Energielabel voor je
woning nodig?

Een energielabel nodig

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, is het sinds 2021 verplicht om een energielabel te kunnen overleggen. Een energielabel toont namelijk aan hoe energiezuinig het huis is. Met deze informatie weet je waar verdere verduurzamingsmogelijkheden mogelijk zijn. Dan kun je denken aan isolatie of de plaatsing van zonnepanelen. Via de Vastelastenbond kun je voortaan ook een energielabel aanvragen.

Snel een energielabel geregeld

Je kunt een energielabel bij onze partner opvragen voor een vaste, scherpe prijs. We bieden dit aan voor een vaste prijs van € 349,-
De Vastelastenbond werkt samen met TaxatiePro. Deze landelijk opererende organisatie werkt snel, klantvriendelijk en efficiënt. 

Definitief energielabel

Er zijn twee redenen om een energielabel aan te vragen: Bij een verbouwing of verkoop van een woning. Wil je het energielabel van je woning weten? Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Als er een geldig energielabel geregistreerd is op jouw adres dan wordt de energielabelklasse weergegeven. Een energielabel aanvragen is zo gebeurd. Wil je een bestaand energielabel vernieuwen of ga je je woning verkopen? Dan is het verstandig om een nieuwe definitief energielabel aan te vragen.

De energielabel voor € 349,-

  • Snel een geldig geregistreerd energielabel geregeld 
  • Betrouwbare partij
  • Duidelijke en eerlijke communicatie
Energielabel aanvragen
Wat is jouw naam?
Wat is jouw adres?
Wat zijn jouw contactgegevens?

Veelgestelde vragen

Is een energielabel verplicht? + -

Jazeker. Als verkoper of verhuurder ben je verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te hebben voor de woning. Is dat label er niet, dan riskeert de verkoper of verhuurder een boete.

Wat is de meerwaarde van een energielabel? + -

Een energielabel laat kopers en huurders weten of een woning energiezuinig is. Een energiezuinige woning levert een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot op. Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Hoe werkt het energielabel in de praktijk? + -

Het energielabel vertelt hoe goed een woning is geïsoleerd en hoe zuinig de installaties zijn. Natuurlijk hangt de energierekening ook af van gedrag. Hoe zuinig stook je, hoeveel warm water gebruik je, hoeveel apparaten heb je en hoe intensief gebruik je die? In soortgelijke woningen met eenzelfde energielabel kan daarom het energieverbruik flink verschillen.

Wat betekenen de letters A++++ tot en met G op het energielabel? + -

De letters A++++ tot en met G geven aan hoe energiezuinig je woning is vergeleken met andere soortgelijke woningen. Heb je een woning met energielabel A++++ (groen) dan heb je een zeer zuinige woning. Label G (rood) geeft aan dat je woning erg onzuinig is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Kan ik een energielabel opnieuw aanvragen? + -

Als je nieuwe energiebesparende maatregelen hebt getroffen en je huis nog in de verkoop is, kan het zinvol zijn om een nieuw label aan te vragen. Je maakt wel opnieuw kosten. Is voor het aanbrengen van de verbetermogelijkheden ook een label geregistreerd dan kan het zijn dat bij het inschakelen van dezelfde adviseur niet de gehele opname opnieuw hoeft. Dit  is bespreekbaar met de desbetreffende energieadviseur.

Recente topics uit onze nieuwsbrieven.

Je kan altijd terecht met vragen, maar misschien hebben we jouw vragen al wel beantwoord. Bekijk onze blogs eens om er achter te komen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.