Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Begin 2023 goed met een jaarcontract met vaste tarieven

Woensdag 23 november 2022 11:30Frank van de Ven
Na een aantal onderhandelingsrondes is de Vastelastenbond er opnieuw in geslaagd om een jaarcontract met vaste gunstige tarieven aan te kunnen bieden.

Na een aantal onderhandelingsrondes is de Vastelastenbond er opnieuw in geslaagd om een jaarcontract met vaste gunstige tarieven aan te kunnen bieden.

‌Dit artikel is geactualiseerd op 9 januari 2023.
Na een aantal onderhandelingsrondes is de Vastelastenbond er opnieuw in geslaagd om een jaarcontract met vaste tarieven aan te kunnen bieden. Een vast energiecontract geeft rust, want je weet waar je aan toe bent. Je wordt niet meer maandelijks met oplopende tarieven geconfronteerd. 
 
Met de wintermaanden in het vooruitzicht stijgt het energieverbruik en dat betekent dat de variabele tarieven de lucht inschieten. Het jaarcontract komt dan ook op een goed moment want Essent en Vattenfall kondigden al tariefwijzigingen aan voor 2023.

Door de overstapboetes te verhogen, moet de concurrentie tussen energiebedrijven aangewakkerd worden. Het doel is dat deze concurrentiestrijd in nieuwe aanbiedingen resulteert, maar dat zal nog wel even duren voordat het zover is. Tot die tijd moet een prijsplafond de pijn verzachten. 
 

Dit zijn de tarieven*

  • Voor gas betaal je € 1,9021 per kuub.
  • Voor stroom enkeltarief betaal je € 0,5391 per kWh.
  • Stroom dubbeltarief kost je € 0,6539 per kWh (normaal) en  € 0,4755 per kWh (dal).
* Snel handelen, is verstandig. Als gevolg van de veranderlijke markt kunnen er geen rechten ontleend worden aan de genoemde tarieven en kunnen de tarieven wijzigen. De tarieven zijn inclusief 21% btw.   
 

Nog lang wachten op aanbiedingen

Aanbiedingen of het gebied van energiecontracten hoeven we op 1 januari 2023 nog niet te verwachten, stelt onze directeur Dirk-Jan Wolfert: “Mijn verwachting is dat we pas in maart weer nieuwe aanbiedingen op de markt zien komen. En ‘aanbiedingen’ mag je losjes interpreteren want de energietarieven liggen nog steeds erg hoog.”

De directeur verwacht dat de energietarieven volgend jaar blijven stijgen. “Afgelopen jaar hebben we nog veel gebruik kunnen maken van Russisch gas maar dat is dus voorbij. Nu moet er naar alternatieven gezocht worden en dat zal gevolgen hebben. De kans is zeer groot dat de inkoopprijzen van gas oplopen. Het prijsplafond vangt zeker klappen op maar de vraag blijft hoe het verder verloopt. De overheid heeft al aangegeven dat het om een tijdelijke oplossing gaat die in 2024 op een andere manier wordt ingevuld”, verduidelijkt Wolfert.


Snel handelen vereist

De Vastelastenbond is er voor de tweede keer dit jaar in geslaagd om een jaarcontract te onderhandelen. Gedurende een jaar wordt je beschermd tegen oplopende tarieven. Het jaarcontract is exclusief beschikbaar voor gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld. Een abonnement nemen op deze service kost € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) en daarmee zet je een team van ervaren bespaarexperts voor jou aan het werk. Jij hebt geen omkijken meer naar je energiecontract omdat de experts van de Vastelastenbond naar aanbiedingen scannen.

Het aanbod is slechts korte tijd geldig. Dit betekent dat er snel actie ondernomen moet worden, wil je van het jaarcontract gebruikmaken. “Als je een abonnement neemt, bellen we je op om alles door te nemen zodat we een vlekkeloze overstap voor je kunnen regelen”, zegt Wolfert. “Mocht je al klant zijn en gebruikmaken van Energie Vanzelf Geregeld dan kun je een e-mail verwachten waarin we de overstap aankondigen.”

Heb je interesse in Energie Vanzelf Geregeld, abonneer je dan via onderstaande button.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

PIET SCHEFFERS

IS HET VERSTANDIG OM NU EEN JAARCONTRAKT AF TE SLUITEN?

Vrijdag 16 december 2022 08:22

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 19 december 2022 08:42
Jazeker. Het prijsplafond gaat volgend jaar in en als uw verbruik boven de limiet uitkomt, is het prettig om te weten dat u de laagste prijs betaalt voor uw contract. Daarnaast weet u waar u aan toe bent en krijgt u niet met oplopende energietarieven te maken.

DERKSEN

Wat zijn de totale kosten inclusief alles

Dinsdag 13 december 2022 20:04

Reactie Vastelastenbond:

Woensdag 14 december 2022 08:07
Daarvoor kunt u het beste onze klantenservice even bellen. We weten bijvoorbeeld niet of u zonnepanelen hebt en op hoeveel compensatie u recht heeft.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Om consumenten te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een energieleverancier onderzoekt de Vastelastenbond jaarlijks een groot aantal partijen.

PERSBERICHT: Solvabiliteitsonderzoek 2022: Deze energieleveranciers hebben geen financiële buffers

Dinsdag 22 november 2022 15:25

Van de twintig energieleveranciers waarvan de Vastelastenbond de financiële gezondheid onderzocht, zijn er drie met een negatieve solvabiliteit. Dat de solvabiliteit van dit drietal laag is, be...

Lees meer
De overheid stuurt met het prijsplafond aan op gedragsverandering. “Het doel is om meer bewustzijn te creëren over het energieverbruik”, verduidelijkt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Extra editie podcast: Wat staat ons op energiegebied te wachten in 2023?

Dinsdag 15 november 2022 09:56

‌ Met de komst van een compensatieregeling helpt de overheid Nederlandse huishoudens dit jaar nog met het betalen van hun steeds hoger wordende energierekening. In 2023 gaat een prijsplafond van...

Lees meer
Dynamische energiecontracten zijn populair. Deze manier van energie afnemen is echter erg intensief en kan risicovol zijn

Podcast staat in het teken van dynamische energiecontracten: ontdek de voor- en nadelen

Woensdag 09 november 2022 08:50

Bij dynamische contracten horen klanten een dag op voorhand wat de inkoopkosten van energie zullen zijn. De inkoop gebeurt op uurbasis waardoor je direct ziet op welk moment van de dag je het minst ...

Lees meer
Toezichthouder ACM is volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond “niet alert genoeg geweest.”

‘Toezichthouder niet alert genoeg geweest bij overname klantenbestand energiebedrijf’

Maandag 07 november 2022 10:49

‌ Recent oordeelde een Amsterdamse kantonrechter dat klanten van een failliet energiebedrijf bij een overname door een andere aanbieder niet ineens een veel duurder energiecontract mogen kri...

Lees meer