige energieleveranciers in de markt zitten, maar ziet toch nog te vaak fopaanbiedingen en misleiding voorkomen in de energiemarkt.

Netwerk- en transportkosten
Voor het transport van energie is overigens geen keuzevrijheid. Voor uw netwerk- en transportdiensten bent u nog steeds gebonden aan uw regionale netbeheerder.