Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

De Amsterdam Power Exchange (APX) is een virtuele elektriciteitsmarkt. Op de APX spotmarkt handelen superverbruikers; distributeurs; producenten en handelaren in elektriciteit en aardgas.

Oprichting Amsterdam Power Exchange

Mede naar aanleiding van de actualisering van de Elektricititeitswet 1998 en de Gaswet – die in het leven zijn geroepen om de concurrentie op de energiemarkt te bevorderen – is in 1999 de APX oftewel Amsterdam Power Exchange opgericht. Inmiddels bestaan er vestigingen in Amsterdam, Nottingham

APX is virtuele handelsmarkt energie

De APX is een virtuele handelsmarkt voor energie. Op grote schaal komt vraag en aanbod bij elkaar en wordt er door zogenaamde ‘superverbruikers’ zoals energiedistributeurs, energieproducenten en groothandelaren in aardgas en elektriciteit gehandeld in energie.

APX is spotmarkt voor energie

Doordat de APX een spotmarkt is, wordt de prijs van energie er ieder uur aangepast n.a.v. wereldwijde marktontwikkelingen. Hierdoor kan men dus per uur handelen in en speculeren op de prijzen van aardgas en elektriciteit. U kunt zich voorstellen dat een klein prijsverschil voor een superverbruiker onder de streep een groot verschil kan maken, zodoende is deze manier van handelen in energie aantrekkelijk voor de handelaren op de APX spotmarkt.

Meer weten over energie?

Als u méér te weten wilt komen over de energiemarkt, bekijk dan de onderstaande pagina’s eens.

Ook kunt u voor al uw vragen vrijblijvend contact opnemen met Vereniging de Vastelastenbond via 040-7200200 of het contactformulier.