Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Extra editie podcast: Wat staat ons op energiegebied te wachten in 2023?

Dinsdag 15 november 2022 09:56Frank van de Ven
De overheid stuurt met het prijsplafond aan op gedragsverandering. “Het doel is om meer bewustzijn te creëren over het energieverbruik”, verduidelijkt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

De overheid stuurt met het prijsplafond aan op gedragsverandering. “Het doel is om meer bewustzijn te creëren over het energieverbruik”, verduidelijkt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond.

Met de komst van een compensatieregeling helpt de overheid Nederlandse huishoudens dit jaar nog met het betalen van hun steeds hoger wordende energierekening. In 2023 gaat een prijsplafond van kracht. In een extra podcast legt onze directeur Dirk-Jan Wolfert uit wat ons volgend jaar mogelijk te wachten staat op energiegebied. Verder deelt hij bespaartips en geeft hij een update over jaarcontracten. 
 
De energiemarkt is erg onrustig en dat is te merken. “In augustus waren de tarieven nog torenhoog terwijl er nu juist een daling is ingezet. De gasvoorraad is vol en er blijft gas binnenkomen. Dat klinkt erg goed maar je moet nu niet meteen denken dat de prijzen gaan dalen en de crisis gaat liggen”, laat Wolfert weten. In een extra editie van 'Onderaan de Streep' gaat de directeur van de Vastelastenbond dieper in op de huidige situatie in de energiemarkt. Ook deelt hij zijn toekomstverwachtingen en vertelt hij wat we kunnen verwacht van de energiemarkt in 2023.

De situatie in de energiemarkt kan snel omslaan, stelt Wolfert: “Het is nu nog vrij warm buiten waardoor ons energieverbruik laag is. Wanneer het kouder wordt, stijgt de vraag naar energie en dat zal betekenen dat de tarieven van gas en stroom de hoogte inschieten. Dit jaar hebben we nog gebruik kunnen maken van Russisch gas maar dat kan volgend jaar niet meer. De gaskraan vanuit Rusland is dichtgedraaid en dat betekent dat we naar alternatieven moeten zoeken. De kans is heel groot dat die alternatieven veel duurder zijn.”Gedragsverandering energiemarkt

De regering voert een prijsplafond in waardoor de hoogte van de energierekening tot een bepaald verbruik gecompenseerd wordt. De overheid stuurt met het prijsplafond aan op gedragsverandering. “Het doel is om meer bewustzijn te creëren over het energieverbruik”, verduidelijkt Wolfert. “Daarnaast wordt aangestuurd op woningverduurzaming. Zo kun je deurdrangers plaatsen, tochtstrips aanschaffen en radiatorfolie achter de verwarming plakken. Deze tips kosten je weinig geld en hebben een positief effect op je energierekening.”

Een vast contract heeft ook een goed effect op je energieverbruik, omdat je weet waar je aan toe bent en dat geeft rust. “We zijn momenteel met een aantal energieleveranciers in gesprek over een nieuw jaarcontract. De energietarieven liggen momenteel redelijk laag dus dat is gunstig”, legt Wolfert uit. “Zodra we meer nieuws kunnen delen, hoor je het meteen. Beloftes kunnen we helaas nog niet doen maar weet dat we achter de schermen keihard bezig zijn voor onze klanten.”


Energie Vanzelf Geregeld

Een jaarcontract is exclusief beschikbaar voor klanten van de service Energie Vanzelf Geregeld. Met deze dienst geef je de bespaarexperts van de Vastelastenbond toestemming om voor jou jaarlijks naar het beste energiecontract te zoeken. "Als er geen aanbod is, maken we het zelf", zegt Wolfert. "We hebben recent - als enige consumentenorganisatie in Nederland - een heleboel klanten kunnen overzetten naar een vast contract bij Gewoon Energie met vaste gunstige tarieven. "

Dat aanbod is ondertussen verlopen maar er wordt zoals gezegd aan het vastleggen van een nieuw aanbod gewerkt. "Neem alvast een abonnement op Energie Vanzelf Geregeld en loop een nieuw aanbod niet mis! Voor € 75,- per jaar (of € 7,50 per maand) houdt ons ervaren team de energiemarkt in de gaten en zetten onze experts je over naar het meest voordelige contract. Jij hoeft niet meer bezig te zijn met je energiecontract en de overstap", besluit Wolfert. 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Dynamische energiecontracten zijn populair. Deze manier van energie afnemen is echter erg intensief en kan risicovol zijn

Podcast staat in het teken van dynamische energiecontracten: ontdek de voor- en nadelen

Woensdag 09 november 2022 08:50

Bij dynamische contracten horen klanten een dag op voorhand wat de inkoopkosten van energie zullen zijn. De inkoop gebeurt op uurbasis waardoor je direct ziet op welk moment van de dag je het minst ...

Lees meer
Toezichthouder ACM is volgens directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond “niet alert genoeg geweest.”

‘Toezichthouder niet alert genoeg geweest bij overname klantenbestand energiebedrijf’

Maandag 07 november 2022 10:49

‌ Recent oordeelde een Amsterdamse kantonrechter dat klanten van een failliet energiebedrijf bij een overname door een andere aanbieder niet ineens een veel duurder energiecontract mogen kri...

Lees meer
De energiemarkt is volop in beweging en het lijkt erop dat de tarieven blijven dalen. Goed nieuws zou je zeggen maar directeur Dirk-Jan Wolfert vindt dat er niet te snel gejuicht moet worden.

Energiecrisis: ‘2023 wordt een duur jaar omdat we met een groot aantal uitdagingen kampen’

Woensdag 02 november 2022 11:51

‌De energiemarkt is volop in beweging en de energietarieven lijken de laatste tijd te blijven dalen. Goed nieuws zou je zeggen maar directeur Dirk-Jan Wolfert vindt dat er niet te snel gejuicht m...

Lees meer
Ben jij ook zo benieuwd hoeveel compensatie jij volgend jaar kunt verwachten? Vul je verbruik in en kijk hoeveel jij maandelijks gecompenseerd wordt voor je energieverbruik.

Wat betekent het prijsplafond voor jou? Ontdek het met onze Compensatie Bereken Tool

Dinsdag 08 november 2022 08:32

‌De energiecrisis is zo uit de hand gelopen dat overheidsingrijpen nodig is en daarom is per 1 januari 2023 een prijsplafond van kracht. Door een maximumtarief voor energie te hanteren, worden de...

Lees meer