Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Warmtepompen zijn ‘hot’ blijkt uit explosief stijgende verkoopcijfers

Dinsdag 18 juli 2023 09:43Frank van de Ven
Brancheorganisatie Vereniging Warmtepompen denkt dat de doelstelling om dit jaar 170.000 warmtepompen te verkopen, haalbaar is.

Brancheorganisatie Vereniging Warmtepompen denkt dat de doelstelling om dit jaar 170.000 warmtepompen te verkopen, haalbaar is.

In de eerste helft van 2023 gingen ruim 85.000 warmtepompen over de toonbank en dat is een stijging van 80 procent in vergelijking met diezelfde periode in 2022. De woningbouwsector kocht voornamelijk deze energiebesparende maatregelen stelt brancheorganisatie Vereniging Warmtepompen.

De brancheorganisatie denkt dat de doelstelling om dit jaar 170.000 warmtepompen te verkopen, haalbaar is. Mocht dat doel behaald worden, betekent dit dat er een groei van 60 procent gerealiseerd is. Ruim 50.000 van alle warmtepompen zijn voor nieuwbouw bedoeld, schat de Vereniging Warmtepompen.

De overige naar schatting 120.000 warmtepompen zijn voor bestaande woningen. Het gaat hier om een verdubbeling ten opzichte van 2022. De brancheorganisatie denkt dat de groei na dit jaar verder doorzet. De materiaaltekorten lopen terug en dat geldt ook voor de levertijden. Een deel van de groei komt door nalevering van openstaande bestellingen.
 

Warmtepomp verplicht in 2026

Geen enkele Nederlander kan binnenkort om de warmtepomp heen. Als je cv-installatie in 2026 aan vervanging toe is, ben je verplicht om tijdens de reparatiewerkzaamheden een hybride warmtepomp te installeren. Door huishoudens te verplichten te ‘vergroenen’ moet het gebruik van aardgas geminimaliseerd worden.  

Een hybride warmtepomp verbruikt circa zestig procent minder gas dan een traditionele cv-ketel. Tot 2030 kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een duurzame warmte-installatie.


Hybride warmtepomp

Stichting Milieu Centraal stelt dat je ongeveer 7.000 euro kwijt voor een hybride warmtepomp in combinatie met een nieuwe cv-ketel. Voor zowel de installatie van een extra binnenunit in de woning - naast de cv-ketel - als een buitenunit in het geval van lucht/water-warmtepompen heb je ruimte nodig. De installatie van een buitenunit moet ook aan specifieke eisen voldoen vanwege het geluidsniveau.

Heb je interesse in een warmtepomp, maar weet je niet waar je met beginnen en wat het kostenplaatje is? Via de Vastelastenbond kun je een vrijblijvend en gratis adviesgesprek aanvragen bij HeatTransformers. Onze partner is landelijk actief en gespecialiseerd in betaalbare warmtepompen. Dankzij hun expertise en kennis van de markt kopen ze heel scherp in. Je kunt eerst een berekening maken met de Berekeningstool warmtepomp.
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

In een podcast legt onze directeur Dirk-Jan Wolfert uit waarom warmtepompen in het assortiment van de Vastelastenbond zijn toegevoegd. Ook komt aan bod waarom voor HeatTransformers is gekozen.

Ook voor warmtepompen ben je bij de Vastelastenbond aan het juiste adres

Donderdag 06 april 2023 08:38

‌De warmtepomp speelt een belangrijke rol om Nederland van het gas af te krijgen en daar draagt de Vastelastenbond graag een steentje aan bij. Per 2026 is de aanschaf van een warmtepomp verplic...

Lees meer
Huishoudens kiezen voor verduurzaming omdat ze op hun energierekening wilden besparen. Zonnepanelen en isolatie waren de populairste toepassingen blijkt uit onderzoek.

Nederlanders gaven vorig jaar 11 miljard euro uit aan woningverduurzaming

Dinsdag 28 maart 2023 09:31

Er is vorig jaar 11,3 miljard euro uitgegeven aan woningverduurzaming en dat is 30 procent meer dan er in 2021 aan energiebesparende maatregelen werd besteed. Huishoudens kozen voor verduurzaming om...

Lees meer
De hoge gasprijs heeft de interesse in woningverduurzaming aangewakkerd. Een hybride warmtepomp werkt goed in combinatie met een cv-ketel.

Verkoop warmtepompen steeg met 37 procent in 2022

Maandag 30 januari 2023 14:02

‌In Nederland werden vorig jaar 100.000 warmtepompen verkocht en dat is een stijging van 37 procent in vergelijking met 2021. Ondanks de oplopende populariteit van warmtepompen blijft de &lsquo...

Lees meer
Volgens het onderzoek - Gasmonitor genaamd – schaften in 2020 consumenten 428.000 cv-ketels aan.

Onderzoek wijst uit dat cv-ketel meest verkochte verwarmingsapparaat is

Maandag 05 september 2022 15:24

‌ Vorig jaar gingen 431.000 cv-ketels over de toonbank in Nederland waardoor de cv-ketel het meest verkochte verwarmingsapparaat blijft. Deze apparatuur werd zelfs beter verkocht dan het jaa...

Lees meer