Energielabel voor je
woning nodig?

Een energielabel nodig

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, is het sinds 2021 verplicht om een energielabel te kunnen overleggen. Een energielabel toont namelijk aan hoe energiezuinig het huis is. Met deze informatie weet je waar verdere verduurzamingsmogelijkheden mogelijk zijn. Dan kun je denken aan isolatie of de plaatsing van zonnepanelen. Via de Vastelastenbond kun je voortaan ook een energielabel aanvragen.

Snel een energielabel geregeld

Je kunt een energielabel bij onze partner opvragen voor een vaste, scherpe prijs. We bieden dit aan voor een vaste prijs van € 349,-
De Vastelastenbond werkt samen met TaxatiePro. Deze landelijk opererende organisatie werkt snel, klantvriendelijk en efficiënt. 

Definitief energielabel

Er zijn twee redenen om een energielabel aan te vragen: Bij een verbouwing of verkoop van een woning. Wil je het energielabel van je woning weten? Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Als er een geldig energielabel geregistreerd is op jouw adres dan wordt de energielabelklasse weergegeven. Een energielabel aanvragen is zo gebeurd. Wil je een bestaand energielabel vernieuwen of ga je je woning verkopen? Dan is het verstandig om een nieuwe definitief energielabel aan te vragen.

De energielabel voor € 349,-

  • Snel een geldig geregistreerd energielabel geregeld 
  • Betrouwbare partij
  • Duidelijke en eerlijke communicatie
Geef aan wat je wil aanvragen:
Wat is jouw naam?
Wat is jouw adres?
Wat zijn jouw contactgegevens?

Verplicht energielabel voor je woning

Het is verplicht om een vakbekwaam energieadviseur je energielabel vast te laten stellen. Die komt langs en bekijkt in gemiddeld 1 à 2 uur tijd het huis. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Daarbij wordt er gekeken naar woningtype (bijvoorbeeld: appartement, hoekwoning) en bouwjaar van de woning, glastype, isolatie van de woning (vloer, dak, gevel), cv-ketel, type warmwatervoorziening en ventilatiesysteem.
 

Energielabel na verbouwing

Als je nieuwe energiebesparende maatregelen en je woning hebt verduurzaamt is het nuttig om een nieuw energielabel aan te vragen. Je maakt wel opnieuw kosten. Is er voordat je de verbeteren door ging voeren ook een label geregistreerd dan kan het zijn dat bij het inschakelen van dezelfde adviseur niet de gehele opname opnieuw hoeft. Dit  is bespreekbaar met de desbetreffende energieadviseur.

Energielabel voor je bestaande woning

Energielabel bij verkoop woning

Als je een huis wil verkopen heb je een geldig energielabel nodig.theek nodig. Een harde eis van de hypotheekverstrekker is een taxatierapport. Deze moet uitgevoerd zijn door een gecertificeerde taxateur. Een NVM-taxateur kan voor jou de taxatie uitvoeren die nodig is voor jouw hypotheek aanvraag. Hiervoor heeft hij het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en de tekeningen van de woning nodig. Na de taxatie al zijn bevindingen in een taxatierapport vast. Dit rapport kun je dan bij jouw hypotheekverstrekker aanleveren. 

Energielabel bij verkoop

Wie zijn wij?

De Vastelastenbond helpt consumenten met het verlagen van hun vaste lasten. Er valt veel te besparen op je verzekeringen. Het vele uitzoekwerk en onbetrouwbare vergelijkingssites zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Geen nood! Wij zoeken graag voor je uit welke verzekeringen het meest voordelig zijn en het beste bij je passen. Omdat we met abonnementsvormen werken, garanderen we onze onafhankelijkheid. Inmiddels helpen we alweer achttien jaar tienduizenden huishoudens met besparen.

Benieuwd hoe wij anderen al hebben geholpen?

Veelgestelde vragen

Is een energielabel verplicht? + -

Jazeker. Als verkoper of verhuurder ben je verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te hebben voor de woning. Is dat label er niet, dan riskeert de verkoper of verhuurder een boete.

Wat is de meerwaarde van een energielabel? + -

Een energielabel laat kopers en huurders weten of een woning energiezuinig is. Een energiezuinige woning levert een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot op. Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Hoe werkt het energielabel in de praktijk? + -

Het energielabel vertelt hoe goed een woning is geïsoleerd en hoe zuinig de installaties zijn. Natuurlijk hangt de energierekening ook af van gedrag. Hoe zuinig stook je, hoeveel warm water gebruik je, hoeveel apparaten heb je en hoe intensief gebruik je die? In soortgelijke woningen met eenzelfde energielabel kan daarom het energieverbruik flink verschillen.

Wat betekenen de letters A++++ tot en met G op het energielabel? + -

De letters A++++ tot en met G geven aan hoe energiezuinig je woning is vergeleken met andere soortgelijke woningen. Heb je een woning met energielabel A++++ (groen) dan heb je een zeer zuinige woning. Label G (rood) geeft aan dat je woning erg onzuinig is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Kan ik een energielabel opnieuw aanvragen? + -

Als je nieuwe energiebesparende maatregelen hebt getroffen en je huis nog in de verkoop is, kan het zinvol zijn om een nieuw label aan te vragen. Je maakt wel opnieuw kosten. Is voor het aanbrengen van de verbetermogelijkheden ook een label geregistreerd dan kan het zijn dat bij het inschakelen van dezelfde adviseur niet de gehele opname opnieuw hoeft. Dit  is bespreekbaar met de desbetreffende energieadviseur.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op. Onze 20 experts zitten voor je klaar.

info@vastelastenbond.nl 040 - 7 200 200