Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Aanschaf warmtepomp per 2026 verplicht bij vervanging cv-ketel

Donderdag 20 april 2023 08:23Frank van de Ven
Onze afhankelijkheid van aardgas moet verdwijnen, stelt minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting.

Onze afhankelijkheid van aardgas moet verdwijnen, stelt minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting.

Als je cv-installatie in 2026 aan vervanging toe is, ben je verplicht om tijdens de reparatiewerkzaamheden een hybride warmtepomp te installeren. Het is ook een optie om een aansluiting op het warmtenet te nemen. Het kabinet wil huishoudens verplichten om te ‘vergroenen’ en om het gebruik van aardgas te minimaliseren.

Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting wil Nederland in een versneld tempo verduurzamen. Een hybride warmtepomp verbruikt circa zestig procent minder gas dan een traditionele cv-ketel: “Voor ieders portemonnee is het beter als we minder aardgas gebruiken. Daarom wil het kabinet dat vanaf 2026 de hybride warmtepomp de standaard wordt als de cv-ketel aan vervanging toe is."

Tot 2030 kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor de aanschaf van een duurzame warmte-installatie. Deze groene verplichting gaat in enkele gevallen niet op. Huizen die niet geschikt zijn voor warmtepompen of binnenkort een aansluiting op het warmtenet krijgen, ontspringen de dans.
 

Fabrieken voor warmtepompen

Om het tempo bij te kunnen benen, heeft het kabinet afspraken gemaakt met installateurs én fabrikanten van warmtepompen. Grote producenten bouwen fabrieken om de apparatuur in grote hoeveelheden te kunnen maken. “Zij kunnen op grote schaal en tegen lagere kosten hybride warmtepompen produceren. Het gaat ook zorgen voor lagere energierekeningen. In een tijd van hoge gasprijzen en onzekerheid een extra voordeel", verduidelijkt de minister.

Volgens stichting Milieu Centraal ben je ongeveer 7.000 euro kwijt voor een hybride warmtepomp in combinatie met een nieuwe cv-ketel. Warmtepompen nemen flink wat ruimte in beslag. Voor zowel de installatie van een extra binnenunit in de woning - naast de cv-ketel - als een buitenunit in het geval van lucht/water-warmtepompen heb je ruimte nodig. De installatie van een buitenunit moet ook aan specifieke eisen voldoen, onder meer vanwege het geluidsniveau.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Podcast belicht laatste ontwikkelingen in de energiemarkt

Vrijdag 17 maart 2023 15:42

‌In de nieuwste editie van ‘Onderaan de Streep’ vertelt onze directeur Dirk-Jan Wolfert wat we kunnen verwachten op energiegebied. In deze podcastreeks worden ontwikkelingen op het ge...

Lees meer
De inflatie in Nederland blijft voorlopig hoog stellen economen van de Rabobank in een nieuw rapport over de Nederlandse economie. Stijgende energietarieven en een andere vormgeving van het prijsplafond in 2024 zijn daarvan de reden.

Economen Rabobank verwachten hoge inflatie door verwachte stijging energieprijzen

Maandag 13 maart 2023 14:17

‌ De inflatie in Nederland blijft voorlopig hoog stellen economen van de Rabobank in een nieuw rapport over de Nederlandse economie. Stijgende energietarieven en een andere vormgeving van he...

Lees meer
De Vastelastenbond verwacht dat de tarieven halverwege het jaar stijgen, omdat de lockdown in China voorbij is en dat betekent dat de vraag naar energie stijgt, stelt directeur Dirk-Jan Wolfert.

Gasprijs stijgt door blokkades Franse lng-terminals

Woensdag 08 maart 2023 12:13

‌De Europese gasprijs steeg afgelopen dinsdag door blokkades van terminals voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Frankrijk. Ook het verwachte koudere winterweer in Noord-Europa drijft de prij...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond vindt het onderzoeksrapport van de ACM onvolledig en onduidelijk: “Het onderzoek roept nog meer vragen op over mogelijke woekerwinsten.”

Rapport ACM energieprijzen roept vraagtekens op: wel woekerwinsten?

Vrijdag 03 maart 2023 12:40

‌ In een onderzoeksrapport stelt Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat Eneco, Essent en Vattenfall geen onredelijke energietarieven hanteren, maar daar zet de Vastelastenbond zijn vraagteke...

Lees meer