Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Tennet is de onafhankelijk beheerder van het landelijk hoogspanningsnet. Tennet is voor 100% eigendom van de Nederlandse overheid.

Geschiedenis Tennet

Tennet is in 1998 ontstaan als directe aanleiding van de Nederlandse Elektriciteitswet 1998. Tennet is vanaf dat moment de aangewezen partij voor ‘onafhankelijke beheerder van het landelijk transportnet voor kwalitatief en betrouwbaar elektriciteitsverkeer in Nederland.’

In de periode 2003-2008 is Tennet eigenaar geworden van alle regionale 110 en 150KV netten. In 2008 werd daarnaast het Duitse hoogspanningsnetbedrijf Transpower Stromübertragungs GmbH overgenomen van E.On, waardoor Tennet de eerste grensoverschrijdende elektriciteitsvervoerder werd.

De kerntaken van Tennet

Tennet heet als beheerder van het hoogspanningsnetwerk twee kerntaken:

  1. Transportdiensten voor energie

Tennet verbindt producenten van elektriciteit aan het hoogspanningsnetwerk van Nederland en ’n groot deel van Duitsland. Ook verbindt Tennet regionale hoogspanningsnetwerken met elkaar. Tennet transporteert de stroom van producent tot eindgebruiker.

  1. Systeemdiensten
    Tennet voert bewind over en werkt aan systeemdiensten die de energiebalans tussen vraag enerzijds, en aanbod anderzijds in evenwicht houden en bewaken.

Tennet en energie black outs

Tennet zorgt er voor dat de kans op een elektriciteits-blackout minimaal is. Door in te spelen op vraag en aanbod van elektriciteit en monitoring en onderhoud van het netwerk wordt continu de gegarandeerde levering van elektriciteit nagestreefd.

Meer informatie over energie

Wilt u meer weten over energie, gas en elektriciteit in Nederland? Bekijk dan de volgende pagina’s eens, of neem contact met ons op om uw vragen persoonlijk te stellen.