Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Waarom je een adviseur op de koffie moet vragen als je zonnepanelen overweegt

Dinsdag 15 augustus 2023 07:42Frank van de Ven
In dit blog leggen we uit waarom een persoonlijk adviesgesprek met een adviseur echt een must is!

In dit blog leggen we uit waarom een persoonlijk adviesgesprek met een adviseur echt een must is!

Als je zonnepanelen wilt aanschaffen, is het verstandig om een  adviseur uit te nodigen. Je kunt al je vragen stellen, krijgt advies op maat en komt niet voor onaangename verrassingen te staan bij de plaatsing van je zonnepanelen. In dit blog leggen we uit waarom een adviesgesprek echt een must is!
 
Nodig een adviseur bij je thuis uit en weet:
 
1.       precies waar je aan toe bent;
2.       dat al je vragen beantwoord worden;
3.       in welk tijdsbestek een plaatsing mogelijk is;
4.       met welke bijkomende kosten je mogelijk te maken krijgt.

Een goede adviseur heeft bouwkundig inzicht  en maakt daarom altijd een offerte op maat voor jouw specifieke situatie. Door de locatie te bekijken, wordt rekening gehouden met de stand van de zon en de schaduwinval op je woning. Ook verduidelijkt een huisbezoek hoe de bekabeling van de zonnepanelen naar de meterkast gelegd moet worden. Ook de plaatsing van de omvormer en hoe deze met het internet verbonden kan worden, komt aan bod tijdens de inspectie. 

Een huisbezoek geeft duidelijkheid en voorkomt verrassingen. De installateurs weten daardoor of en welkestruikelpunten er zijn. Een groot voordeel is dat je direct vragen kunt stellen en dat de expert dat ook kan. Dat kunnen technische vragen zijn, maar ook vragen over financiering en de belastingteruggave.
 

Verlaag installatiekosten 

Als een adviseur op bezoek is, vraag hem dan gericht naar de  keurmerken die zijn bedrijf heeft en of hij aangesloten is bij een garantiefonds. Na het thuisbezoek krijg je direct een offerte en kan de plaatsing van de zonnepanelen versneld worden. De adviseur heeft jouw situatie duidelijk in kaart en kan daardoor direct het juiste aantal zonnepanelen en vierkante meters aan bekabeling bestellen.

Een ander groot voordeel is dat de verwachtingen helder zijn. Daarnaast is persoonlijk contact altijd prettig en heb je al een beter idee met wie je in zee gaat.   Als je een paar duizend euro gaat uitgeven, wil je toch weten met wie je in zee gaat?
 

Nadelen van offerte op afstand

Als je geen zin hebt in vreemden over de vloer kun je een offerte op afstand aanvragen. ’Houd er wel rekening mee dat zulke offertes minder nauwkeurig zijn dan een huisbezoek. Tegenwoordig gebruiken veel leveranciers van zonnepanelen geavanceerde technieken om offertes op afstand te maken. Via satellietbeelden of met Google Maps worden offertes gemaakt.

Wanneer in zo’n offerte nét niet de goede hellingshoek of dakligging is meegenomen, zorgt dat voor een grote hoeveelheid tegenvallende zonne-uren. Je kunt op afstand dus geen perfecte inschatting van de werkelijke situatie maken. De grootste nadelen van een offerte op afstand zijn:
 
1.      Grote kans op foutgevoeligheid;
2.       Langer durend proces;
3.       Extra kosten.
 
Vaak komt de werkelijke situatie niet overeen met de opgestelde offerte. Na afloop moet dan opnieuw over de prijs onderhandeld worden wat een hoop vertraging met zich meebrengt. Mocht je tóch voor een offerte op afstand kiezen, zorg er dan voor dat je goed nadenkt over een aantal zaken. 

Op de offerte moet uitgebreid omschreven staan welke diensten er op jouw dak worden uitgevoerd. De prijs hoort gespecificeerd te zijn en alle kosten moeten apart vermeld staan. Denk dan aan de voorrijdkosten, reiskosten, montage, (installatie)materialen en garanties. Nog beter is het om een adviseur uit te nodigen, waardoor vervelende verrassingen voorkomen worden. Je kunt een vrijblijvend en gratis adviesgesprek aanvragen via onderstaande link. Maak eerst een berekening en kijk wat mogelijk is.
Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

De stroom die bezitters van zonnepanelen terugleveren, is een activiteit die belast is met btw.

Kom nu in actie als jij de btw op jouw zonnepanelen terug wilt!

Vrijdag 02 juni 2023 09:39

‌De Belastingdienst geeft aan dat consumenten die afgelopen kalenderjaar zonnepanelen kochten en daarover 21 procent btw moesten betalen nog tot 30 juni hebben om dit bedrag terug te vragen. Om...

Lees meer
Het doel van Zelf Besparen is om hun klanten volledig te ontzorgen. Dat is ook de missie van de Vastelastenbond en daarom is de samenwerking opgezet.

Vastelastenbond ziet samenwerking met Zelf Besparen zonnig in

Woensdag 10 mei 2023 12:11

‌Voortaan kun je voor zonnepanelen bij onze partner Zelf Besparen terecht. De Vastelastenbond is in zee gegaan met dit bedrijf uit Duiven. Hoog tijd voor een voorstelrondje! Adviseur Aarief Wei...

Lees meer
Bij de zoektocht naar een nieuwe partner is niet over één nacht ijs gegaan. Na een aantal verkennende gesprekken kwam Zelf Besparen als beste partij uit de bus.

Vastelastenbond heeft nieuwe partner voor zonnepanelen

Dinsdag 02 mei 2023 10:53

‌De Vastelastenbond en Zelf Besparen slaan de handen ineen en breiden het assortiment aan zonnepanelen uit. Dit betekent dat de keuze op het vlak van zonnepanelen vergroot is. Uiteraard is Zelf B...

Lees meer
In dit blog leggen we uit waarop je moet letten als je zonnepanelen wilt kopen.

Dit zijn de vijf meest gestelde vragen over zonnepanelen

Donderdag 14 juli 2022 10:06

‌Nu de energierekening maandelijks oploopt, stijgt ook de interesse in energiebesparende maatregelen. Zonnepanelen zijn een goede manier om je energierekening te verlagen. De aanschaf van deze sy...

Lees meer