Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Vattenfall ontwikkelt waterstofproducerende windmolen

Vrijdag 20 mei 2022 13:50Frank van de Ven
Voor de Schotse kust werkt Vattenfall hard aan de eerste waterstofproducerende windturbine op zee. Het bedrijf zegt dat het hiermee een wereldprimeur in handen heeft.

Voor de Schotse kust werkt Vattenfall hard aan de eerste waterstofproducerende windturbine op zee. Het bedrijf zegt dat het hiermee een wereldprimeur in handen heeft.

Voor de Schotse kust werkt Vattenfall hard aan de eerste waterstofproducerende windturbine op zee. Het bedrijf zegt dat het hiermee een wereldprimeur in handen heeft. Op een bestaande molen wordt een electrolyser geplaatst. Dit systeem kan water splitsen in zuurstof en waterstof. De waterstof wordt vervolgens met een pijpleiding naar land vervoerd.
 

 
Het Zweedse energiebedrijf geeft aan dat het om een pilotproject gaat dat gerealiseerd is dankzij een miljoenenbijdrage van de Britse overheid. Het plan is dat er dagelijks voldoende waterstof gemaakt wordt zodat een waterstofbus 24.000 kilometer zou kunnen rijden.
 


Waterstof

De werkzaamheden zijn in volle gang en de eerste productie wordt in 2025 verwacht. Projectmanager Wiljan Harder van Vattenfall: "Het project zal onderzoeken hoe fossielvrije waterstof veilig en tegen lage kosten kan worden geproduceerd om zo de weg naar grootschalige uitrol en commerciële productie te versnellen."


Alternatieve brandstof

Waterstof is een alternatief voor olie en aardgas. De verwachting is dat deze brandstof een belangrijke rol gaat spelen bij het verduurzamen van de industrie. De haven van Rotterdam wil een belangrijk knooppunt worden voor de aanvoer en verspreiding van waterstof in Europa.


Versneld verduurzamen

Wanneer je cv-installatie in 2026 aan vervanging toe is, ben je verplicht om tijdens de reparatiewerkzaamheden een hybride warmtepomp te installeren. Een aansluiting op het warmtenet is ook een optie. Het kabinet wil huishoudens over vier jaar verplichten om te ‘vergroenen’ en daardoor zo min mogelijk aardgas te laten gebruiken.


Subsidie aanvragen

Woningeigenaren kunnen tot 2030 subsidie aanvragen voor de aanschaf van een duurzame warmte-installatie. De groene verplichting gaat in enkele gevallen niet op. Woningen die niet geschikt zijn voor warmtepompen of binnenkort een aansluiting op het warmtenet krijgen, ontspringen de dans.
 

Duurzaamheidscheck

Mocht je nu al de aanschaf van een warmtepomp overwegen, is het verstandig om je woning goed na te lopen. Met een Duurzaamheidscheck ontdek je waar de meeste (energie)winst te halen is. Na afloop van de woninginspectie ontvang je vrijblijvende offertes en weet je waar je het beste kunt beginnen met woningverduurzaming. Je kunt je huis klaar maken voor zonnepanelen door jouw woning eerst goed te isoleren bijvoorbeeld. Meer over de Duurzaamheidscheck lees je hier.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Duitsland zet alles op alles om niet meer afhankelijk te zijn van Russisch gas.

Duitsland stopt eind 2022 met de import van Russische olie

Maandag 16 mei 2022 11:38

‌Tegen het einde van dit jaar stopt Duitsland hoe dan ook met de import van Russische olie. Wanneer het de Europese Unie niet lukt om gezamenlijk een sanctiepakket tegen Rusland op te stellen, ...

Lees meer
Consumenten kunnen de energierekening vaak niet meer betalen. Ondanks de tegemoetkoming van de overheid zal de energierekening per 1 juli stijgen.

PERSBERICHT: Vastelastenbond: Grootste pijn op energierekening moet nog komen.

Maandag 23 mei 2022 10:26

Veel huishoudens gaan de échte financiële gevolgen pas halverwege dit jaar merken. Een grote groep huishoudens in Nederland had nog het voordeel dat voor de energiecrisis al energie voor hen was...

Lees meer
De energiemarkt verkeert al ruim een half jaar in een diepe crisis en het ziet er niet naar uit dat hier binnen afzienbare tijd verandering in komt.

VLB College III: Toekomstverwachting energiemarkt

Woensdag 25 mei 2022 12:01

‌Dagelijks krijgt ons Customer Care Team veel vragen over de energiemarkt. De energiecrisis is in volle gang en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. De verwachting is dat de energietari...

Lees meer
De huidige energiecrisis zorgt ervoor dat er geen vaste contracten meer aangeboden worden en dat huishoudens flink meer (gaan) betalen voor hun energierekening.

VLB College II: Situatie huidige energiemarkt

Donderdag 19 mei 2022 08:50

‌Het team van de Vastelastenbond krijgt veel telefoontjes over de energiemarkt. Er is een energiecrisis gaande en er is sprake van veel onzekerheid en onrust. De huidige energiemarkt steekt and...

Lees meer